Search
Close this search box.

Vasiliko-gate scandal: «Μισό δις λοιπόν στον κάλαθο των α(χ)ρήστων, σε μια χώρα που οι αθλητές μας δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές για να προπονούνται»


Του Λεόντιου Φιλοθέου

68 εκατομμύρια. Τόσα φαίνεται θα επιστρέψουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και καμιά 30αριά που δεν θα τα πάρουμε ποτέ. Σε αυτά να βάλουμε και καμιά 200 που δώσαμε για ένα πλοίο που επίσης δεν θα δούμε ποτέ. Και καμιά 200 για ένα ατέλειωτο τερματικό. Δώσαμε και 25 εκατομμύρια tips επειδή έτσι, μια πρόχειρη σούμα να το μισό δις. Μισό δις ευρώ.

Σε αυτά, ας προσθέσουμε και τους ρύπους που πληρώνουμε αφού αντί για φυσικό αέριο, θα πρέπει να αρκεστούμε με το αέριο το κουπανιστόν. Κοντά στα 30 εκατομμύρια κάθε μήνα. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, 30 εκατομμύρια.

Σε άλλα νέα «οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κύπρου» οι αθλητές μας δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Ολυμπιακό Χωριό. Συμφωνούμε απόλυτα.

Tο 2021 κόπηκε η χορηγία στον Milan, που δεν έχουν καμιά επαγγελματική ασφάλεια την ώρα που θα κρεμάσουν τα παπούτσια, άλλα στις σέλφι μαζί τους όλοι τρέχουν πρώτοι.

Μισό δις σε μια χώρα που δεν έχει ένα νοσοκομείο παίδων της προκοπής. Ούτε καν με τις βασικές υποδομές. Σε μια χώρα που με το θερμόμετρο στους 40 και βάλε συζητάμε ακόμα για κλιματιστικά και εξαερισμό στα σχολεία, σε πολλά από τα οποία δεν υπάρχει καν ένα στέγαστρο. Στη χώρα φυσικά που χωρίς στέγαστρο είναι και 8 στις 10 στάσεις, παρά μόνο αρκούμαστε σε μια σπασμένη πλαστική καρέκλα μέσα στη λάντα δίπλα σε ένα μοναχικό στύλλο.

Το πιο όμως τραγικό δεν είναι απλά το πεταμένο μισό δις. Είναι η ευρεία αντίληψη της επικείμενης συγκάλυψης. Η πεποίθηση ότι και για αυτό το σκάνδαλο που μετεξελίσσεται στο μεγαλύτερο στην ιστορία του τόπου, δεν θα την πληρώσει κανείς από όσους εμπλέκονται. Παρά μόνο τα σπασμένα θα πληρώσουν τα γνωστά θύματα – όλοι εμείς.

Υ.Γ. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε ένα προεκλογικό debate έδωσε ως παράδειγμα διαφθοράς την προσπάθεια γονέων να εγγράψουν το παιδί τους σε άλλο σχολείο από αυτό που προβλέπεται βάσει της μόνιμης τους κατοικίας. Γελούν μαζί μας τζιαι οι στρόφιγγες.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!