Search
Close this search box.

Συνέντευξη Φρόσω Αντωνίου δημοτική σύμβουλος Λιβαδιών /Συνεχίζεται και φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιών με πολλές εκδηλώσεις και ένα αφιέρωμα στην καλοφωνάρισσα Ελλού που “έφυγε” πρόσφατα

SkalaTimes

Η Δημοτική Σύμβουλος (ΑΚΕΛ) Λιβαδιών και μέλος της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου Λάρνακας Φρόσω Αντωνίου μιλά στο SkalaTimes για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιών

Φρόσω τι ακριβώς θα δούμε φέτος στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λιβαδιών;

Συνεχίζουμε και φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιών καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών στους Δημότες και όχι μόνο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει στις 05/07/2024 με το Φεστιβάλ Χορωδιών το οποίο διοργανώνεται για 7η χρονιά και πέραν της Δημοτικής Χορωδίας του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιβαδιών έχουμε φιλοξενήσει τις χορωδίες του Δήμου Λακατάμιας , Δήμου Ακανθούς και την Χορωδία Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας. Συνεχίζουμε με την Συναυλία με τον Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργο Tσαλίκη  στις 25/07/2024 και ακολούθως με το Φεστιβάλ καλαθοπλεχτικής και Παραδοσιακής Κουλτούρας το οποίο διοργανώνεται για 11η χρονιά με πλούσιο πρόγραμμα με την Βασιλική Χατζηαδάμου. Σημαντικό εδώ είναι να αναφέρω ότι την συγκεκριμένη μέρα στις 26/07/2024 θα υπάρξει και αφιέρωμα στην συνδημότισσα μας Έλλη Αναστασίου Πιτη που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι πρόσφατα. Στο πολιτιστικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και δύο θέατρα και συγκεκριμένα στις 03/08/2024 ο Λαογραφικός Πολιτιστικός όμιλος Τρίδατα Λιβαδιών παρουσιάζει την κωμωδία “Φωνάζει ο κλέφτης” και στις 30/08/2024 κλείνει το πρόγραμμα μας με το θέατρο Ανατροπές με την θεατρική παράσταση “Λεφτά Υπάρχουν”.

Να πούμε δυο λόγια για το αφιέρωμα στην Ελένη Αναστασίου (Ελλού) την καλοφωνάρισσα των Λιβαδιών που “έφυγε” πρόσφατα;

Η Έλλη Αναστασίου Πιτή ήταν ενεργή πολίτης στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας και μέσα από την φωνή της ταξίδευε τους ακροατές της, στην παράδοση του Δήμου μας. Όλοι την γνωρίζαμε ως την καλοφωνάρισσα των Λιβαδιών αφού το 2007 σε συνεργασία με την κοινότητα τότε τον Λιβαδιών κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο ’Τα Λειβαδκιώτικα’’ με Κυπριακά τραγούδια που προέβαλαν παραδόσεις, θρύλους και ιστορίες των Λιβαδιών. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ στις εκδρομές που διοργάνωνε ο Δήμος μας για τους συνταξιούχους μέσα στο λεωφορείο να τραγουδάει ακούραστα και να ψυχαγωγεί τους συνταξιδιώτες της.

Πόσο σημαντικό είναι να τιμάμε όσους έχουν προσφέρει πολιτιστικά;

Το να τιμάμε άτομα για την προσφορά τους στο πολιτισμό είναι ένας τρόπος για τους δείξουμε πόσο σημαντικοί άνθρωποι είναι για εμάς. Εγώ προσωπικά το βλέπω ως καθήκον μας γιατί η αναγνώριση για την προσφορά δίνει το έναυσμα στον άνθρωπο να προσπαθεί.  Είναι γεγονός ότι η προσφορά στον πολιτισμό επιδρά στην εξέλιξη του.

Για εσάς ως Δήμο Λιβαδιών πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι του πολιτισμού;

Για τον πολιτισμό θα μπορούσα μιλάω ώρες ολόκληρες, μιας και έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα η έννοια του. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιών επενδύουμε αρκετά στον πολιτισμό γιατί με αυτό τον τρόπο επενδύουμε στον άνθρωπο και στην εξέλιξη. Ο πολιτισμός δημιουργεί αξίες, ιδανικά, πρότυπα, κουλτούρα, καθορίζει απόψεις και γενικά είναι στάση ζωής. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι ένα μέρος αυτής της κατεύθυνσης και μέσα από αυτές προσπαθούμε να ενισχύσουμε την παράδοση και την κουλτούρα των Λιβαδιών. Ενθαρρύνουμε την συμμετοχή σε τέχνες προσφέροντας δωρεάν θεατρικό εργαστήρι σε μικρούς και μεγάλους, συμμετοχή στην χορωδία, στην φιλαρμονική στην δημιουργική ενασχόληση των παιδιών, προγράμματα για την Τρίτη ηλικία και των αθλητισμό.

Πόσα χρόνια είσαι δημοτικός σύμβουλος;

Ήμουν Δημοτική Σύμβουλος τα τελευταία 7 χρόνια στον Δήμο Λιβαδιών και είχα την τύχη να υπάρξω πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής πράγμα το οποίο απαιτούσε αρκετό χρόνο αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα λόγω της αγάπης μου για τον πολιτισμό. Έχω επανεκλεγεί για τα επόμενα 5 χρόνια στο νεοσύστατο Δήμο Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιών . Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μου έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης να συνεχίσω να προσφέρω στον Δήμο μας και να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Πλέον ως μέλος της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου Λάρνακας θα συνεχίσω να προσφέρω με τον ίδιο ζήλο στα πολιτιστικά δρόμενα.

Τι νέο πιστεύεις πως θα φέρει η μεταρρύθμιση;

Η μεταρρύθμιση έχει φέρει αρκετές αλλαγές. Είναι θέμα χρόνου να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Είναι λογικό ότι θα υπάρξουν λάθη και παραλείψεις αλλά θα πρέπει να πιστωθεί ότι είναι κάτι καινούργιο για όλους μας. Θα πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε με σκοπό να πετύχει αυτή η μεταρρύθμιση για το καλό των Δημοτών μας. Το θετικό είναι ότι το κάθε Διαμέρισμα θα έχει δικό το προϋπολογισμό που παρόλο που θα εγκρίνεται από τον Μητροπολιτικό Δήμο θα δίνει την δυνατότητα χάραξης πολιτικής στα Διαμερίσματα. Με αυτό τον τρόπο το κάθε Διαμέρισμα θα κρατήσει την πολιτισμική του κληρονομιά και την κουλτούρα του. Θα ήταν κρίμα άλλωστε να χαθεί η ταυτότητα των Διαμερισμάτων.

Ποιο το μήνυμα σου στους αναγνώστες μας;

Να εκφράζουν την άποψη τους, οι αλλαγές ξεκινάνε μόνο με μία ιδέα και τα μεγάλα πράγματα δημιουργούνται μέσα από πολλές ιδέες. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός άρα φανταστείτε πόσες μοναδικές ιδέες υπάρχουν στον κόσμο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!