Νεόφυτος Φακοντής: «Nα γνωρίζουν οι δημότες της Λάρνακας, της Ορόκλινης και των Λιβαδιών ότι θα δουν πολύ καλύτερες μέρες»

Ο Αντιδήμαρχος Ορόκλινης, Νεόφυτος Φακοντής, κέρδισε την αγάπη του κόσμου της Ορόκλινης, ο οποίος του ανανέωσε το “συμβόλαιο εμπιστοσύνης’ και στις 9 Ιουνίου του έδωσε το πράσινο φως για να συνεχίσει να ηγείται και να κρατά το τιμόνι της Κοινότητας. Σε αυτή τη πρώτη του συνέντευξη ως Αντιδήμαρχος ο κ. Φακοντής μιλά για όλα, με επίκεντρο την Ορόκλινη.

Της Γιώτας Δημητρίου

Κύριε Αντιδήμαρχε αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνετε ως Αντιδήμαρχος Ορόκλινης. Μπαίνει σε μια άλλη εποχή πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτός ο νέος ρόλος του Αντιδημάρχου τι σημαίνει για σας;
Πρώτα πρώτα να ευχαριστήσω το SkalaTimes για την ευκαιρία που μου δίνει μετά τις εκλογές να έχω μια πρώτη συνέντευξη ως Αντιδήμαρχος. Να ευχαριστήσω επίσης μέσα από τη καρδιά μου το κόσμο που με εμπιστεύτηκε και με τίμησε με τη ψήφο του, για να συνεχίσω ακόμη μια πενταετία η οποία πιστεύω θα είναι πολύ παραγωγική πενταετία και για την Ορόκλινη και για το Δήμο Λάρνακας.
Θεωρώ επιτυχία για τη πόλη μας την επανεκλογή του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, καθώς και την εκλογή του Άγγελου Χατζηχαραλάμπους στη θέση του Προέδρου του ΕΟΑ Λάρνακας. Και με τους δύο είχα μια πολύ στενή συνεργασία για επτά χρόνια, για το καλό της Λάρνακας. Είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουμε έτσι με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό. Δεν θα χρειαστούμε χρόνο προσαρμογής, διότι είμαστε στις θέσεις μας, γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις, έχουμε τροχιοδρομήσει πάρα πολλά έργα, έχουμε εργαστεί για τη μεταρρύθμιση μαζί και τη φέραμε σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και έτσι θεωρώ ευτύχημα που εκλεγήκαμε εμείς οι τρεις που ήδη έχουμε συνεργαστεί και ήδη είχαμε μπει στη τροχιά της μεταρρύθμισης και πάνω από όλα ξέρουμε να συνεργαζόμαστε αγαστά με γνώμονα το καλό της πόλης μας και τίποτα άλλο. Για το καλό και του Δημοτικού Διαμερίσματος της Ορόκλινης, αλλά και της Λάρνακας, αλλά και της επαρχίας Λάρνακας μέσω του ΕΟΑ Λάρνακας.

Για εσάς προσωπικά αυτή η αλλαγή τι σημαίνει;
Σταματάμε να είμαστε μια κοινότητα (ανεξάρτητα αν είμαστε η μεγαλύτερη κοινότητα της Κύπρου). Είμαστε μέλος του πιο ιστορικού Μητροπολιτικού Δήμου της Λάρνακας με τον οποίο όπως έχω πει κατά επανάληψη, έχουμε κοινούς στόχους, κοινά οράματα, κοινή παραλία, έχουμε τροχιοδρομήσει ήδη έργα τα οποία θα γίνουν στο δημοτικό διαμέρισμα της Ορόκλινης με την βοήθεια των Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας ο οποίος έχει και την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία, στο να αντλήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια και όχι μόνο, για να υλοποιήσουμε και τους στόχους μας και τα έργα μας.
Ως Αντιδήμαρχος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ορόκλινης, να πω ότι με το Δήμαρχο Λάρνακας αλληλοεμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο και είμαι βέβαιος πως θα προχωρήσουμε έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον του Δημότη, της πόλης μας, της πατρίδας μας. Για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Αυτός είναι ο στόχος μας.
Πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες της Λάρνακας, της Ορόκλινης και των Λιβαδιών ότι θα δουν πολύ καλύτερες μέρες από αυτές που είχαμε που ήταν μια πολύ παραγωγική θητεία και για τους τρεις μας.

