Η μητέρα του Άγγελου Θεοφάνους μας μιλά για τον Άγγελο και για τη Γιορτή που γίνεται εις μνήμη του

“Άγγελος ήταν ο ΓΙΟΣ που έδινε δύναμη και ζωή στους γονείς του, Ο ΑΔΕΛΦΟΣ που έπαιρνε και έδινε αγάπη στις αδελφές του. Άγγελος ήταν ο ΑΝΙΨΙΟΣ που δεν του χαλούσαν χατίρι οι θείοι του, οι γιαγιάδες κι οι παππούδες του.
Ο ΦΙΛΟΣ που τα απογεύματα δημιουργούσε έναν δικό του φανταστικό κόσμο. Άγγελος ήταν ο ΜΑΘΗΤΗΣ που αγαπούσαν οι δάσκαλοί του, αλλά κι ο ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ που τον αποδέχονταν όπως ήταν. Άγγελος ήταν το ΠΑΙΔΙ που έκρυβε το πόνο του μέσα στο φωτεινό του χαμόγελο, το αγόρι με τα υπέροχα πράσινα μάτια που σε αντίκριζαν με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια εκλιπαρώντας για αγάπη κι όχι για οίκτο. Ήταν το ΑΓΟΡΙ που έδινε σε όλους κουράγιο και που σε έκανε να αντιληφθείς πως ήρωες υπάρχουν ακόμη και σήμερα.
Άγγελος είναι το ΦΩΣ της ελπίδας που βρίσκεται παντού και ενώνει τον ουρανό με τη γη.Είναι το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που σου δίνει ΖΩΗ, το δροσερό αεράκι που χαΪδεύει το πρόσωπο σου και σε ξυπνάει από το λήθαργο της καθημερινότητας. Είναι η ΔΥΝΑΜΗ που ακτινοβολεί από μέσας μας, ο ΦΑΡΟΣ για ένα καλύτερο αύριο, το ΚΟΥΡΑΓΙΟ που σου δίνει ο Θεός για να συνεχίσεις να ζεις και να ονειρεύεσαι.
Ο Άγγελος είναι το παράδειγμα πως άγγελοι μπορούν να υπάρξουν και στη γη“.
– Βασίλης Πέτρου

Δεν βρήκα καλύτερο τρόπο, για να ξεκινήσει αυτό το αφιέρωμα, απο το πιο πάνω κείμενο που έγραψε ο καλύτερος φίλος του Άγγελου Θεοφάνους.
Ο Άγγελος έπασχε από μια σπάνια ασθένεια, την αταξία τηλαγγειεκτασία (σύνδρομο Louis-Bar). Πρόκειται για μία ασθένεια στην οποία υπάρχει ένας συνδυασμός αταξίας, διαταραχές ανοσίας και αυξημένης ροπής προς λοιμώξεις. Η νόσος μπορεί να εκδηλωθεί από 5 μηνών έως 3 ετών και έχει σταθερά προοδευτική εγκεφαλική αταξία.
Ο Άγγελος “έφυγε” από τη ζωή πριν από 20 χρόνια σε ηλικία 16 ετών.
Εδώ και 16 χρόνια γίνεται κάθε χρόνο μια Γιορτή Αγάπης με τίτλο “ΖΗΣΕ ΑΓΑΠΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ” εις μνήμη του. Μια γιορτή που μας υπενθυμίζει να αγαπάμε και να χαμογελάμε.
Με αφορμή τη Γιορτή που θα γίνει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στο χωριό Ξυλοφάγου, το SkalaTimes μίλησε με τη μητέρα του Άγγελου την κ. Γιώτα Θεοφάνους η οποία ανάμεσα σε άλλα τονίζει πως “Όσα χρόνια και να περάσουν μια μάνα που χάνει το παιδί της, είτε ξαφνικά, είτε από αρρώστια, δεν ξεχνά. Η Θλίψη στην αρχή σε σκοτώνει …θέλεις πολύ δύναμη να.συνεχισεις ..όμως πρέπει να σταθείς στα άλλα σου παιδιά και να χαρίσεις την αγάπη σου σε αυτα και στην οικογένεια σου ..η χαρά και η θλίψη συμβαδίζουν και υπάρχουν, αλλά πρέπει να συνεχίσεις”.
Η οικογένεια και φίλοι του Άγγελου μαζί με την Ηλιακτίδα Ζωής συνεχίζουν, συνεχίζουν και μέσα από αυτή την υπέροχη Γιορτή Αγάπης που γίνεται εδώ και 16 χρόνια και μας προσκαλούν όλους να είμαστε εκεί!

