Κέρδισαν το πιο δυνατό χειροκρότημα οι μαθητές της Άντρης Κυριαζή

SkalaTimes

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας»
-Κάρολος Κουν
Ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης, Αθήνα (1908-1987)

Την Δευτέρα 1η Ιουλίου το Θεατρικό Εργαστήρι “Παράθυρο Ανοιχτό” της γνωστής και ταλαντούχας ηθοποιού Άντρης Κυριαζή, παρουσίασε το έργο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα….σαν το σκύλο με τη γάτα”.
Τα πολλά μηνύματα του έργου, το καλογραμμένο με χιούμορ σενάριο του Γιάννη Καλατζόπουλου, το υπέροχο σκηνικό της Θέλμας Κασουλίδου, αλλά προπάντων οι εξαιρετικές ερμηνείες των μαθητών της Άντρης Κυριαζή έκαναν την παράσταση μοναδική.

“Στο εφηβικό θέατρο επέλεξα το κλασικότατο έργο «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ που μιλά για τον μεγαλύτερο και ανεκπλήρωτο έρωτα μετ’εμποδίων σε μία πρωτότυπη διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου σε αισθηματική κωμωδία που περνά μηνύματα για ρατσισμό, σεξισμό, καταναλωτική κοινωνία, λανθασμένα πρότυπα όπως αυτό του «φαίνεσθαι» και του «παπαγαλίζειν» κι όχι της ουσιαστικής παιδείας. Δύο πλάσματα που αγαπιούνται αληθινά καμία διαφορά δεν μπορεί να τους χωρίσει στη δική μας παράσταση λοιπόν, κάτι που έχουν ανάγκη να ακούσουν όσο ποτέ οι έφηβοι του σήμερα” δήλωσε σε συνέντευξη της στο SkalaTimes η Άντρη Κυριαζή.

Με εξαιρετική σκηνοθεσία και υπέροχη μουσική, οι έφηβοι μαθητές της Άντρης παρουσίασαν το έργο σαν επαγγελματίες ηθοποιοί και εισέσπραξαν το πιο δυνατό χειροκρότημα.

Σε ανάρτηση της η Άντρη, μετά την παράσταση, έγραψε: “Περηφανη για ολους σας! Απο τον πιο μικρο μεχρι τον πιο μεγαλο μου μαθητη! Δάκρυσα από ψηλά πολλές φορές χθες…. Με κάνατε πολυυυυυυυ περηφανη! Σαν επαγγελματίες παίξατε χθες βράδι..και δεν το είπα εγώ αυτό αλλά το εκλεκτό κοινό που μας τίμησε χθες βράδι με την παρουσία του. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Παλιοί μου μαθητές με συγκινήσατε πολύ που ήρθατε απροειδοποίητα. Σας ευχαριστω για την εμπιστοσυνη σας σε ολο το ταξιδι! Καλο καλοκαιρι μωρά μου”.

Το Υπαίθριο Θέατρο Τάσου Μητσόπουλου στην Αραδίππου έχει γίνει “δεύτερο σπίτι” για το “Παράθυρο Ανοιχτό” αφού εκεί επιλέγει και ανεβάζει τις παραστάσεις του Εργαστηρίου της τα τελευταία χρόνια η Άντρη.

Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα δοθούν στον σύνδεσμο Ένα Όνειρο μια Ευχή για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

Να αναφέρουμε ότι με τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα η Άντρη Κυριαζή θα παίζει στη σειρά «Θυμάρι κι Αλμύρα» της Κόρινας Αβρααμίδου που θα προβάλλεται στο ΡΙΚ.Μαζί της, να υποδύεται το γιο της και ένας από τους μαθητές του εργαστηρίου της.

Ο ταλαντούχος γιος της Άντρης, ανάμεσα στους ηθοποιούς της παράστασης, ο οποίος, όπως η ίδια δήλωσε, “δε επιθυμεί να ακολουθήσει τα βήματα της υποκριτικής αν και θα μπορούσε γιατί έχει το ταλέντο”

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία» : Τρίτο βραβείο κέρδισε η 12χρονη Στέλια του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα

Οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

error: Content is protected !!