ΑΚΕΛ Αμμοχώστου: «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στην ίδια μοίρα οι ήρωες της πατρίδας μας μαζί με όσους συμμετείχαν στην προδοσία»

Η επικείμενη εκδήλωση εγκαινίων του μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων της κατεχόμενης Άσσιας στιγματίζεται με τη συμπερίληψη στους τιμώμενους ενός καταδρομέα ο οποίος συμμετείχε στο πραξικόπημα και σκοτώθηκε επιτιθέμενος κατά του Προεδρικού Μεγάρου. Πρόκειται για μια βάναυση πρόκληση σε βάρος του συνόλου του κυπριακού λαού που αιματοκυλίστηκε από το δίδυμο έγκλημα του 1974 αλλά και προσβολή προς τους αγωνιστές της Δημοκρατικής Αντίστασης που έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Συνιστά επίσης αλάτι στις πληγές της κοινότητας της Άσσιας η οποία πλήρωσε βαρύ τίμημα από την προδοσία. 

Το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου ενώνει τη φωνή του με τους συγγενείς των αγνοουμένων και πεσόντων της κατεχόμενης Άσσιας οι οποίοι αντιδρούν σε αυτή την εξέλιξη και ζητούν επιτακτικά εξηγήσεις από τον απερχόμενο Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τις δυνάμεις που στάθηκαν απέναντι στο πραξικόπημα, να πάρουν θέση έναντι αυτή της εξέλιξης που προσβάλλει τη Δημοκρατία και την Ιστορία της Κύπρου.

Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στην ίδια μοίρα οι ήρωες και οι πεσόντες της πατρίδας μας στους οποίους η Πολιτεία οφείλει αιώνιο φόρο τιμής μαζί με όσους συμμετείχαν, υπό οποιοδήποτε ρόλο, στην προδοσία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία» : Τρίτο βραβείο κέρδισε η 12χρονη Στέλια του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα

Οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

error: Content is protected !!