Άριστος Δαμιανού: “Το ΑΚΕΛ θα συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για επιτυχία της μεταρρύθμισης”

Δήλωση Άριστου Δαμιανού, Βουλευτή ΑΚΕΛ, Πρόεδρος Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής

Το ΑΚΕΛ θα συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για επιτυχία της μεταρρύθμισης

Μέρα-ορόσημο η σημερινή για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ευχή μας είναι όπως η μετάβαση στην νέα εποχή συνοδευτεί από αναβαθμισμένες υπηρεσίες, περισσότερη διαφάνεια και μεγαλύτερη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το ΑΚΕΛ εργάστηκε μεθοδικά, συνεργαζόμενο με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και την εκτελεστική εξουσία, με στόχο την ψήφιση των νόμων της μεταρρύθμισης. Ορθά κρίναμε ότι το προηγούμενο καθεστώς στην τοπική αυτοδιοίκηση είχε συμπληρώσει τον κύκλο του και ότι οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν ποιοτικότερες υπηρεσίες, οικονομική και διοικητική αυτονομία και διεύρυνση αρμοδιοτήτων. Σήμερα, το λόγο πλέον έχουν οι τοπικοί άρχοντες και η εκτελεστική εξουσία για να διασφαλίσουν την ομαλότερη δυνατή μετάβαση.

Δυστυχώς, η διετής μεταβατική περίοδος που δόθηκε από τη Βουλή, δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς, με αποτέλεσμα -παρά τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται- να υπάρχουν προβλήματα και ανοικτά θέματα. Μεγάλο στοίχημα για τους ΕΟΑ είναι η αποτελεσματική διαχείριση της αδειοδότησης. Η αποτυχία δεν είναι επιλογή.

Το ΑΚΕΛ θα είναι εκεί και στους ΕΟΑ και στα Δημοτικά Συμβούλια και στις Σχολικές Εφορείες αλλά και μέσω του Κοινοβουλίου για να συνδράμουμε τη συλλογική προσπάθεια για επιτυχία της μεταρρύθμισης. Αυτός πρέπει να είναι ο μοναδικός στόχος.

Με αυτή την ευκαιρία ευχόμαστε ξανά στους νεοκλεγέντες και στις νεοεκλεγείσες καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους.

01.07.2024

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Νεόφυτος Φακοντής: «Nα γνωρίζουν οι δημότες της Λάρνακας, της Ορόκλινης και των Λιβαδιών ότι θα δουν πολύ καλύτερες μέρες»

Ο Αντιδήμαρχος Ορόκλινης, Νεόφυτος Φακοντής, κέρδισε την αγάπη του κόσμου της Ορόκλινης, ο οποίος του ανανέωσε το “συμβόλαιο εμπιστοσύνης’ και στις 9 Ιουνίου του έδωσε

Χορωδιακό Φεστιβάλ στα Λιβάδια

ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Διοργανωτές: Δήμος Λάρνακας και Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιών

error: Content is protected !!