Αυτή η νέα εποχή, της Μεταρρύθμισης, πως θα τη δει ο δημότης να εφαρμόζεται; Πως θα την βιώσουμε εμείς ως πολίτες;
Θα είναι εμφανής η αλλαγή και κυρίως για τους δημότες της Ορόκλινης. Πρώτα πρώτα θα δουν ότι θα έχουν καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερη ψυχαγωγία αφού θα έχουμε και τα προγράμματα του Δήμου Λάρνακας, ένα μέρος αυτών των εκδηλώσεων θα διεξάγεται και στην Ορόκλινη. Από την άλλη είναι σημαντικό ότι πάρα πολλά έργα από αυτά που θα γίνουν θα έχουν μεγάλο μερίδιο στην κατασκευή τους ή στην υλοποίηση τους, από Ευρωπαϊκά Κονδύλια και όχι από τα Κονδύλια της Ορόκλινης.
Επίσης από την 1η Ιανουαρίου 2025 οι δημότες δεν θα πληρώνουν την φορολογία Κοινοτικών Υπηρεσιών, γιατί εφαρμόζεται μόνο στις κοινότητες, έτσι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ορόκλινης θα καταργηθεί. Άρα οι πολίτες θα εξοικονομήσουν λεφτά από αυτή τη φορολογία. Από την άλλη υπάρχει μια φορολογία που είναι φόρος ενοικίου η οποία πιθανόν κι αυτή από 1η Ιανουαρίου να καταργηθεί, θα έχουν όφελος και οι δημότες και οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις.

Θα είναι λοιπόν πολλά τα οφέλη, σε πολλαπλά επίπεδα…
Πάρα πολλά! Επιπλέον να αναφέρω ότι θα έχουμε συχνές επισκέψεις του Δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου, στο Δημοτικό μας διαμέρισμα….

Γιατί;
Για να έχει επαφή με το κόσμο, αλλά και για να επιλύει προβλήματα επί τόπου σε συνεργασία μαζί μας. Ο Δήμος Λάρνακας μας έχει δώσει μια εξουσία, ενώ το προσωπικό από 1η Ιουλίου υπάγεται στο Δήμο Λάρνακας, οι εργάτες θα παραμείνουν στο Δημοτικό Διαμέρισμα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημοτικό διαμέρισμα.
Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρόνου.
Αν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε περίπου 250 εργάσιμες μέρες όταν βάλεις επί μία ώρα εξοικονόμηση την ημέρα για κάθε εργάτη τότε είναι 250 ώρες για ένα εργάτη. Όταν έχεις δέκα εργάτες σημαίνει ότι εξοικονομείς διόμιση χιλιάδες ώρες για να μπορείς να παράξεις έργο κι αυτό είναι πολύ θετικό όπως αντιλαμβάνεστε.

Σας έχουν χαρακτηρίσει ως μια πειθαρχημένη προσωπικότητα που έχει κάνει την Ορόκλινη να εργάζεται σαν Ελβετικό Ρολόι. Θέλω να μου το σχολιάσετε λίγο αυτό και κατά πόσο όντος η πειθραχία ήταν ένα από τα συστατικά της επιτυχίας έτσι ώστε να προοδεύσει η Ορόκλινη και να φτάσει εδώ που έφτασε.
Είναι η πειθαρχία, αλλά είναι και ο τρόπος διοίκησης, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε όταν προέρχεσαι από το Στρατό που έχει καλή οργανωτική δομή και ασκείς για τέσσερεις δεκαετίες δοίκηση στον πιο πειθαρχημένο οργανισμό που υπάρχει στη Κύπρο, τότε ναι όταν τα μεταφέρεις αυτά στην τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί να είναι πρωτόγνωρα για το κόσμο και να αντιδράσει στην αρχή, αλλά στη πορεία αντιλαμβάνετε ότι αυτό είναι σωστό και βοηθά στην πρόοδο.
Η πειθαρχία βέβαια πρέπει να ξεκινά από την οικογένεια, το σχολείο, το στρατό, την κοινωνία, για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, στόχους, μικρότερες ζημιές, μεγαλύτερα επιτεύγματα κτλ.
Όσον αφορά την Διοίκηση είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να διοικήσεις ένα Οργανισμό.
Η Ορόκλινη ναι, κατάφερε να ξεχωρίσει και χαρακτηριστικά να σας αναφέρω ότι σε μια συνεδρία της επιτροπής εσωτερικών της Βουλής είχα εκπλαγεί από την τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής κ. Άριστου Δαμιανού όταν απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του Υπουργού Εσωτερικών του είπε “να μεταφέρετε στον Υπουργό ότι επιθυμία της επιτροπής είναι τα αιτήματα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης να υλοποιηθούν, γιατί πρόκειται για τον πιο πειθαρχημένο Κοινοτικό Συμβούλιο της Κύπρου”. Αυτό δεν ειπώθηκε μόνο από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, αλλά κατά καιρούς μου το έχουν πει και πολλοί άλλοι, αξιωματούχοι και μη.

