Την Κυριακή 21 Ιουλίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Weir Camp της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το Alumni Foundation της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας μας προσκαλεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 να ζήσουμε την μοναδική εμπειρία του Weir Camp στο Τρόοδος.
Η κατασκήνωση-θεσμός που αποτελεί κάθε χρόνο την πολυαναμενόμενη εξόρμηση των μαθητών του Ιδιωτικού σχολείου της πόλης μας, προσκαλεί και φέτος μαθητές της Ακαδημίας καθώς και οποιονδήποτε επιθυμεί να ζήσει για λίγες ώρες ως κατασκηνωτής στο Τρόοδος, να συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση και να απολαύσει για λίγες ώρες το μαγικό σκηνικό του βουνού.


Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί όπου οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στον χώρο της κατασκήνωσης και θα ξεκινήσουν μια πεζοπορία στο «Λιβάδι του Πασσιά». Από τις 12:30 μέχρι τις 14:30 θα πραγματοποιηθεί διάλειμμα για φαγητό ενώ από τις 15:00 μέχρι τις 16:00 θα υπάρξει τόμπολα.

Σύμφωνα με το Alumni Foundation «η διοργάνωση προσφέρει την ευκαιρία στα μέλη του alumni, το προσωπικό αλλά και στους φίλους της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας να επανασυνδεθούν, να μοιραστούν εμπειρίες καθώς και να απολαύσουν μια ευχάριστη μέρα στη φύση και σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.»

Δέσποινα Παστού

Σε δηλώσεις της στο Skala Times, η υπεύθυνη Marketing και Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Δέσποινα Παστού, είπε πως η εκδήλωση της Κυριακής «αποτελεί μια ευκαιρία για να συναντήσεις παλιούς συμμαθητές και καθηγητές της Ακαδημίας καθώς και για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Αξίζει να σημειωθεί πως επειδή στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν
απόφοιτοι του σχολείου οι οποίοι έχουν τις δικές τους εταιρίες, είχαν ανοίξει αρκετές ευκαιρίες εργοδοτικής για ανθρώπους που είτε έψαχναν για δουλειά είτε επιθυμούσαν να συνεργαστούν με συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Οπότε η περσινή συνάντηση στο Weir Camp έδωσε την ευκαιρία για μια καλή δικτύωση.»

Έτσι, το Alumni Foundation καλεί όσους ενδιαφέρονται, να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους από το Ticket Master, κόστος των 8 ευρώ, εκεί όπου θα έχουν και την επιλογή να προ-παραγγείλουν το φαγητό που επιθυμούν. Τονίζεται πως η διοργάνωση είναι ανοιχτή για όλες τις ηλικίες ενώ παιδία μέχρι την ηλικία των 6 χρόνων μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν παρόλο που παρακαλείτε όπως εκδώσουν ένα δωρεάν εισιτήριο για να κρατήσουν τη θέση τους.
Παρόλο που η συγκεκριμένη διοργάνωση ξεκίνησε μόλις πέρσι, όπως όλα δείχνουν… ήρθε για να μείνει!

  • O Wilbur Weir ήταν ένας από τους πρώτους Διευθυντές της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας ο οποίος έχει παράξει σημαντικό έργο με ανιδιοτέλεια και αγάπη, έτσι το Weir Camp πήρε το όνομα προς τιμή του.

    Αφιέρωμα στους New York Times για τον Wilbur Weir: https://www.nytimes.com/1990/10/06/obituaries/william-w-weir-97-led-cyprus-academy.html

Σύμφωνα με αφιέρωμα του New York Times, “Ο κ. Weir ξεκίνησε να διδάσκει στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας το 1916. Διετέλεσε διευθυντής στο σχολείο όπου φοιτούσαν 300 μαθητές το 1921 και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1961”. Αξίζει να σημειωθεί πως κατα τη διάρκεια της θητείας του, η Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας ήταν το μόνο σχολείο στην Κύπρο όπου Έλληνες και Τούρκοι μαθητές φοιτούσαν μαζί. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας για την παραμονή ασυνόδευτων ανηλίκων στη Στέγη Ηλικιωμένων Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Πρόχειρη και απαράδεκτη διαχείριση από το κράτος η μεταφορά ανήλικων σε χώρους που διαμένουν ενήλικες. Τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένης πολιτικής για ασυνόδευτους

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «ZORBA»

ΧΟΡΟΣ Παρασκευή 20 – Κυριακή 22                     ΛΑΡΝΑΚΑ 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «ZORBA» Μαθήματα και εργαστήρια χορού, διαγωνισμός χορού, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις Πληροφορίες: cypruszorbafestival.com ΜΟΥΣΙΚΗ & ΧΟΡΟΣ Παρασκευή 20 

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην εκδήλωση της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή υπό τον τίτλο «Η γη μου εσύ, ανάσα μου και αέρας…»

Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που συμμετέχω, μαζί με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας, στην αποψινή εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης για 50

error: Content is protected !!