Στον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα το Θέατρο ΡΟΗ μετά την αδικία που δέχθηκε από το Υφυπουργείο Πολιτισμού / Απαντήσεις στην Λάρνακα καλείται να δώσει η Υφυπουργός Λίνα Κασσιανίδου

Στον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα το Θέατρο ΡΟΗ μετά την αδικία που δέχθηκε από το Υφυπουργείο Πολιτισμού / Απαντήσεις στην Λάρνακα, αλλά και στον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργο Κουκουμά, καλείται να δώσει η Υφυπουργός Λίνα Κασσιανίδου

Με την πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Σχεδίου «ΘΥΜΕΛΗ» για το δεύτερο εξάμηνο του 2024 έχουν αποκλειστεί από την κρατική επιχορήγηση θεατρικοί φορείς με πλούσια δράση, ανάμεσα τους και τα δύο θέατρα της Λάρνακας ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ και ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΗ.

Για το θέμα έχει εγγράψει ερώτηση στη Βουλή, ημερομηνίας 21 ης Ιουνίου 2024, ο Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Γιώργος Κουκουμά (η ερώτηση εδώ).

Σήμερα η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΘΕΑΤΡΟΥ ΡΟΗ, η γνωστή ηθοποιός Βαλεντίνα Σοφοκλέους, μαζί με τον θεατρολόγο και συνεργάτη της ΡΟΗΣ Σπυρίδωνα Π.Κ Σπύρου, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον Δημοτικό Σύμβουλο και Προεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας κ. Άθω Καζαντζή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προσεγγίσεις του Υφυπουργείου Πολιτισμού ως προς τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες επιχορήγησης των θεατρικών φορέων, την ώρα που μεγάλη μερίδα του θεατρικού κόσμου ζητά περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία ως προς την όλη διαδικασία.
Το ζητούμενο για τη Λάρνακα, όπως τόνισε η κ. Σοφοκλέους, είναι “να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δύο θεατρικών της φορέων και να μην αφεθούν τα θέατρα της πόλης να θυσιαστούν στον βωμό πολιτικών ή και άλλων σκοπιμοτήτων. Το θέατρο ΡΟΗ το οποίο εκπροσωπώ ως καλλιτεχνική διευθύντρια δεν θα επιτρέψει να πληρώσει ο πολιτισμός της πόλης μας, το θέατρο ΡΟΗ της Λάρνακας, τις όποιες σκοπιμότητες ή λάθη του Υφυπουργείου. Ο πολιτισμός είναι φως και το φως είναι δικαιοσύνη. Αυτή την αδικία δεν θα την ανεχτούμε, με ότι κι αν σημαινει αυτό, κινητοποιήσεις κτλ. Μιλάμε για ένα θέατρο, (το Θέατρο ΡΟΗ), που στα 3 χρόνια ζωής του κατάφερε να κάνει τη Λάρνακα γνωστή εκτός Κύπρου, να βραβευτεί δύο φορές εκτός Κύπρου και να έχει προσκλήσεις για να ανεβάζει έργα σε χώρες του εξωτερικού, οπόταν αντιλαμβάνεστε πως αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή. Το εν λόγω Υφυπουργείο είναι εκεί για να υπηρετεί τον πολιτισμό της χώρας μας, όχι οτιδήποτε άλλο”.

Ο Δήμαρχος Ανδρεάς Βύρας με τη σειρά του τόνισε πως κατανοεί την δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί το Θέατρο ΡΟΗ μετά την απόρριψη από το Σχέδιο «ΘΥΜΕΛΗ» και είπε πως “εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίζουμε πως ο πολιτισμός της πόλης μας έχει όλα όσα δικαιούται, είμαστε εδώ για να βοηθάμε, να στηρίζουμε και να στεκόμαστε δίπλα από τον καλλιτεχνικό κόσμο της Λάρνακας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν ο Δήμος θα ετοιμάσει μια σχετική επιστολή η οποία θα αποσταλεί στο Υφυπουργείο Πολιτισμού”.
Την θέση του Δημάρχου συμμερίστηκε και στήριξε και ο κ. Καζαντζής.

Η επιστολή του Δήμου Λάρνακας προς το Υφυπουργείο Πολιτισμού θα σταλεί εντός ημερών.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Πρόδρομος Αλαμπρίτης Βουλευτής ΔΗΣΥ Λάρνακας: “Πρέπει να ενισχυθεί το Τμήμα Δασών είτε σε ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που έγινε και σήμερα με την πρόσληψη 108 δασοπυροσβεστών που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όσο και σε εξοπλισμό ειδικά σε πτητικά μέσα”

Δήλωση Βουλευτή Λάρνακας (ΔΗΣΥ) κ. Πρόδρομου Αλαμπρίτη μετά την Επιτροπή Περιβάλλοντος Μετά από εισήγηση του ΔΗΣΥ, έστω και με καθυστέρηση τριών εβδομάδων, είχαμε σήμερα στην

Μαρίνα Νικολάου, Βουλεύτρια ΑΚΕΛ: “Δεν θα δεχθούμε πισωγυρίσματα σχετικά με το Ινστιτούτο Καρκίνου και την Εθνική Στρατηγική”

Γραπτή δήλωση Μαρίνας Νικολάου, Βουλεύτριας του ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας Σε μια χώρα με 4 χιλιάδες νέα περιστατικά καρκίνου το χρόνο,

ΠΟΓΟ: Δεν έχουμε λόγια, συνεχίζει να ασκεί τα επαγγελματικά του καθήκοντα ο γιατρός που κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας ασθενούς!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΓΟΔεν έχουμε λόγια!  Πριν 3 μήνες γιατρός κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας ασθενούς. Σήμερα και αφού έχει εκτίσει την ποινή

error: Content is protected !!