Πρόδρομος Αλαμπρίτης Βουλευτής ΔΗΣΥ Λάρνακας: “Πρέπει να ενισχυθεί το Τμήμα Δασών είτε σε ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που έγινε και σήμερα με την πρόσληψη 108 δασοπυροσβεστών που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όσο και σε εξοπλισμό ειδικά σε πτητικά μέσα”

Δήλωση Βουλευτή Λάρνακας (ΔΗΣΥ) κ. Πρόδρομου Αλαμπρίτη μετά την Επιτροπή Περιβάλλοντος

Μετά από εισήγηση του ΔΗΣΥ, έστω και με καθυστέρηση τριών εβδομάδων, είχαμε σήμερα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην παρουσία της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τη συζήτηση για τις συνέπειες των πυρκαγιών και την πρόληψή τους αλλά και τους παράνομους σκυβαλότοπους και το κλείσιμό τους, θέμα το οποίο εγγράψαμε και υιοθετήθηκε από όλη την Επιτροπή.

Δυστυχώς δεν υπήρξε έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ιδιαίτερα στο θέμα των πτητικών μέσων όπου παρουσιάστηκε καθυστέρηση παρά τις διαχρονικές αδυναμίες στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Όσον αφορά τους παράνομους σκυβαλότοπους ενημερωθήκαμε για ένα πλάνο δράσης για περιορισμό τους αλλά φαίνεται ότι δεν μπορεί να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα αφού το Υπουργείο ρίχνει την ευθύνη στις τοπικές αρχές οι οποίες αδυνατούν να ελέγξουν και να τους οδηγήσουν σε οριστικό κλείσιμο.

Ανακοινωθήκαν κάποια μέτρα για αποκατάσταση των περιοχών που πλήγηκαν αλλά πρέπει να εστιάσουμε σε μέτρα πρόληψης και έγκαιρης προετοιμασίας.

Πρέπει να ενισχυθεί το Τμήμα Δασών είτε σε ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που έγινε και σήμερα με την πρόσληψη 108 δασοπυροσβεστών που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όσο και σε εξοπλισμό ειδικά σε πτητικά μέσα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Χημειοθεραπείες: Ο απλός τρόπος που μειώνει κατά 70% τις σωματικές παρενέργειες

Οι θεραπείες για τον καρκίνο συχνά προκαλούν νευρική βλάβη που μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια συμπτώματα. Η φαρμακευτική αγωγή έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική σε αυτές τις περιπτώσεις. Μια

error: Content is protected !!