Χωρίς να θέλω να ανατρέξουμε στα παλιά, απλά να αναφέρουμε, ότι όταν αναλαμβάνατε εσείς επικρατούσε μια άλλη κατάσταση στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης…
Σίγουρα, υπήρχαν ζητήματα, οικονομικές εκκρεμότητες κτλ και μέσα στα επτά χρόνια καταφέρουμε να τα επιλύσουμε. Έχουμε πόρους, διαχειριζόμαστε σωστά τους πόρους, δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ πουθενά.
Τα χρέη που “κληρονομήσαμε” έχουν μειωθεί στα 2,6 εκατομμύρια και μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι γύρω στα 2.3 . Ενώ όταν αναλαμβάναμε το χρέος μόνο στις τράπεζες ήταν γύρω στα 5.5 εκατομμύρια και υπήρχαν άλλα τόσα περίπου εκατομμύρια στην Υδατοπρομήθεια και σε διάφορους άλλους οφειλέτες….

Και σήμερα καταφέρατε να πάρετε το χρέος στο 2.6….
Ναι και υπάρχει και ένα χρέος που μας άφησαν στην υδατοπρομήθεια. Ήταν 4.5 εκατομμύρια, τα 3.8 περίπου τα πλήρωσε η κυβέρνηση και το υπόλοιπο, περίπου 675 χιλιάδες, έμεινε σε εμάς ως χρέος το οποίο πληρώνουμε. Σήμερα είναι γύρω στις 200 χιλιάδες υπόλοιπο.

Το οποίο χρέος να αναφέρουμε για χάριν της ιστορίας ότι η διαγραφή του ήταν μετά από ενέργειες και δράσεις δικές σας ….
Να πω ότι από την ημέρα που ανέλαβα καθήκοντα, πριν από επτάμιση χρόνια, η Κοινότητα μας με τις ενέργειες τις δικές μου, εκτός από τα 3.8 εκατομμύρια που δεν πληρώσαμε στην Υδατοπρομήθεια, γλίτωσε και πάρα πολλά άλλα λεφτά γλίτωσε 2 εκατομμύρια από τους κυμματοθραύστες, γλίτωσε μισό εκατομμύριο από την αντικατάσταση του οδικού φωτισμού, που πλήρωσε η κυβέρνηση, κάναμε κάποιους δρόμους που έπρεπε να πληρώσουμε το 30% αλλά το πλήρωσε η κυβέρνηση , επίσης να πω ότι με την ανάληψη της συγκομιδής των σκυβάλων από ιδιωτική εταιρεία καταφέραμε να εξοικονομούμε κάθε χρόνο 150 χιλιάδες ευρώ που σημαίνει σε 7 χρόνια εξοικονομήσαμε πέραν του ενός εκατομμυρίου για την Κοιότητα. Αυτό μας επέτρεψε να παράξουμε και να ωριμάσουμε έργα, για να προχωρήσουμε και ακόμη κάτι που έχει αλλάξει είναι ότι οι πληρωμές του Κοινοτικού Συμβουλίου γίνονται άμεσα.

