Search
Close this search box.

Η Άλωνα τιμά τρία άξια παιδιά της που διέπρεψαν στον χώρο του Πολιτισμού Τηλέμαχος Κάνθος, Ελένη Νικοδήμου και Γιώργος Τσιάκκας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024, 8:00 μ.μ.

Ο Αθλητικός Πνευματικός Όμιλος Άλωνας αποφάσισε να τιμήσει τρία άξια παιδιά του χωριού του που διέπρεψαν στον τομέα του Πολιτισμού.

Πρόκειται για τον σπουδαίο ζωγράφο, έναν από τους πατέρες της σύγχρονης Κυπριακής ζωγραφικής και πρωτεργάτη της χαρακτικής στην Κύπρο, Τηλέμαχο Κάνθο (1910-93).

Επίσης, από την Άλωνα κατάγεται η ζωγράφος Ελένη Νικοδήμου (1955-2023), η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στη σύγχρονη κυπριακή τέχνη και ζωή. Πέρα από το μεγάλο της ταλέντο το οποίο αποτυπώθηκε στα έργα της, η Νικοδήμου είχε και έντονη παρουσία στο κοινωνική γίγνεσθαι του τόπου.


Τρίτο τιμώμενο πρόσωπο είναι ο γνωστός και πολύ αγαπητός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Γιώργος Τσιάκκας (1962), ο οποίος έχει μεγάλη και πλούσια προσφορά στην τηλεόραση, κυρίως μέσα από πρωτοποριακές σειρές του.
Οι τρεις αυτοί προικισμένοι καλλιτέχνες διέπρεψαν, τόσο εντός, όσο και εκτός Κύπρου.
Η συμβολή τους στον Πολιτισμό του τόπου μας είναι αδιαμφισβήτητη. Ιδιαίτερη σημασία για την παρούσα διάκριση, έχει το γεγονός ότι κατά την πορεία τους, και οι τρεις διατηρούσαν στενή επαφή με τη γενέτειρά τους, Άλωνα, η οποία όχι μόνο επηρέασε την καλλιτεχνική τους δημιουργία, αλλά συχνά πρωταγωνιστούσε σε αυτή.

Η τιμητική εκδήλωση αποτελεί το κυρίως μέρος της έναρξης του 50ου φεστιβάλ Άλωνας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024, 8:00 μ.μ. στον χώρο του φεστιβάλ. Την έναρξη του φεστιβάλ θα κηρύξει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Μάριος Χαρτσιώτης.


Για να μιλήσουν και να αποδώσουν τις τιμές στους τρεις καλλιτέχνες θα παραστούν οι:
Ανδρέας Λαδόμματος, ζωγράφος
Ανδρέας Μαυρογιάννης, πρέσβυς επί τιμή
Μαρία Ιωάννου, μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΑΤΕ
Κώστας Μαυρίδης, ευρωβουλευτής
Προκόπης Αγαθοκλέους, ηθοποιός

Η βραδιά των εγκαινίων θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από τον Χρήστο Αλεξάνδρου και την ομάδα του και με δεξίωση. Η εκδήλωση είναι ανοικτή και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!