Μιχάλης Μιχαήλ Γραμματεας ΑΚΕΛ Κιτίου: ανοικτό κάλεσμα σε όλους για το χορό καρπουζιού αύριο στο Κίτι

Μιχάλης Μιχαήλ Γραμματεας ΑΚΕΛ Κιτίου: “Το καρπούζι συνδέεται με το Κίτι και το Κίτι με την Αριστερά” ανοικτό κάλεσμα σε όλους για το χορό καρπουζιού αύριο στο Κίτι

Οι ΛαΪκές Οργανώσεις Κιτίου διοργανώνουν αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου, τον ετήσιο χορό καρπουζιού και μας προσκαλούν όλους και όλες στο όμορφο Κίτι.
Με την ευκαιρία αυτή ο Γραμματέας ΑΚΕΛ Κιτίου, Μιχάλης Μιχαήλ, μίλησε στο SkalaTimes.

SkalaTimes

Πόσα χρόνια γίνεται ο ετήσιος χορός Καρπουζιού στο Κίτι;
Γίνεται εδώ και δεκαετίες, πάμε τουλάχιστον πενήντα χρόνια πίσω. Διοργανώνεται από τις Λαϊκές Οργανώσεις. Ωστόσο, για μια μικρή περίοδο διοργανωνόταν από το Σωματειο Σπάρτακος Κιτίου.
Η διοργάνωση γίνεται μέσω των Λαϊκών Οργανώσεων ξανά, τα τελευταία πέντε χρόνια. Βέβαια είχαμε μια μικρή διακοπή την περίοδο του κορωνοϊου, αλλά επαναφέραμε το χορό και τον καθιερώσαμε ξανά.

Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του θεσμού;
Ο στόχος αρχικά ήταν να προβληθεί το καρπούζι, που είναι ένα χαρακτηριστικό προϊον της κοινότητας μας, εδώ στη περιοχή. Θέλαμε να δώσουμε μια προβολή στο προϊον μας αυτό, να στηρίξουμε τους αγρότες μας που δεν κάνουν και την πιο εύκολη δουλειά, αλλά παράλληλα να προβάλουμε και την κοινότητα, να φέρουμε κόσμο στο χωριό μας.

Γίνεται πάντα στον ίδιο χώρο;
Παλιά γινόταν στην πλατία, υπήρχαν εποχές που γινόταν και στο γήπεδο, τα τελευταία χρόνια γίνεται στο χώρο του Δημοτιικού Κτηρίου Κιτίου (πρώην Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου) στους κήπους του κτηρίου.

Να πούμε λίγα λόγια για το πρόγραμμα του χορού;
Έχουμε ποτό καλωσορίσματος, παγωτό, λουκουμάδες, καρπούζι, μπουφέ, ποτό. Είναι μια ευκαιρία να έρθει ο κόσμος στην κοινότητα μας, να δει την ανάπτυξη εδώ στην περιοχή μας, να περάσει όμορφα και να γευτεί το νοστιμότατο καρπούζι μας.

Είναι γεγονός πως έχει αναπτυχθεί τόσο το Κίτι, όσο και η ευρύτερη περιοχή…
Ναι έχουν γίνει πολλά έργα και έχει αναπτυχθεί η περιοχή, με την συμβολή τη δική μας, διότι κακά τα ψέματα, είναι γεγονός πως από τον καιρό που ψηφίζεται ο κοινοτάρχης και το κοινοτικό συμβούλιο η πλειοψηφία άνηκε και ανήκει στην Αριστερά. Μέχρι σήμερα.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι στο χορό καρπουζιού έχουμε αρκετό κόσμο από άλλες πόλεις και χωριά, καθώς και τουρίστες και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι ένα παραδοσιακό event και χαιρόμαστε που βλέπουμε εκατοντάδες κόσμου να συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση μας.
Καλούμε τον κόσμο να κοπιάστει. Θα περάσει όμορφα, θα χαλαρώσει και φυσικά πέρα από το φαή, ποτό, λουκουμάδες και παγωτό, θα φάει και ωραιότατο καρπούζι,

Για την Αριστερά πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκδηλώσεις που εμπεριέχουν και το πολιτιστικό, αλλά και τη στήριξη σε εργαζόμενους, όπως πχ στην προκειμένη περίπτωση που είναι οι αγρότες;
Για εμάς έιναι πολύ σημαντική αυτή η εκδήλωση για πολλούς λόγους. Γιατί όπως σωστά λες εμπεριέχει το πολιτιστικό, είναι ένα παραδοσιακό event και στηρίζουμε τους αγρότες μας. Από την άλλη, έχουμε την συμμετοχή πολλών εθελοντών, προωθούμε την κοινότητα μας, δίνουμε την ευκαιρία στο κόσμο να περάσει όμορφα.
Ο πολιτισμός, ο εθελοντισμός, η στήριξη σε αγρότες, εργαζόμενους, όλα αυτά είναι κομμάτι της ιδεολογίας της Αριστεράς. Η προώθηση του εθελοντισμού, το ότι μας στηρίζουν οι παραγωγοί με δωρέαν προϊόντα κάτι που είναι μια ένδειξη εκτίμησης για την στήριξη που έχουν από το κόσμο της Αριστεράς, όλα αυτά είναι αλληλένδετα και σημαντικά για εμάς.
Επίσης, είναι γνωστό πως το καρπούζι συνδέεται με το Κίτι και το Κίτι με την Αριστερά.

Πώς να κλείσουμε αυτή την σύντομη κουβέντα μας;
Να πούμε ότι τους προσκαλούμε όλους, ανεξαρτήτου πολιτικού χρώματος, να έρθουν στο χορό του καρπουζιού, αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 20:30 στο χώρο του Δημοτιικού Κτηρίου Κιτίου (πρώην Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου) στους κήπους.
Η είσοδος είναι 15ευρώ για ενήλικες και για παιδιά 7-12 ετών 10ευρώ για το μπουφέ (το ποτό είναι extra).
Τους καλούμε όλους να έρθουν, να γευτούν το καρπούζι της περιοχής μας και να περάσουν όμορφα!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λύση «έκτακτης ανάγκης» τα ασυνόδευτα σε στέγη ηλικιωμένων, υποστηρίζει η Μ.Ευαγγέλου – Παρέμειναν για… 3 μήνες

Σε αναζήτηση μόνιμων λύσεων για τη στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων βρίσκεται το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ανέφερε τη Δευτέρα στη Βουλή η Υφυπουργός, Μαριλένα Ευαγγέλου, προσθέτοντας ότι

Η παγκοσμίως καταχειροκροτημένη σοπράνο Κατερίνα Μηνά στο Skala Times: «Η τέχνη δεν είναι μόνο μια έκφραση του προσωπικού μας κόσμου, αλλά και ένα μέσο για την εξερεύνηση και την κατανόηση της ανθρώπινης εμπειρίας»

Με καταγωγή από την Κύπρο και τη Μικρά Ασία, η διεθνούς φήμης σοπράνο και πιανίστρια, Κατερίνα Μηνά, κλέβει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της στην

error: Content is protected !!