Search
Close this search box.

Η Λάρνακα στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Λάρνακας απόλαυσε ψες τη Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Πενταγράμμου, Μαρινέλλα

SkalaTimes

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λάρνακας η πόλη του Ζήνωνα (και όχι μόνο) απόλαυσε ψες σε ένα κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο την Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Πενταγράμμου, Μαρινέλλα.


Με το μπριο της, τα αστεία της, το χορό της, τα τραγούδια θησαυρούς που τραγουδούν γενιές και γενιές, αλλά και με την μοναδική φωνή της, η Μαρινέλλα καταχειροκροτήθηκε από το κόσμο.

Στη συναυλία είδαμε τον Αντιδήμαρχο Λάρνακας κ. Ιάσωνα Ιασωνίδη μαζί με τη σύζυγο του Στάλω, τον Αντιδήμαρχο Λιβαδιων Μάριο Αρμένη με τη σύζυγο του Γιώτα, τον Δημοτικό Γραμματέα Ανδρέα Λουκά με τη σύζυγο του Ιωάννα, πρώην και νυν δημοτικούς συμβούλους, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και κόσμο όλων των ηλικιών.



Η έναρξη της συναυλίας έγινε με τη Νίνα Μαζάνη η οποία ερμήνευσε γνωστά ελληνικά τραγούδια.

Μαζί με τη Μαρινέλλα βρισκόταν και ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου, που συνεργάστηκαν και φέτος στην σκηνή του NOX, με τεράστια επιτυχία.
Τους τραγουδιστές συνόδευε μια καταπληκτική ορχήστρα με εξαιρετικούς μουσικούς και  μαέστρο τον Γιάννη Δίσκο.

Η έναρξη της βραδιάς με Μαρινέλλα:

Να υπενθυμίσουμε ότι η σπουδαία Μαρινέλλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1938.
Το Μαρινέλλα είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της το όνομα της είναι Κυριακή Παπαδόπουλου.
Θεωρείται ως η σημαντική εκπρόσωπος κυρίως του λαϊκού τραγουδιού, έχοντας ερμηνεύσει κομμάτια από πολλά μουσικά είδη. Τραγουδά επαγγελματικά από το 1956.
Έχει κυκλοφορήσει πολλά προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα εκ των οποίων γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Είναι διάσημη κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και με διεθνή αναγνώριση και σταδιοδρομία.
Ξεχωρίζει για την έκταση της φωνής της και τη μοναδική χροιά της, ενώ διακρίνεται και για τη μεγάλη εκφραστικότητα στις ερμηνείες της, τόσο στις ηχογραφήσεις της όσο και επί σκηνής. Το 2021, η Μαρινέλλα συμπλήρωσε 65 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική μουσική και συνεχίζει να τραγουδά έως και σήμερα.
Συγκαταλέγεται γενικά στους σπουδαιότερους ερμηνευτές και ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού.


Ήταν χαρά και τιμή για το Φεστιβάλ του Δήμου Λάρνακας και για το κόσμο της Λάρνακας να βρίσκεται και η Μαρινέλλα ανάμεσα στους σπουδαίους καλλιτέχνες του φετινού φεστιβάλ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!