Search
Close this search box.

Ο Στέφανος Τόμπσον για το Λεύκωμα της ΑΕΚ: «για μας και την περήφανη πόλη μας, η ΑΕΚ είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια ομάδα»

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟΜΠΣΟΝ

30 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΦΟΙΒΟΣ ΒΩΒΙΔΗΣ – ΝΤΙΝΟΣ ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ
Οι αποφάσεις ιστορικής ευθύνης είναι για τους μεγάλους ηγέτες, και στην ιστορική εκείνη στιγμή της ενοποίησης ΕΠΑ και Πεζοπορικού, αυτοί οι οραματιστές ηγέτες υπήρχαν και στα δύο σωματεία.
1994: Η ΑΕΚ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ
Με την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση της ΑΕΚ, στις 18 Ιουλίου 1994, ξεκινά μια σειρά επετειακών αναρτήσεων ενός αιώνα ένδοξης ιστορίας.
Μετά την ίδρυση του Πεζοπορικού το 1924, είχε έρθει το διαζύγιο του 1937 που κράτησε 57 χρόνια. Τα δύο σωματεία ήταν κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή όλων και ξαφνικά στην πλάστιγγα βρέθηκε το μεγάλο δίλημμα: Aπό τη μια ο ρομαντισμός της πρώτης αγάπης που δεν ξεχνιέται ποτέ και από την άλλη ο ρεαλισμός των ψυχρών δεδομένων.
Πολλοί πιστεύουν ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Την χρονιά που προηγήθηκε της ενοποίησης, την ποδοσφαιρική σεζόν 1993-94, ο Πεζοπορικός τερμάτισε στην απογοητευτική 8η θέση και η ΕΠΑ υποβιβάστηκε για δεύτερη φορά στη Β΄ Κατηγορία.
Η εκκίνηση δόθηκε τον Ιούνιο του 1994 με ένα τηλεφώνημα του Ανδρέα Ζαχαρίου, τότε Γενικού Γραμματέα του Πεζοπορικού, στον Ηλία Πιτσιλλίδη, Γενικό Γραμματέα της ΕΠΑ, μεταφέροντας το ξεκάθαρο μήνυμα από τον Ντίνο Λευκαρίτη:
«Φίλε Ηλία, σου τηλεφωνώ για να σου πω ότι έφτασε η ώρα που πρέπει να ενοποιήσουμε τα σωματεία μας γιατί αυτό απαιτεί η λογική και το χρέος μας απέναντι στις επερχόμενες γενιές. Αν αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν, το μέλλον και των δύο σωματείων μας δεν θα είναι ευοίωνο. Ξεκίνα άμεσα τις ενέργειες σου γιατί ο χρόνος μας πιέζει ώστε να προλάβουμε τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο και σε παρακαλώ να μου δώσεις απάντηση σε μια δυο μέρες το αργότερο»
Ο Ηλίας, έχοντας την ίδια άποψη, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΑ Φοίβο Βωβίδη, διαβεβαιώνοντας τον ότι εμπιστεύεται πλήρως τον Ντίνο Λευκαρίτη, αξιολογώντας την πρόταση σαν σωστή και πεντακάθαρη.
…ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Μια ιστορία που καταγράφεται με χιλιάδες άγνωστες λεπτομέρειες σε ένα μεγάλο επετειακό λεύκωμα, στο οποίο σας προσκαλούμε να μοιραστείτε με όλους τα δικά σας αξέχαστα βιώματα, με ιστορίες και φωτογραφίες από την τεράστια αυτή διαδρομή, και όχι μόνο για όσα συνέβαιναν στο γήπεδο. Διότι, για μας και την περήφανη πόλη μας, η ΑΕΚ είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια ομάδα.
Το υλικό που θα μας στείλετε (στο stefanos@thompson.com.cy) θα αξιολογηθεί για το λεύκωμα και το μουσείο που θα δημιουργηθεί στο AEK Arena.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Αλεξία Καραϊσκάκη, μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Alzheimer και Συναφών Ανοιών «ΜΗ-ΜΕ-ΛΗΣΜΟΝΕΙ» στο SkalaTimes: «Δώσε αγάπη για να πάρεις αγάπη. Αυτό ζητούν οι πάσχοντες: αγάπη, αγκαλιά και υπομονή»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Η άνοια αποτελεί μια ανίατη μάστιγα η οποία απειλεί όλο και περισσότερο κόσμο στις μέρες μας. Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για

Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων Δήμου Αραδίππου: Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο ηρώων και μαρτύρων 

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων του Δήμου Αραδίππου, η εκκλησιαστική επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Μάμαντος και οι συγγενείς των πεσόντων Τρούλλων, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία

Η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης επιστρέφει και πάλι!

Ανακοίνωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης. Η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης επιστρέφει και πάλι! «ΒΙΒΛΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ» Αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024,

error: Content is protected !!