Search
Close this search box.

Μία σπουδαία παράσταση παρακολούθησε χθες η Λάρνακα, το έργο του Μολιέρου “Κατά Φαντασία Ασθενής”, με Αιμίλιο Χειλάκη

SkalaTimes

Χθες, στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Λάρνακας, παρακολουθήσαμε το έργο του Μολιέρου “Κατά Φαντασία Ασθενής” με τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό Αιμίλιο Χειλάκη και ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών. (Αθηνά Μαξίμου, Mυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Θοδωρής Ρωμανίδης και άλλοι).
Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.


Η παράσταση, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιιθέατρο ήταν η απόδειξη πως το φετινό φεστιβάλ του Δήμου Λάρνακας, αν δεν είναι το καλύτερο που είχαμε ποτέ, είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα.
Τόσο οι θεατρικές παραστάσεις, όσο και οι μουσικές συναυλίες, έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά.



Στην χθεσινή παράσταση είδαμε εκατοντάδες κόσμου (ναι η Λάρνακα ξέρει να εκτιμά το καλό θέατρο) και ανάμεσα τους και γνωστά πρόσωπα, όπως δημοτικούς συμβούλους Λάρνακας (νυν και πρώην), την ηθοποιό Βαλεντίνα Σοφοκλέους, το δημοτικο γραμματέα Ανδρέα Λουκά, καθώς και αρκετούς ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων της πόλης μας.

Η αγάπη, ο έρωτας, η πατριαρχία, ο γάμος, το λειτούργημα της ιατρικής, οι εμμονές των ανθρώπων που φτάνουν στον παραλογισμό, η φιλαργυρία που κινεί συμπεριφορές και πράξεις. Με όλα αυτά καταπιάστηκε ο Μολιέρος τον 17ον αιώνα, στο έργο του “Κατά Φαντασία Ασθενής” και όλα αυτά παραμένουν επίκαιρα, τόσους αιώνες μετά.



Υπέροχα κουστούμια, μακιγιάζ, σκηνικά, σπουδαίες ερμηνείες και φυσικά η μοναδική φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη να αποτελεί ένα από τα πολλά θετικά της παράστασης.


Το έργο πρωτοπαίχτηκε στο θέατρο Παλαί Ρουαγιάλ στο Παρίσι το 1673 με τον Μολιέρο να πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Αργκάν.

Το έργο που παρακολουθήσαμε ψες, αν και ένα κλασικό αριστούργημα ενός άλλου αιώνα, μας αποδεικνύει πως οι άνθρωποι μέσα στους αιώνες παραμένουν οι ίδιοι, σε πολλά. Στην αναζήτηση της αληθινής αγάπης, στην φιλαργυρία, στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή τους, στην απλόχερη προσφορά με ανιδιοτέλεια (“το δουλικό” και ο αδελφός του Αργκάν). Ανάλογα με το τι χαρακτήρα κουβαλεί ο καθένας, οι άνθρωποι παραμένουν οι ίδιοι μέσα στους αιώνες με την ανάγκη για αγάπη να παραμένει ένα από τα βασικά διαχρονικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων.


Μια εξαιρετική παράσταση σε ένα πραγματικά υπέροχο φετινό Φεστιβάλ Δήμου Λάρνακας! Συγχαρητήρια στον Άκη Ιωάννου και όλη την ομάδα του Πολιτιστικού Τμήματος του Δήμου Λάρνακας.

* Η παράσταση ανεβαίνει απόψε 29 Ιουλίου στη Λευκωσία, στο Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών (Μακαρίου Γ )

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!