Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαθίδρυσης Δημάρχου, Αντιδημάρχων και μελών Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

SkalaTimes

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ψες 28 Ιουνίου στη Πλατεία Ζουχούρι, η τελετή εγκαθίδρυσης του νέου Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλες οι αρχές της πόλης, βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου, πλήθος κόσμου, ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν τα μέλη του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, αλλά και να ευχηθούν καλή θητεία στα νέα μέλη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Αγιασμό από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο.


Ο Δημοτικός Γραμματέας Ανδρέας Λουκά άνοιξε την εκδήλωση με τη δική του Ομιλία μέσα από την οποία εξήρε το έργο του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα.
“Όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις στα περισσότερα κρίσιμα θέματα λειτούργησαν με υπεύθυνο και επικοδομητικό τρόπο. Θεωρώ μεγάλο επίτευγμα ότι στα σημαντικότερα θέματα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφασίστηκαν ομόφωνα”.
“Αποχαιρετώντας αυτούς που φεύγουν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά. Είμαι σίγουρος ότι έχουν πολλά να προσφέρουν ακόμη στη πόλη τους. Αποχαιρετούμε απόψε τον
κύριο Αυξέντη Ευαγγέλου που υπηρέτησε στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου για 27 χρόνια, τον κύριο Ηλία Ηλία που υπηρέτησε για 22 χρόνια, τους κυρίους Θεολόγο Μανώλη, Νικόλα Γεωργίου και Μάριο Κουκουμά που υπηρέτησαν για 17 χρόνια, τον κύριο Πάμπο Γαβριήλ που υπηρέτησε για 12 χρόνια, τους Άκη Ζανέττο, Γιώργο Θεμιστοκλέους, Γιώργο Λακκοτρύπη Χριστόδουλο Ιωάννου Ανδρέα Χριστοφόρου, Άντη Λόππα, που υπηρέτησαν για 7 χρόνια και τον κύριο Εύρο Ευρυβιάδη που υπηρέτησε για τρία χρόνια.
Σημειώνεται ότι οι κύριοι Νίκος Γεωργίου, Σωτήρης Ιωάννου και Μιχάλης Γιακουμή πριν εκλεγούν βουλευτές το 2021, διετέλεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι Λάρνακας. Ο κύριος Νίκος Γεωργίου διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος για 9 χρόνια. Οι Σωτήρης Ιωάννου και Μιχάλης Γιακουμή διετέλεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι για 4 χρόνια”.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι Αντιδημάρχοι Λάρνακας, Λιβαδιών και Ορόκλινης: Ιάσωνας Ιασωνίδης, Μάριος Αρμένης και Νεόφυτος Φακοντής.

Στο βήμα ανέβηκαν και οι απερχόμενοι επικεφαλείς των Δημοτικών Ομάδων.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του απερχόμενου επικεφαλή της δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ κ. Άκη Ζανέτου, ο οποίος ήταν και υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λάρνακας στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Ζανέττος είπε: “ότι έχουμε διορθώσει και ότι έχουμε καταφέρει γι αυτή τη πόλη το πετύχαμε όλοι μαζί. Αν κάτι χαρακτήριζε το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είναι η συνεργασία, η συλλογικότητα και το θετικό πνεύμα σε κάθε σημαντική απόφαση που καλείτο να πάρει. Σας τιμά και μας τιμά συνάδελφοι το γεγονός ότι ενώ θα μπορούσαμε να παίξουμε πολιτικά παιχνίδια όπως γινόταν στο παρελθόν, δεν το πράξαμε. Αντίθετα, εργαστήκαμε με γνώμονα και μοναδική μας έγνοια την πρόοδο της πόλης μας και την ευημερία των πολιτών μας”.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λάρνακας μίλησε για τα απερχόμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και την εξαιρετική συνεργασία που είχαν όλες οι δημοτικές ομάδες με τον Δήμαρχο, κάτι που, όπως ο ίδιος τόνισε, ήταν η δύναμη για να επιτύχει ο Δήμος μεγάλα έργα και αναπτύξεις.




Ανάμεσα στα μέλη του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου που τίμησε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ήταν και οι δύο βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου, Σωτήρης Ιωάννου (Λάρνακα) και Μιχάλης Γιακουμή (Αμμοχώστου) οι οποίοι ήταν δημοτικοί σύμβουλοι μέχρι το 2021, που εκλέγηκαν βουλευτές.

Ο Βουλευτής Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου και ο Βουλευτής Αμμοχώστου Μιχάλης Γιακουμή οι οποίοι μέχρι το 2021 ήταν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Να αναφέρουμε ότι τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας είναι:

ΔΗΣΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΤΑΟΥΞΙΗ 1.516
ΑΛΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 1.342
ΛΟΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ 1.135
ΜΙΝΩΣ ΚΑΚΟΥΛΛΗΣ 1.133
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 1.106
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗ 964
ΜΑΡΙΑ ΧΑΜΠΟΥ 894

ΑΚΕΛ
ΓΙΑΓΚΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥ 1.092
ΑΝΝΑ ΟΚΚΑ 871
ΑΝΤΡΗ ΑΝΔΡΕΟΥ 859
ΕΥΑΝΘΗΣ (ΆΘΩΣ) ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ 828
ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΥΚΑΛΙΑΣ 825
ΜΟΝΙΚΑ ΜΕΛΕΚΗ 748
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 718

ΔΗΚΟ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ 606
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ 560
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΜΑΛΛΑΣ 497

ΕΛΑΜ
ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΑΛΑΜΑΝΓΚΟΣ 412
ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΔΗΣ 355

ΔΗΠΑ
ΑΝΝΑ ΣΙΑΛΑΡΟΥ 245
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΡΦΙΤΗΣ 199

ΕΔΕΚ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ 376

Δημοτικοί Συμβούλοι Λιβαδιών και Ορόκλινης

Λειβάδια:
ΑΚΕΛ – ΦΡΟΣΩ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 558
ΔΗΣΥ – ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 321
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ 273

Ορόκλινη:
ΔΗΣΥ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 558
ΑΚΕΛ – ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΗΝΑ 532

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε κόκτειλ και ζωντανή μουσική από το Local Band «Unique Voices».

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη χθεσινή εκδήλωση Εγκαθίδρυσης.

  • Το SkalaTimes εύχεται στο Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλή θητεία με πολλές επιτυχίες για το νέο Μητροπολιτικό μας Δήμο Λάρνακας.
Ο Βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Κουκουμάς και ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης ήταν παρόντες στην Εγκαθίδρυση
Παρόν στην Εγκαθίδρυση και ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους
Οι καλλιτέχνες Μιχαήλ Ηλία και Φώτος Δημητρίου με τον Δημοτικό Σύμβουλο (ΑΚΕΛ) Ανδρέα Καυκαλιά
Οι επικεφαλείς των Δημοτικών Ομάδων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ / Άθως Καζαντζής (ΑΚΕΛ) και Ανδρέας Τταουξής (ΔΗΣΥ)
Γιώτα Δημητρίου (SkalaTimes) και Αλέξανδρος Ηλία (City of Larnaka) μαζί με το Δήμαρχο Ανδρεά Βύρα

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία» : Τρίτο βραβείο κέρδισε η 12χρονη Στέλια του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα

Οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

error: Content is protected !!