Search
Close this search box.

Ειρήνη vs Αννίτα για το τερματικό Βασιλικού – «Στις διακηρύξεις καλοί είναι όλοι»

«Πυρά» εναντίον της προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με αφορμή την ανακοίνωση της πρώτης για το τερματικό στο Βασιλικό. Η κ. Χαραλαμπίδου υπογράμμισε ότι «αν αναγκάζομαι να απαντήσω στη σημερινή της δήλωση είναι γιατί η ίδια, ήταν Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, όταν ανώτατοι αξιωματούχοι του κόμματος της, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ελέγχου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες και με τήρηση πρακτικών και δημόσιων δηλώσεων, μόνο βούληση για διαφάνεια δεν έδειχναν αφού υπερασπίζονταν με σθένος τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης».

Η κ. Χαραλαμπίδου, νωρίτερα χθες, κάλεσε την κ. Δημητρίου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθούν για τις ευθύνες Αναστασιάδη σε σχέση με το τερματικό στο Βασιλικό. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα «X», ανέφερε ότι «η Αννίτα Δημητρίου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, η κυβέρνηση του οποίου μόλις πρόσφατα ψέλλισε τη λέξη σκάνδαλο, ενώ της πρώτης το κόμμα έβγαλε μια ανακοίνωση που αποδεικνύει την κοντή μνήμη σε ευθύνες, (μετατόπιζαν ευθύνες), για το τερματικό, πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν πως τοποθετούνται στο ηθικό δίλημμα που αφορά στο χρέος απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη και στον κίνδυνο διεθνούς απαξίωσης της Κύπρου».

Επιπρόσθετα, η κ. Χαραλαμπίδου, στην ανάρτησή της ανέφερε ότι «ο μόνος που ενήργησε υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της Κύπρου ήταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης», επισημαίνοντας πως «τα πρακτικά της ελέγχου τα έχουμε και η πρόεδρος της Βουλής μπορεί να τα εξασφαλίσει και να διαβάσει τη στάση του ΔΗΣΥ. (Για όλα έφταιγε ο Οδυσσέας που ήταν ο μόνος που διαφωνούσε είπαν)».

Η προεδρος του ΔΗΣΥ εξέδωσε λίγο αργότερα ανακοίνωση, δηλώνοντας έτοιμη να συγκρουστεί με κάθε συμφέρον. Κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποκρύψει τίποτε για το τερματικό στο Βασιλικό, τονίζοντας ότι ως Πρόεδρος της Βουλής θα κάνει «ό,τι επιτρέπει ο κανονισμός έτσι ώστε να μη μείνει καμία σκιά».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσα ότι προτεραιότητά μου είναι η διαφάνεια παντού: Κάθε υπόνοια διαφθοράς να διερευνηθεί χωρίς συμβιβασμούς. Να σεβαστούμε κάθε ευρώ από τους φόρους του ταλαιπωρημένου πολίτη. Και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας που έχει τραυματιστεί. Το ίδιο λέω και σήμερα, στο ζήτημα του τερματικού στο Βασιλικό. Καλώ την κυβέρνηση να μην αποκρύψει τίποτε. Να κάνει ό,τι απαιτείται για να έρθουν όλα στο φως. Ταυτόχρονα να φροντίσει για την ολοκλήρωση του ζωτικής σημασίας έργου για τη χώρα μας. Σε αυτά θα τη στηρίξουμε. Παράλληλα, με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Βουλής θα κάνω ό,τι επιτρέπει ο κανονισμός έτσι ώστε να μη μείνει καμία σκιά. Είμαι έτοιμη να συγκρουστώ με κάθε συμφέρον. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να αποδείξουμε ξανά ότι πολιτική σημαίνει προσφορά και υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας».

Η κ. Χαραλαμπίδου επανήλθε, σημειώνοντας τα εξής: «έχω δει αυτή την ανάρτηση μετά την τοποθέτηση μου, χρονικά στην οποία είχα κάνει tag την Αννίτα Δημητρίου. Έχω διαβάσει και την αρχική τοποθέτηση του ΔΗΣΥ, ήταν θεωρώ,  μετά την έγκριση της Προέδρου που κυκλοφόρησε και επιχειρούσε να ρίξει ευθύνες στη νυν κυβέρνηση λες και το σκάνδαλο ξεκίνησε τώρα».

Την ίδια ώρα η κ. Χαραλαμπίδου ζητά να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Επιτροπής Ελέγχου που ήταν από τον Φεβραρη και μετά του 2024, «όπου φαίνεται ξεκάθαρα το παιχνίδι του ΔΗΣΥ». «Άρα στις διακηρύξεις καλοί είναι όλοι και καλύτερος ο Νίκος Χροστοδουλιδης να το λέμε αυτό . Στις πράξεις τι κάνουν ενόσω θεωρούν ότι τους παίρνει;», διερωτάται η κ. Χαραλαμπίδου.

Πάντως, σε νεότερη ανακοίνωσή της, η κ. Χαραλαμπίδου αναφέρει: «χαίρομαι που η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου  έστω και τώρα, αποφάσισε να μας διαβεβαιώσει ότι “είναι έτοιμη να συγκρουστεί με κάθε συμφέρον για το Βασιλικό”. Αυτό βέβαια υπό το βάρος των εξελίξεων που δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο  για ελιγμούς, κομματικούς ή άλλους . Όλα είναι στο φως πια, χάριν και στις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και της Κομισιόν. Αν αναγκάζομαι να απαντήσω στη σημερινή της δήλωση είναι γιατί η ίδια, ήταν Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, όταν ανώτατοι αξιωματούχοι του κόμματος της, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ελέγχου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες και με τήρηση πρακτικών και δημόσιων δηλώσεων, μόνο βούληση για διαφάνεια δεν έδειχναν αφού υπερασπίζονταν με σθένος τις αποφάσεις της Προηγούμενης κυβέρνησης.
Βέβαια δεν παρέλειψαν να στοχοποιήσουν  τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας και να τον αποδομήσουν με διάφορα ειρωνικά σχόλια. Το βασικό τους επιχείρημα σε όλη αυτήν την προσπάθεια ήταν ότι : ο μόνος που διαφωνούσε με όσα αποφασίστηκαν από τους υπόλοιπους της κυβέρνησης Αναστασιάδη ήταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
Χαίρομαι που η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ πείστηκε μετά τις αποκαλύψεις να προβεί σε αυτήν την τοποθέτηση».

Πηγή: Φιλελεύθερος

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!