Search
Close this search box.

50 χρόνια πόνου και προσφυγιάς – Διακήρυξη Δημοκρατικού Συναγερμού για την τουρκική εισβολή του 1974

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής. 50 χρόνια πόνου και προσφυγιάς ως αποτέλεσμα ενός εγκλήματος το οποίο άφησε πίσω του πληγές οι οποίες παραμένουν ανοιχτές μέχρι σήμερα: νεκροί, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι, πρόσφυγες. Αυτά συνθέτουν τη ζοφερή παραβίαση από την Τουρκία των πιο βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Είναι μια θλιβερή επέτειος. Που μας υπενθυμίζει φορτικά τη δική μας ευθύνη:
να καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεών μας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Αυτή θα είναι η μέγιστη απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους ηρωικούς μαχητές που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, τους αγνοούμενους και τους πρόσφυγές μας.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και ξένες εγγυήσεις, για να καταστεί η Κύπρος ένα φυσιολογικό κράτος με πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων του συνόλου των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις διαδικασίες εκείνες που προάγουν και στηρίζουν τη νηφάλια πολιτική σκέψη στο δρόμο της δικαίωσης. Καλλιεργώντας συνθήκες ενότητας και σύμπνοιας για να επουλώσουμε τις πληγές που είναι ακόμη χαραγμένες στην ψυχή μας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!