Παραμένουν και σήμερα στο ξενοδοχείο οι 71 μαθητές της Αγγλικής Σχολής – Αποκλείστηκαν στην Ελβετία λόγω κατολίσθησης

Πήραν συστάσεις από τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής – Χωρίς ρεύμα, κλειστοί οι δρόμοι.

Οι εβδομήντα ένας μαθητές και εκπαιδευτικοί της Αγγλικής Σχολής που αποκλείστηκαν λόγω κατολίσθησης στην Ελβετία μετά από κακοκαιρία είναι ασφαλείς και παραμένουν και σήμερα, Δευτέρα, στο ξενοδοχείο τους, σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αυστηρή σύσταση της Αστυνομίας είναι όπως παραμείνουν εκεί, καθώς όπως τους διαβεβαίωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής της περιοχής υπάρχουν προμήθειες για απόψε και αύριο.

Ο καιρός είναι καλός όπως και τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με μετεωρολογική πρόβλεψη. Ωστόσο, σήμερα οι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ παραμένει άγνωστο εάν αύριο θα δοθούν στην κυκλοφορία. Σημειώνεται ότι, αναμένουν ενημέρωση αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Επιπλέον, μετά από επικοινωνία με τον Αστυνομικό Διευθυντή, ο υπεύθυνος της ομάδας των παιδιών θα μεταβεί το απόγευμα στον Σταθμό μαζί με κινητά δασκάλων και φορητούς φορτιστές για να φορτιστούν εκεί, όπου έχει γεννήτρια, προκειμένου να διατηρηθεί η επικοινωνία με την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρο Γκότση, οι μαθητές και οι συνοδοί τους βρίσκονται αποκλεισμένοι στο ξενοδοχείο τους στην Ελβετία εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου τη χώρα στην περιοχή των νοτίων συνόρων της με την Ιταλία.

Ο κ. Γκότσης εξήγησε, ότι οι μαθητές βρίσκονται στην Ελβετία στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής και αυτή τη στιγμή βρίσκονται ασφαλείς σε ξενοδοχείο και έχουν όλα τα βασικά είδη ανάγκης. Πρόσθεσε ότι υπάρχει δυσκολία στην παροχή ρεύματος στην περιοχή και ότι υπάρχει θέμα με την μετακίνηση του γκρουπ όσο και άλλων ατόμων λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε μετά από τις έντονες χθεσινοβραδινές βροχοπτώσεις. Σημείωσε ότι οι ελβετικές αρχές προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία το συντομότερο.

Υπογράμμισε ότι το όλο θέμα τυγχάνει χειρισμού από την πρώτη στιγμή από την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ρώμη, η οποία είναι διαπιστευμένη και στην Ελβετία, ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους υπεύθυνους της εκδρομής και εκπροσώπους των γονέων του σχολείου, ενώ επαφές έχουν γίνει και από τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο.

Ο κ. Γκότσης σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι αναμένεται το συντομότερο δυνατόν να επιλυθεί το πρόβλημα και οι μαθητές να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Κύπρο με ασφάλεια.

Πηγή “Πολίτης” με πληροφορίες από ΚΥΠΕ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Νεόφυτος Φακοντής: «Nα γνωρίζουν οι δημότες της Λάρνακας, της Ορόκλινης και των Λιβαδιών ότι θα δουν πολύ καλύτερες μέρες»

Ο Αντιδήμαρχος Ορόκλινης, Νεόφυτος Φακοντής, κέρδισε την αγάπη του κόσμου της Ορόκλινης, ο οποίος του ανανέωσε το “συμβόλαιο εμπιστοσύνης’ και στις 9 Ιουνίου του έδωσε

Χορωδιακό Φεστιβάλ στα Λιβάδια

ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Διοργανωτές: Δήμος Λάρνακας και Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιών

error: Content is protected !!