Search
Close this search box.

Πρωτοφανής καταγγελία Έλον Μασκ: «Η Κομισιόν μάς προσέφερε μυστική συμφωνία, με στόχο να λογοκρίνουμε»

Σύμφωνα με γνωμοδότηση της Επιτροπής, το X “εξαπατά” του χρήστες του και παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα “μπλε τικ” (blue checkmarks) που υποτίθεται ότι πιστοποιούν τις αξιόπιστες πηγές πληροφοριών

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Έλον Μασκ μέσω του X, απαντώντας στις κατηγορίες της Κομισιόν ότι το κοινωνικό δίκτυο που κατέχει παραβιάζει τις υποχρεώσεις του για διαφάνεια σε σχέση με τις διαφημίσεις και την πρόσβαση στα δεδομένα της πλατφόρμας για τους ερευνητές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφερε στο Χ μια παράνομη μυστική συμφωνία: αν λογοκρίναμε ήσυχα τον (ελεύθερο) λόγο χωρίς να πούμε σε κανέναν, δεν θα μας έβαζαν πρόστιμο. Οι άλλες πλατφόρμες αποδέχθηκαν αυτή τη συμφωνία. Το Χ όχι”.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση της Επιτροπής, το X «εξαπατά» του χρήστες του και παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα «μπλε τικ» (blue checkmarks) που υποτίθεται ότι πιστοποιούν τις αξιόπιστες πηγές πληροφοριών. Η γνωμοδότηση που ανοίγει τον δρόμο στην επιβολή βαριών προστίμων.

«Το Χ έχει τώρα το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του, αλλά αν επιβεβαιωθεί η άποψή μας, θα επιβάλουμε πρόστιμα και θα απαιτήσουμε σημαντικές αλλαγές», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Τιερί Μπρετόν.

Ο μεγιστάνας παραθέτει και άλλη απάντηση στην Επιτροπή, σχολιάζοντας «ακριβώς»:

«ΔΕΝ είναι ερευνητές. Είναι δραστηριότητες λογοκρισίας και πολιτικοί πράκτορες. Αυτό ήταν εξ αρχής το σχέδιό τους — να χρησιμοποιήσουν το DSA (νόμοw για τις ψηφιακές υπηρεσίες) για να αναγκάσουν τον Χ να επανδρώσει και πάλι το τμήμα λογοκρισίας που απέλυσε όταν ανέλαβε ο Έλον».

Πηγή: parapolitika.gr

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!