Search
Close this search box.

Πέθανε η ηθοποιός Shannen Doherty σε ηλικία 53 ετών

  • To SkalaTimes επιθυμεί να διευκρινίζει κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια είδηση θανάτου από καρκίνο, το εξής γεγονός: “Εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 12 εκατομμύρια επιζώντες από καρκίνο στην Ευρώπη —στους οποίους περιλαμβάνονται περίπου 300 000 επιζώντες από παιδικό καρκίνο— χάρη στην πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση, τις αποτελεσματικές θεραπείες και την υποστηρικτική φροντίδα”.
    Υπενθυμίζουμε λοιπόν πως είναι εκατομμύρια αυτοί που ξεπερνούν τον καρκίνο, συνήθως όμως στα ΜΜΕ αναφερόμαστε σε διάσημους (ή οχι) που δεν τα έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν την ασθένεια.
    Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς που αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, να θυμάστε πως σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, 12 εκατομμύρια επιζώντες από καρκίνο στην Ευρώπη αποδεικνύουν πως αυτή η ασθένεια μπορεί να ξεπεραστεί, χάρις στις σύγχρονους μεθόδους αντιμετώπισης της.

Μετά από την γενναία μάχη που έδινε εδώ και χρόνια με τον καρκίνο, η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός Shannen Doherty που έγινε διάσημη μέσα από τη σειρά “Μπέβερλι Χιλς” πέθανε στη ηλικία 53 ετών.
Την είδηση έκανε γνωστή δημοσιογράφος του People. Όπως λέει σε δήλωσή της, η ηθοποιός πέρασε τις τελευταίες της στιγμές, περιτριγυρισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα.

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», επιβεβαίωσε η δημοσιογράφος Leslie Sloane, σε μια αποκλειστική δήλωση, την Κυριακή 14 Ιουλίου.

«Η αφοσιωμένη κόρη, η αδερφή, η θεία και η φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορούν να θρηνήσουν με ειρήνη», συνέχισε.

Το δύσκολο ταξίδι της με τον καρκίνο ξεκίνησε το 2015, όταν έλαβε τα αποτελέσματα από εξετάσεις που έκανε, τα οποία έδειχναν ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Γνωστή τότε για τους ρόλους της στο «Beverly Hills, 90210» και το «Charmed», αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τη διάγνωσή της, ρίχνοντας φως στην πραγματικότητα της νόσου και τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Το 2016, επανήλθε στο προσκήνιο, αποκαλύπτοντας, ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε οκτώ κύκλους χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας.

Αν και το 2017 σημείωσε ύφεση, μόλις ένα χρόνο αργότερα, δήλωσε στο Associated Press ότι οι δείκτες όγκου της είχαν «αυξηθεί».

Δύο χρόνια αργότερα, το 2020, η Ντόχερτι με περίσσεια δύναμη ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στο «Good Morning America», ότι ο καρκίνος της είχε επιστρέψει ως καρκίνος του μαστού και βρισκόταν στο 4ο στάδιο, πράγμα που σημαίνει ότι είχε εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματός της πέρα από την αρχική πηγή του όγκου.

Όσο περνούσε ο καιρός, τα νεότερα για την υγεία της δεν ήταν καλά. Η τελευταία τριετία τη βρίσκει να μάχεται ακόμη με το τέρας, ενώ την ίδια ώρα καλείται να αντιμετωπίσει τη διάλυση του 11ετούς γάμου της με τον Κουρτ Ισβαριένκο.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του δύσκολου αγώνα που δίνει η «Μπρέντα Γουόλς» μοιράζεται την καθημερινότητά της μέσω των social media και οι αναρτήσεις της λειτουργούν σαν φάρος ελπίδας για εκείνους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον καρκίνο.

Τον Οκτώβριο του 2021 μοιράστηκε στο Instagram φωτογραφία της χωρίς τα μαλλιά της, με αφορμή τον μήνα Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο.

Στο ίδιο προφίλ όμως, ανέβασε και φωτογραφίες της που χαμογελά. Παρά τον εφιάλτη που βιώνει τα τελευταία χρόνια, δεν σταμάτησε ποτέ να αρπάζει κάθε ευκαιρία για ζωή.

Βγαίνει με φίλους, γιορτάζει τα γενέθλιά της και περνά ώρες μαζί με τον σκύλο της. Δεν κρύβει δε, τη μεγάλη αδυναμία που έχει στον άνθρωπο που της έχει σταθεί περισσότερο από τον καθένα, τη μητέρα της.

Το «τέρας» επέστρεψε – Το βίντεο με τα δάκρυά της
Στο κλιπ που είχε ανεβάσει στο Instagram, η Ντόχερτι μίλησε για το μεταστατικό στάδιο του καρκίνου και εξήγησε ότι:

Πηγή είδησης: Πρώτο Θέμα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!