Κύριε Αντιδήμαρχε να πούμε δύο λόγια για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου Ορόκλινης αλλά και για τα έργα που γίνονται στο δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας;
Σίγουρα τα έργα υποδομής, όπως είναι ο δρόμος Λάρνακας Δεκέλειας, είναι ένας λόγος να δώσεις ώθηση στην ανάπτυξη ευρύτερα της κοινωνίας της τοπικής αυτοδιοίκησης της κοινότητας του Δημοτικού Διαμερίσματος και κατεπέκταση του Δήμου. Αν κάνετε μια βόλτα στην Ορόκλινη θα δείτε πως όπου κοιτάξετε χτίζονται οικίες, διαμερίσματα, πολυκατοικίες. Με την ολοκλήρωση του Δρόμου Λάρνακας Δεκέλειας θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση κυρίως στην Τουριστική περιοχή η οποια συνέχεια κινεί το ενδιαφέρον επενδυτών για διάφορες αναπτύξεις.
Σήμερα βρίσκεται στο τελικό στάδιο η ανακαίνιση του Palm Beach και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6-8 μήνες.
Υπάρχει στο πρόγραμμα η ανέγερση ενός νέου ξενοδοχείου, του InterContinental, λίγο πιο πάνω από το Palm Beach, επίσης μικρές μονάδες δημιουργούνται συνέχεια.
Χτίζονται πολλά συγκροτήματα διαμερισμάτων και οικιών, υπάρχει μεγάλη ζήτηση και υπάρχει μια ανοικτή συζήτηση με το Δήμο Λάρνακας και με το Δημοτικό Διαμέρισμα από δύο Πανεπιστήμια της Ελλάδας, το Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Καποδιστριακό τα οποία επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μέσω της Κυβέρνησης και του ΠτΔ προσωπικά για να δημιουργήσουν παραρτήματα στη Λάρνακα και με προτεραιότητα στην Ορόκλινη. Λόγω της περιοχής, λόγω του αεροδρομίου, λογω του ότι είναι έξω από τη πόλη και δεν θα δημιουργείται συμφόρηση. Υπάρχουν χώροι που μπορούν να λειτουργήσουν αυτά τα παραρτήματα. Οπόταν αντιλαμβάνεστε αν λειτουργήσουν αυτά τα πανεπιστήμια εδώ, ή έστω ένα από αυτά τα δύο, πόση ανάπτυξη θα σημειωθεί στην Ορόκλινη! Όχι μόνο από πλευράς διαμερισμάτων και στέγασης, αλλά και από πλευράς θέσεων εργασίας,επιχειρήσεων, βιβλιοπωλεία, κέντρα αναψυχής κτλ.

Ωστόσο υπάρχει μια συζήτηση στη κοινωνία κατά πόσο αυτές οι αναπτύξεις έχουν φέρει μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια, αγορά ακινήτου κτλ
Όταν υπάρχει ανάπτυξη ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης λέει πως όταν υπάρχει μικρή προσφορά μεγάλη ζήτηση οι τιμές ανεβαίνουν. Οι τιμές γενικά ανεβαίνουν σε όλη την Κύπρο όπου υπάρχει ανάπτυξη. Γιατί να μην υπάρξει και στην Ορόκλινη; Στην Ορόκλινη μετά την οικονομική κρίση και μετά τη πανδημία οι τιμές των οικοπέδων ανέβηκαν. Πριν την οικονομική κρίση τα οικόπεδα στην Ορόκλινη ήταν περίπου 120 -150 χιλιάδες λίρες. Σήμερα τα οικόπεδα πωλούνται 120-140 χιλιάδες ευρώ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αυξήσεις και δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ακριβό ένα οικόπεδο στην Ορόκλινη…

Άρα ακόμη δεν έχει γίνει τρομερή αύξηση παρόλη την ανάπτυξη που έχουμε…
Όχι. Εξαρτάται και τι ψάχνει κανείς, γνωρίζω ότι βρίσκει κανείς διαμερίσματα στην Ορόκλινη που ξεκινούν από 140 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, αν υπάρχουν κάποιες αυξήσεις δεν είναι μόνο λόγω της ανάπτυξης, αλλά και λόγω της αύξησης του κόστους υλικών για ανέγερση ενός διαμερίσματος ή οικίας.

Αντιδήμαρχε για το 2024 και 2025 τι σχέδια έχετε για την Οροκλινη;
Για το 2024 υπάρχει στο πρόγραμμα μας το σχέδιο συντήρησης δρόμων και πεζοδρομίων με ένα κόστος περίπου 200 χιλιάδες. Η ανακαίνιση χώρων πρασίνου, παιχνιδότοπων με ένα κόστος γύρω στις 90 χιλιάδες. Έχουμε το πρόγραμμα δεντροφύτευσης το οποίο συνεχίζουμε, από την αρχή του χρόνου μέχρι τώρα θα έχουμε φυτέψει περίπου 500 δέντρα, φυτέψαμε πέραν των 30 φοινικόδεντρων στη παραλία μεταξύ ξενοδοχείου Mercure και Radisson Beach Resort και επίσης έχουμε τροχιοδρομήσει για να ωριμάσουμε μεγάλα έργα τα οποία με τη συμβολή του Δήμου Λάρνακας θα απαιτηθεί να εξασφαλίσουμε κονδύλια από την ΕΕ. Ήδη έχουμε υποβάλει ένα αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα ποσό περίπου 150 χιλιάδες ευρώ για την ανάπλαση τριών μεγάλων χώρων πρασίνου με εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Και βεβαίως είναι και ο Δρόμος Λάρνακας Δεκέλειας…
Ο Δρόμος Λάρνακας Δεκέλειας συνεχίζει και προχωρεί με γοργότερους ρυθμούς.
Στην Α φάση είχαμε συναντήσει κάποιες κατασκευαστικές δυσκολίες που δεν προβλέπονταν στην μελέτη γι αυτό υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση η οποία όμως δεν θα μας επηρεάσει και αναμένεται το έργο να παραδοθεί όπως έχει προγραμματιστεί.

