Search
Close this search box.

Η Αλίκη φεύγει από τη χώρα των θαυμάτων και έρχεται στη Λάρνακα με το θεατρικό εργαστήρι Χρυστάλλας Καλλένου

Το “Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου” παρουσιάζει τη Θεατρική Παράσταση”Alice In Wonderland”.

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.
Στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ.Λυκούργος.
Τιμή Εισιτηρίου: €12
Πληροφορίες: 99-780361
Σκηνοθεσία-Διασκευή-Διδασκαλία: Χρυστάλλα Καλλένου
Χορογραφίες: Εβελίνα Χαραλάμπους
Illustration & Design: EvdoDesign Advertising Services
Πρωταγωνιστούν οι μαθητές του”Θεατρικού Εργαστηρίου Χρυστάλλα Καλλένου”

Η παράσταση “Alice In Wonderland” είναι μια παράσταση που θα σας ταξιδέψει σε υπέροχους φανταστικούς κόσμους.
Θα σας κάνει να ξεφύγετε για λίγο από την πραγματικότητα της καθημερινότητας και μέσα από την πλοκή του έργου και τις εξαιρετικές μουσικές του Ντάνι Έλφμαν, θα βιώσετε ένα παιχνίδι συναισθημάτων.
Όσο για τους χαρακτήρες… Θα τους απολαύσετε όλους!!!

“You cannot live your life to please others. The choice must be yours!”

Υπόθεση:

Αναστατωμένη από ένα περίεργο και επαναλαμβανόμενο όνειρο, η 19χρονη Αλίκη Κίνγκσλεϊ παρευρίσκεται σε ένα πάρτι.
Εκεί δέχεται μια απρόσμενη και ανεπιθύμητη πρόταση γάμου από τον γιο του Λόρδου Τσαρλς, τον Χάμις. Δεν ξέρει πως να αντιδράσει και τότε ξαφνικά βλέπει να περνάει από μπροστά της ένα κουνέλι το οποίο φοράει γιλέκο. Η Αλίκη τρέχει και το ακολουθεί και πέφτει τυχαία σε μια μεγάλη τρύπα.
Αναδύεται σε ένα δάσος, όπου την καλωσορίζουν ο Πέϊτζ το κουνέλι, η Μέλι ή ποντικίνα, η Red η παπαρούνα, η Butterfly, η Spider, και οι δίδυμες Τουίντλι και Τουίντλιντουμ.
Λογομαχούν κατά πόσο η Αλίκη είναι η σωστή Αλίκη που πρέπει να σκοτώσει τον δράκο Τζάμπεργουοκι (που ανήκει στην Κόκκινη Βασίλισσα) και να αποκαταστήσει τη δύναμη της Λευκής Βασίλισσας, όπως πρόβλεψε η Άμπσολουμ η Σοφή Κάμπια.
Δέχονται ξαφνική επίθεση από το άγριο ζώο Μπάντερσνατ και από τους κόκκινους ιππότες, με επικεφαλής τον Ιλόσοβιτς Στέιν.
Η Αλίκη με την Spider και τις δίδυμες Τουίντλι και Τουίντλιντουμ, ξεφεύγουν από το δάσος, αλλά το άγριο πουλί Τζαμπ-Τζαμπ της Κόκκινης Βασίλισσας, βρίσκει τις δίδυμες και της αναγκάζει να την ακολουθήσουν στο Κόκκινο Βασίλειο.
Ο Ιλόσοβιτς Στέιν κλέβει το Οράκουλουμ τον προφητικό κύλινδρο της Σοφής Κάμπιας. Ανέσως ενημερώνει την Κόκκινη Βασίλισσα ότι η Αλίκη απειλεί τη βασιλεία της, έτσι οι Κόκκινοι Ιππότες με τον σκύλο Μπέιγιαρντ διατάσσονται να βρουν αμέσως την Αλίκη.
Εν τω μεταξύ, η γάτα Τσέσιρ καθοδηγεί την Αλίκη στους Τρελοκαπελάδες. Οι Τρελοκαπελάδες βοηθάνε την Αλίκη να αποφύγει τη σύλληψη και συλλαμβάνονται ο ίδιοι.
Αργότερα, εντοπίζεται από τον Μπέιγιαρντ, αλλά επιμένει να βοηθήσει τους Τρελοκαπελάδες κι έτσι ο Μπέιγιαρντ την οδηγεί στο Κόκκινο Βασίλειο. Η Κόκκινη Βασίλισσα δεν γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα της Αλίκης και την καλωσορίζει ως επισκέπτρια.
Ο Ιλόσοβιτς Στέιν προσπαθεί να αποπλανήσει την Αλίκη, αλλά τον απορρίπτει, προκαλώντας τη ζήλια της Κόκκινη Βασίλισσα που διατάζει την αποκεφάλιση της Αλίκης.
Η Αλίκη μαθαίνει ότι το σπαθί Βόρπαλ, το μόνο όπλο που είναι ικανό να σκοτώσει τον δράκο Τζάμπεργουοκι, είναι κλειδωμένο στο εσωτερικό του κελιού του άγριου ζώου Μπάντερσνατ.
Καταφέρνει και παίρνει από τον Μπάντερσνατ το σπαθί Βόρπαλ αφού τον συμφιλιώνει και στη συνέχεια δραπετεύουν μαζί και παραδίδουν το σπαθί στη Λευκή Βασίλισσα.
Η γάτα Τσέσιρ σώζει τους Τρελοκαπελάδες από την Κόκκινη Βασίλισσα, και ο Τρελοκαπελάς προκαλεί εξέγερση ενάντια στην Κόκκινη Βασίλισσα.
Η εξέγερση σταματάει γρήγορα μετά από την ελευθέρωση του άγριου πουλιού Τζαμπ-Τζαμπ. Όλοι φεύγουν γρήγορα και πάνε στο Βασίλειο της Λευκής Βασίλισσας και οι δύο αντίπαλοι στρατοί προετοιμάζονται για μάχη.
Η Σοφή κάμπια Άμπσολουμ συμβουλεύει την Αλίκη να πολεμήσει τον δράκο Τζάμπεργουοκι.
Την καθορισμένη ημέρα, η Λευκή Βασίλισσα και η Κόκκινη Βασίλισσα συγκεντρώνουν τους στρατούς τους σε ένα πεδίο μάχης και στέλνουν την Αλίκη και τον δράκο Τζάμπεργουοκι να αναμετρηθούν αλλά ξεσπάει μεγάλη μάχη με όλους.
Ενθαρρυμένη από τις συμβουλές του πατέρα της, η Αλίκη πολεμάει τον δράκο Τζάμπεργουοκι και τελικά του κόβει το λαιμό.
Η Λευκή Βασίλισσα στέλνει την Κόκκινη Βασίλισσα και τον Ιλόσοβιτς Στέιν στην εξορία.
Η Αλίκη μετά από όλα αυτά, αποφασίζει να επανέλθει στον καθημερινό κόσμο και αποχαιρετά τους φίλους της.
Η ιστορία κλείνει, με την Αλίκη να μη δέχεται την πρόταση του Λόρδου Χάμις, να τον παντρευτεί, αλλά να θέλει να συνεχίσει τους επαγγελματικούς στόχους του πατέρα της.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!