Απορίας άξιον που τα Κυπριακά κόμματα (πλην του ΑΚΕΛ) δεν έχουν ασχοληθεί με τις απειλές Χεζμπολάχ

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Άξιο απορίας είναι το γεγονός πως τα Κυπριακά κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, δεν έχουν βγάλει καμία ανακοίνωση μετά τις απειλές της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου. (Η σχετική ανακοίνωση ΑΚΕΛ εδώ).

Ένας πρόεδρος που σφυρά αδιάφορα και μας λέει με το γνωστό του ύφος, ξεκάθαρα, να μην ανησυχούμε και κόμματα (φιλοκυβερνητικά ή όχι) που δεν μπήκαν καν στον κόπο να ασχοληθούν με τις απειλές του Χασάν Νασράλα.

Από την άλλη τα Διεθνή ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με το τόσο σοβαρό αυτό θέμα που φαίνεται να βάζει την Κύπρο στο χάρτη κινδύνου.

Η βρετανική εφημερίδα TheGuardian, έγραψε ότι η Κύπρος θα μπορούσε πράγματι να γίνει στόχος στρατιωτικής επίθεσης αν επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει εδάφη της για να επιτεθεί στον Λίβανο, με τους διπλωμάτες της περιοχής να φοβούνται για μια ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Χεζμπολάχ έχει ιστορικό στο να κάνει πράξεις τις απειλές της
“Η Χεζμπολάχ έχει ιστορικό στο να κάνει πράξεις τις απειλές της” δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ από την Κύπρο. “Η Χεζμπολάχ γνωρίζει ότι η Κύπρος δεν έχει τη στρατιωτική ικανότητα να απαντήσει και από αυτή την άποψη είναι εύκολος στόχος”.

Και ενώ ο ΠτΔ κύριος Χριστοδουλίδης δήλωσε μετά τις απειλές πως “η Κύπρος δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις” και πως “η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης”, μιλώντας και για τον θαλάσσιο διάδρομο για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, εντούτοις όλοι γνωρίζουμε (και ο Νασράλα φυσικά ) πως οι απειλές της Χεζμπολάχ έχουν να κάνουν με την όλο και πιο στενή σχέση που χτίζει τα τελευταία χρόνια η Κύπρος και ιδιαίτερα επί κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, τόσο με το Ισραήλ, όσο και με τις ΗΠΑ.

Μόνο που αυτές τις στενές σχέσεις, ενδέχεται όπως φαίνεται να της πληρώσει η Κύπρος με θανατηφόρες επιθέσεις!
Αυτό λοιπόν είναι το κόστος που ενδέχεται να πληρώσει το νησί μας για τις ολοένα και πιο στενές σχέσεις με το Ισραήλ.
Ωστόσο, τα αγαπητά κόμματα της χώρας (πλην μιας ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ) τηρούν σιγήν ιχθύος.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία» : Τρίτο βραβείο κέρδισε η 12χρονη Στέλια του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα

Οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

error: Content is protected !!