Το δικό σας όραμα για την Ορόκλινη ποιο είναι κύριε Αντιδήμαρχε;
Μέσα στη πενταετία να παραδώσουμε στους πολίτες πολύ περισσότερα έργα από αυτά που έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά, η Ορόκλινη να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες όχι μόνο για να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής αλλά και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, να κάνουμε μια παραλία, μια τουριστική περιοχή, ακόμη καλύτερη που θα είναι φιλόξενη και πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους, να δημιουργήσουμε υποδομές τόσο αθλητικές όσο και εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές για τους δημότες, αλλά και γι αυτούς που επισκέπτονται την Ορόκλινη, να δούμε καλύτερα την τρίτη ηλικία, αλλά και τους νέους της κοινότητας, να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες και όπου είναι δυνατόν ένα μέρος των εσόδων που προέρχονται από φορολογίες να επιστρέφονται με κάποιο τρόπο στους δημότες.
Επίσης, το έχω ξαναπεί, όραμα μας παραμένει η δημιουργία ενός δημοτικού θεάτρου, κάτι που έχουμε τροχιοδρομήσει. Επίσης η ανέγερση ενός δεύτερου δημοτικού σχολείου, το οποίο επίσης έχουμε τροχιοδρομήσει. Η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων με φωτοβολταϊκά πάνω στον αυτοκινητόδρομο που θα είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από την Ορόκλινη και θα επεκταθεί σε όλη τη Κύπρο. Ένα άλλο όραμα είναι η σύνδεσμη του πυρήνα της κοινότητας με την τουριστική περιοχή, παρέχοντας ένα δρόμο ασφαλή με επαρκή φωτισμό, με πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, φωτοελεγχόμενες διαβάσεις πεζών.
Και πολλά άλλα, όπως το ανοικτό αθλητικό πάρκο, ο πολυδύναμος πολυχώρος εκδηλώσεων και πολλά άλλα που είμαι βέβαιος πως με σωστή δουλειά θα τα πετύχουμε.

Να κλείσουμε με το μήνυμα σας στους αναγνώστες του SkalaTimes κύριε Αντιδήμαρχε.
Η Ορόκλινη ήταν και εξακολουθεί να είναι μια φιλόξενη κοινότητα για όλο το κόσμο. Παρέχουμε πολλές υπηρεσίες, ανταποκρινόμαστε άμεσα στα αιτήματα του κόσμου για επίλυση προβλημάτων και πολύ περισσότερο όταν αυτά τα προβλήματα φτάσουν σε εμένα. Αυτό που λέω και στους υπαλλήλους μας είναι ότι δεν δέχομαι όταν φτάνει ένα πρόβλημα ή παράπονο από δημότη να μπαίνει στο συρτάρι, τα προβλήματα πρέπει να λύνονται άμεσα.
Θέλουμε να κάνουμε μια Ορόκλινη πράσινη γι αυτό και μέχρι τώρα έχουμε φυτέψει πάνω από τρεις χιλιάδες δέντρα, στόχος μας είναι να φυτέψουμε άλλες τρεις χιλιάδες μέσα σε αυτή τη πενταετία.
Έχουμε μια από τις καλύτερες παραλίες και καθημερινά διαπιστώνουμε ότι φιλοξενεί περισσότερο κόσμο που προέρχεται είτε από το εξωτερικό, είτε από άλλες πόλεις της Κύπρου.
Έχουμε μια εξαιρετική βιβλιοθήκη εδώ με χιλιάδες βιβλία, μπορεί ο κόσμος από την Ορόκλινη ή από άλλη περιοχή της Κύπρου να έρθει να δανειστεί βιβλία χωρίς να πληρώσει καμιά συνδρομή για να γίνει μέλος κτλ, εντελώς δωρεάν.
Έχουμε βάρκες-βιβλιοθήκες στις παραλίες μας και δίνεται η ευκαιρία στο κόσμο να διαβάζει ενώ βρίσκεται στη παραλία ή να δανειστεί το βιβλίο και να το επιστρέψει.
Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για το κόσμο, όχι μέσα από λόγια, αλλά μέσα από πράξεις και θέλουμε να μιλούν οι πράξεις και τα έργα μας!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία» : Τρίτο βραβείο κέρδισε η 12χρονη Στέλια του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα

Οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

error: Content is protected !!