Search
Close this search box.

Περβόλια Λάρνακας: Oλοκλήρωση σχεδίου ERASMUS+ για ανάπτυξη δεξιοτήτων στους νέους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή νέων με τίτλο SKILLS UP που φιλοξένησε στα Περβόλια η οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics μεταξύ 6-14 Ιουλίου 2024. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 60 νέοι ηλικίας 18-30 ετών από 6 χώρες. Ο τίτλος του σχεδίου προήλθε από τα αρχικά των χωρών που συμμετείχαν S.K.I.L.L.S. (Spain, Cyprus, Italy, Lithuania, Latvia, Slovakia) UP. Σκοπος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητας των νέων, αλλά και η αποτελεσματική συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα. Oι δραστηριότητες του προγράμματος πρέσφεραν στους νέους καθοδήγηση και στήριξη για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την επαγγελματική τους πορεία και την καριέρα τους.

Η ανταλλαγή νέων χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος ERASMUS+ και επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη πράσινων, ψηφιακών, διαπροσωπικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Αποτελούσε δε μια μοναδική ευκαιρία για νέους ανθρώπους να αναπτύξουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους σε  σημαντικούς τομείς για το μέλλον. Μέσα από πρακτικές ασκήσεις, παρουσιάσεις και ανατροφοδότηση από ειδικούς,οι συμμετέχοντες βελτίωσαν την ικανότητά τους να εκφράζουν τις ιδέες τους με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση, ανέπτυξαν πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες και δημιούργησαν νέες φιλίες.

Η ανταλλαγή νέων SKILLS UP αποτέλεσε μια πολυδιάστατη εμπειρία που εξόπλισε τους νέους με τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή και την αλληλεπίδραση με συνομηλίκους από διαφορετικές χώρες, οι νέοι απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και δημιούργησαν διαρκείς φιλίες και συνεργασίες.

Το σχέδιο ήταν σε συνάφεια με το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, το οποίο ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο να δώσει νέα ώθηση στη διά βίου μάθηση. Το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων είχε ως προτεραιότητα την προώθηση ισότιμων ευκαιριών ως προς την αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανειδίκευσης, με ειδική έμφαση στους νέους, τις γυναίκες, τις ευάλωτες ομάδες και τα άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, οι νέοι ανέπτυξαν δεξιότητες, απέκτησαν εμπειρίες, κοινωνικοποιήθηκαν, έμαθαν να συνεργάζονται με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες, έμαθαν περισσότερα για Ευρωπαϊκές ευκαιρίες και προγράμματα, καλλιέργησαν την περιβαλλοντική τους συνείδηση κ.ά.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες όπως την ανταλλαγή νέων SKILLS UP, η Youth Dynamics  συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη μιας δυναμικής και δημιουργικής νέας γενιάς.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!