Διεξάγεται αυτή την ώρα η πρώτη συνεδρία του ΕΟΑ Λάρνακας σε λίγο οι εκλογές για τον Αντιπρόεδρο

Της Γιώτας Δημητρίου

Διεξάγεται αυτή την ώρα η πρώτη συνεδρία του ΕΟΑ Λάρνακας. Κατά την διεξαγωγή της συνεδρίας θα γίνουν εκλογές για ανάδειξη του Α Αντιπροέδρου και Β Αντιπροέδρου ΕΟΑ Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στο SkalaTimes ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας κ. Χατζηχαραλάμπους «πέραν της εκλογής των δύο αντιπροέδρων, θα γίνει και σύσταση των επτά επιτροπών του Συμβουλίου».
Ο πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας υπενθύμισε πως οι επιτροπές είναι:
Επιτροπή Ελέγχου,  η οποία είναι η μόνη Επιτροπή που προβλέπεται από την Νομοθεσία,
καθώς και oι Επιτροπές
Προσφορών,
Προσωπικού,
Αδειοδότησης,
Σχεδιασμού και Υλοποίησης Έργων,
Προσλήψεων Εργατικού Προσωπικού
και η Διαχειριστική Επιτροπή.

Σε δηλώσεις του στο SkalaTimes λίγα λεπτά πριν την έναρξη της Συνεδρίας ο Πρόεδρος κ. Χατζηχαραλάμπους είπε: «Πρόκειται για την έναρξη της πρώτης συνεδρίας του ΕΟΑ Λάρνακας. Σημαδιακή μέρα, πλέον γινόμαστε Σώμα, θα καταρτιστούμε ως Σώμα, θα εκλεγεί ο Α και Β Αντιπρόεδρος. Επίσης θα συσταθούν οι επτά Επιτροπές για να ξεκινήσουμε άμεσα δουλειά. Τα θέματα έχουν μαζευτεί και πρέπει να τα διαχειριστούμε άμεσα, ως εκ τούτου είναι όλα σημαντικά και η εκλογή Αντιπροέδρου, και η σύσταση των Επιτροπών αλλά και το ότι αυτή είναι η πρώτη μας Συνεδρία. Ανυπομονούμε πραγματικά να ξεκινήσουμε άμεσα δουλειά.
Σε αυτή την πρώτη συνεδρία λαμβάνουν μέρος τα 16 μέλη συν ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λάρνακας. Τα 16 μέλη αποτελούνται : 10 από τους Δήμους και 6 από τα Συμπλέγματα Κοινοτήτων. Δικαίωμα για να διεκδικήσουν την θέση του Α Αντιπροέδρου έχουν μόνο οι υποψήφιοι που προέρχονται από τους Δήμους και η εκλογή θα γίνει από όλο το Σώμα δηλαδή και από τα 17 μέλη.
Αντίστοιχα για τον Β Αντιπρόεδρο δικαίωμα να διεκδικήσουν έχουν οι 6 υποψήφιοι από τις Κοινότητες, ενώ και πάλι θα ψηφίσουν και τα 17 μέλη.
Η συνεδρίαση ξεκινά στις 3 και αναμένεται να διαρκέσει 2-3 ώρες. Μετά το καλωσορισμα θα γίνει η ψηφοφορία για τους δύο Αντιπροέδρους και μετά η κατάρτιση των επιτροπών σε Σώματα. Ακολούθως θα ξεκινήσει η συνεδρίαση για τα διάφορα θέματα τα οποία έχουμε αποφασίσει να εξεταστούν σε αυτή την πρώτη συνεδρία. Την άλλη βδομάδα θα ξεκινήσουν οι συνεδρίες των Επιτροπών».

Λίγο πριν την συνεδρια ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Βύρας δήλωσε στο SkalaTimes: «Είναι μια ιστορική Συνεδρία, είναι η πρώτη Συνεδρία ενός νέου Θεσμού ο οποίος ελπίζουμε να εκπληρώσει το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε. Από εκεί και πέρα σίγουρα είναι σημαντική η εκλογή Α και Β Αντιπροέδρου, αλλά το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει μια συνεργασία και συναίνεση ανάμεσα στα μέλη του Συμβουλίου και να ξεκινήσει και να λειτουργεί σωστά ο νέος Οργανισμός».
Αυτή η πρώτη συνεδρία του ΕΟΑ Λάρνακας συνέπεσε με την επανεκλογή Ανδρέα Βύρα στη θέση του Προέδρου της Ένωσης Δήμων. Σε ερώτηση του SkalaTimes κατά πόσο μπορεί να ωφελήσει και τη Λάρνακα αυτή η επανεκλογή ο κ. Βύρας απάντησε: «Είναι σημαντικό το ότι οι συνάδελφοι εκτίμησαν την προηγούμενη μου προσφορά στην Ένωση Δήμων, είναι σημαντικό γιατί είναι η πρώτη φορά που η Ένωση Δήμων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει πρόεδρο από τη Λάρνακα. Αντιλαμβάνεστε ότι ο θεσμός της Ένωσης Δήμων πέρα από το γενικό καλό για την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι σημαντικό το ότι έχεις άμεση επαφή με τα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων που σίγουρα συνεπακόλουθα βοηθά και τη πόλη μας».

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Λάρνακα και μακάρι να εκλεγούν οι καλύτεροι που θα έχουν μοναδικό γνώμονα την πρόοδο και καλό της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λύση «έκτακτης ανάγκης» τα ασυνόδευτα σε στέγη ηλικιωμένων, υποστηρίζει η Μ.Ευαγγέλου – Παρέμειναν για… 3 μήνες

Σε αναζήτηση μόνιμων λύσεων για τη στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων βρίσκεται το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ανέφερε τη Δευτέρα στη Βουλή η Υφυπουργός, Μαριλένα Ευαγγέλου, προσθέτοντας ότι

Η παγκοσμίως καταχειροκροτημένη σοπράνο Κατερίνα Μηνά στο Skala Times: «Η τέχνη δεν είναι μόνο μια έκφραση του προσωπικού μας κόσμου, αλλά και ένα μέσο για την εξερεύνηση και την κατανόηση της ανθρώπινης εμπειρίας»

Με καταγωγή από την Κύπρο και τη Μικρά Ασία, η διεθνούς φήμης σοπράνο και πιανίστρια, Κατερίνα Μηνά, κλέβει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της στην

error: Content is protected !!