Search
Close this search box.

Μαρίνα Σάττι: Το «Αχ Θάλασσα» αφιερωμένο στους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο

Η γνωστή τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι στο νεο τραγούδι της ΑΧ ΘΑΛΑΣΣΑ συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και θα δωρίσει τα έσοδα στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η Μαρίνα Σάττι εκτός από τον πατέρα της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες και στην αρχή του videoclip γράφει «to my dad», αφιερώνει όπως φαίνεται το κομμάτι σε όλους τους ανθρώπους που πέθαναν στην Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να τη διασχίσουν για ένα καλύτερο αύριο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και στο κομμάτι, την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον 29.984 άνθρωποι πέθαναν στα νερά της Μεσογείου, ανάμεσά τους και 1.274 παιδιά.

Στο videoclip διακρίνονται πλάνα από τον βυθό, όπου αναπαριστούν τα συντρίμμια των σκαφών που μεταφέρουν τους ανθρώπους αυτούς από τις χώρες τους, στον προορισμό που επιθυμούν. Όμως αρκετοί από αυτούς δεν φτάνουν ποτέ και η Μεσόγειος γίνεται ένας «υγρός τάφος». Σε αυτούς τους ανθρώπους, αποτίει φόρο τιμής μέσα από το κομμάτι αυτό.

Μάλιστα, η Μαρίνα Σάττι συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για την υποστήριξη των παιδιών προσφύγων. Για αυτό τον λόγο η ίδια μαζί με τη Madhouse Records, θα δωρίσουν τα έσοδά τους από το videoclip στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Αχ, θάλασσα
Θάλασσα μου εσύ
Μέσα σου πάρε με για να πνίγω
Χωρίς αγάπη
Δεν θέλω εδώ να ζήσω στη στεριά
Μα εσύ είσαι τόσο ατάραχη θάλασσα μου
Γυαλί που καθρεφτίζεις πουλιά
Μα εγώ είμαι κύμα

Ήσυχα Νερά

Αχ, θάλασσα
Θάλασσα μου, εγώ
Για ένα θαύμα σου απόψε ζω
Με μια τρικυμία να βυθιστώ
Μες στο μαύρο βυθό
Μα εσύ είσαι τόσο ατάραχη θάλασσα μου
Γυαλί που καθρεφτίζεις πάνω σου πουλιά
Μα εγώ είμαι κύμα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!