Search
Close this search box.

Φρόσω Αντωνίου: «Έχουμε χρέος και πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτούς τους ήρωες στην νέα γενιά· στα παιδιά και στα εγγόνια μας, χρειάζεται να τους διδάσκουμε τις αιτίες και τις αφορμές για το κακό που βρήκε την Κύπρο»

Πριν λίγες ημέρες οι Λαϊκές Οργανώσεις Λιβαδιών και Συνοικισμού τίμησαν τους Λιβαδιώτες πεσόντες και αγνοουμένους του χωριού.
Στην ομιλία της η Γραμματέας ΑΚΕΛ Λιβαδιών και Δημοτική Σύμβουλος Λιβαδιών, Φρόσω Αντωνίου, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: “Έχουμε χρέος και πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτούς τους ήρωες στην νέα γενιά· στα παιδιά και στα εγγόνια μας, χρειάζεται να τους διδάσκουμε τις αιτίες και τις αφορμές για το κακό που βρήκε την Κύπρο”.

Πιο κάτω η ομιλία της.

Μπορεί να έχουν περάσει 50 ολόκληρα χρόνια από το μαύρο Ιούλη του ’74! Μπορεί να έχει φύγει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων με ανεκπλήρωτη τη προσδοκία του γυρισμού και την αναμονή να μάθουν την τύχη των δικών τους ανθρώπων.
Αλλά εμείς δεν μπορούμε να πάψουμε να τιμούμε και να υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο των παλικαριών μας, αυτών των 14 παιδιών που έσβησαν τα όνειρα τους. Και να θέλαμε να τους ξεχάσουμε δεν μπορούμε, και ας έχει περάσει μισός αιώνας.
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες μας περιτριγυρίζουν οι μαύρες σκέψεις.
Αναθεματίζουμε τους προδότες που έφεραν τόση καταστροφή, που μαυροφόρησαν τόσες μανάδες , που άφησαν τόσα ορφανά, που έφεραν μια τόση μεγάλη τραγωδία σε ένα τόσο μικρό τόπο.
Σε αυτά τα παλικάρια λοιπόν, οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη και θα τους τιμούμε για πάντα. Θα τιμούμε για πάντα όσους πρόταξαν τα νιάτα τους μπροστά στα τανκς και αντιστάθηκαν κατά της ΕΟΚΑ Β’. Θα τιμούμε για πάντα τα παλικάρια που προδομένα από τους εθνικό-σωτήρες λαβώθηκαν από το τούρκο κατακτητή και ξεψύχησαν στο πεδίο των μαχών. Θα τιμούμε για πάντα τα θύματα τούτης της τραγωδίας.
Και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βρει τούτος ο τόπος δικαίωση.

Έχουμε χρέος και πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτούς τους ήρωες στην νέα γενιά· στα παιδιά και στα εγγόνια μας, χρειάζεται να τους διδάσκουμε τις αιτίες και τις αφορμές για το κακό που βρήκε την Κύπρο. Να γνωρίζουν γιατί υπάρχει προσφυγικός συνοικισμός στα
Λειβάδια, γιατί ακόμα κάνουμε δέηση για ανεύρεση των λειψάνων των τεσσάρων ηρώων μας, γιατί έχει οικογένεια μου έχασε δυο γιούς οι οποίοι είναι ανάμεσα σε αυτά τα παλικάρια, γιατί μέχρι σήμερα υπάρχουν μάνες μαυροφορεμένες. Γιατί θάβουμε ακόμα νεκρούς του 1974.

Γιατί έχουμε και πρέπει να έχουμε μνημεία για τους ήρωες μας.
Η πικρή αλήθεια που πρέπει να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι είναι ότι ως Κύπρος έχουμε τόσους ήρωες, επειδή δυστυχήσαμε να έχουμε προδότες.
Εμείς δεν ξεχνούμε!
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τόσο αίμα που χύθηκε για να
μην περάσει ο φασισμός και η εισβολή;
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ!

Θα τιμούμε για πάντα τους ήρωες της αντίστασης ,της δημοκρατίας και της ελευθερίας, τους αληθινούς ήρωες της πατρίδας μας ,τους ήρωες

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΛΜΑ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΦΙΤΗ ΜΙΧΑΗΛ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΙΧΑΗΛ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τιμή και δόξα στους ήρωες μας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!