Search
Close this search box.

Ανακοίνωση ΔΗΣΥ μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου

Μετά τις συναντήσεις της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού με το σύνολο των Επαρχιακών Γραμματειών όπου και αναλύθηκαν τα αποτελέσματα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου, η συζήτηση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα στο Πολιτικό Γραφείο της Παράταξης.

Ανοίγοντας τις εργασίες του Πολιτικού Γραφείου η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της διπλής εκλογικής αναμέτρησης και στα επόμενα βήματα της Παράταξης μέσα από συγκεκριμένους άξονες. Κάνοντας αρχή από τις ευρωεκλογές η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι βασικός στόχος ήταν να παραμείνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρώτη και πρωταγωνιστική δύναμη του τόπου και η εκλογή δύο Ευρωβουλευτών.

Ως προς τις τοπικές εκλογές η κ. Δημητρίου σημείωσε ότι δεν καταγράφηκαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ανέλυσε με σαφήνεια τους λόγους και τους παράγοντες που οδήγησαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Παράλληλα έδωσε το στίγμα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο κατέθεσε σειρά εισηγήσεων ώστε μέσα από συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες, να εφαρμοστεί ένα Σχέδιο Οργανωτικής, Διοικητικής και Πολιτικής Ανασυγκρότησης με στόχο να γίνει ένα πραγματικό πολιτικό και οργανωτικό άλμα εκσυγχρονισμού.

Από την άλλη πλευρά σημειώθηκε το πολύ υψηλό ποσοστό που έλαβε ο ΔΗΣΥ  της τάξης του 34,5% στα ψηφοδέλτια των Δημοτικών Συμβούλων.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Δίπλαρος προχώρησε σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ απολογισμός και αποτίμηση έγινε επίσης από τις Επαρχιακές Γραμματείες και τους επαγγελματίες Συμβούλους.

Πέραν της ανάλυσης του εκλογικού αποτελέσματος η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ενημέρωσε  το Σώμα και για τις εξελίξεις στο κυπριακό μετά και τη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου, τονίζοντας πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσει να καταθέτει εισηγήσεις και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να επιτύχουμε την επανέναρξη των συνομιλιών.

Επιπρόσθετα η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ενημέρωσε το Πολιτικό Γραφείο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την ανάλυση η οποία έγινε σχετικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και για την εκλογή των επικεφαλής αξιωματούχων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Οι εργασίες του Πολιτικού Γραφείου ολοκληρώθηκαν με συζήτηση μεταξύ των μελών όπου καταγράφηκαν από τους ομιλητές λάθη και αδυναμίες καθώς και εισηγήσεις για βελτίωση σε διάφορα επίπεδα. Υπογραμμίστηκε ως κοινό μήνυμα η βούληση όλων για να επιτευχθεί η ανασυγκρότηση και ο εκσυγχρονισμός της Παράταξης, για την επεξεργασία και κατάθεση πρόσθετων προτάσεων πολιτικής και η προσπάθεια για υλοποίησή τους προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.  

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!