Της Γιώτας Δημητρίου

Κυρία Θεοφάνους η γιορτή αγάπης εις μνήμη του Άγγελου πότε ξεκίνησε και για ποιο λόγο;
Ξεκίνησε εδώ και 16 χρόνια εις μνήμη του Άγγελου. Τα πρώτα χρόνια η γιορτή γινόταν στο οίκημα Ηλιαχτίδα Ζωης στην Λάρνακα….Μετά η γιορτή  μεταφέρθηκε  στο χωριό του Αγγελου στην  Ξυλοφαγου … Η γιορτή γίνεται εις μνήμη του Άγγελου με ευκαρία τα γενεθλια του, ξεκίνησε από την οικογένεια, τους φίλους του και της Ηλιακτίδα Ζωής. Τα πρώτα δύο χρονια γινόταν στο Οίκημα της Ηλιακτίδας Ζωής στη Λάρνακα και τελευταία 14 χρόνια γίνεται στο χώρο της υπεραγοράς ΜΑΣ Κυριάκος Χριστού, στη Ξυλοφάγου.

Τι στοχεύετε μέσα από αυτή τη γιορτή;
Σκοπός της φιλανθρωπική γιορτής είναι να ενισχυθεί το έργο του Συνδεσμου Ηλιαχτίδα Ζωης

Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για τον Άγγελο;
Ο Άγγελος έπασχε από μια σπάνια Ασθενεία Ataxia Telegectasia  .. μια ασθένεια που λόγω της σοβαρότητας της o Άγγελος υπέφερε από συχνές λοιμώξεις και λόγω της αστάθειας και πολλών άλλων προβλημάτων χρειάζονταν πολλά εντατικά μαθήματα φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας έργοθεραπειας ..κλπ Τα μαθήματα αυτά δεν υπήρχαν σε ένα χώρο και έτσι αναγκαζόμασταν όλοι οι γονείς τότε να τρέχουμε από τον ένα θεραπευτικό χώρο στον άλλο και από την μία πόλη στην αλλη. Το αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρουμαστε και εμείς, αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά μας…. Ο Άγγελος έφυγε από την ζωη στις 23.6.2004 μια εβδομάδα πριν από τα γενέθλια του

Ο Άγγελος έφυγε το 2004, είκοσι χρόνια μετά ποιο είναι το μήνυμα σας στις μητέρες που χάνουν κι αυτές τα παιδιά τους;
Όσα χρόνια και να περάσουν μια μάνα που χάνει το παιδί της, είτε ξαφνικά, είτε από αρρώστια, δεν ξεχνά. Η Θλίψη στην αρχή σε σκοτώνει …θέλεις πολύ δύναμη να.συνεχισεις ..όμως πρέπει να σταθείς στα άλλα σου παιδιά και να χαρίσεις την αγάπη σου σε αυτα και στην οικογένεια σου ..η χαρά και η θλίψη συμβαδίζουν και υπάρχουν, αλλά πρέπει να συνεχίσεις!

Θα ήθελα να κλείσουμε με το μήνυμα σας στους αναγνώστες του skalatimes όσον αφορά στη γιορτή την 1η του Ιούλη.
Κοπιάστε! Είναι μια γιορτή Αγάπης με τους εθελοντές, τους χορηγούς υποστηρικτες, τα καλλιτεχνικά σχηματα καθώς και το κοσμο! Όλοι είναι εκεί να προσφέρουν με την αγάπη τους πολλά χαμόγελα στους ήρωες της Ηλιακτίδας Ζωης!

Δελτίο Τύπου της Εκδήλωσης εδώ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ιάσωνας Ιασωνίδης Αντιδήμαρχος Λάρνακας: «Ως μητροπολιτικός Δήμος πλέον, οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση, δημιουργώντας έναν αποτελεσματικό νέο Δήμο Λάρνακας»

Ξεκινά σήμερα, επίσημα, η έναρξη της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας, Ιάσωνας Ιασωνίδης, με μία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έστειλε

Παραμένουν και σήμερα στο ξενοδοχείο οι 71 μαθητές της Αγγλικής Σχολής – Αποκλείστηκαν στην Ελβετία λόγω κατολίσθησης

Πήραν συστάσεις από τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής – Χωρίς ρεύμα, κλειστοί οι δρόμοι. Οι εβδομήντα ένας μαθητές και εκπαιδευτικοί της Αγγλικής Σχολής που αποκλείστηκαν

Άριστος Δαμιανού: “Το ΑΚΕΛ θα συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για επιτυχία της μεταρρύθμισης”

Δήλωση Άριστου Δαμιανού, Βουλευτή ΑΚΕΛ, Πρόεδρος Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής Το ΑΚΕΛ θα συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για επιτυχία της μεταρρύθμισης Μέρα-ορόσημο η σημερινή για

error: Content is protected !!