Search
Close this search box.

«Η φάλαινα»: Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστεί στην οσκαρική ιστορία που γνωρίσαμε από το σινεμά

📸 Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η Ελλάδα και η Κύπρος τον αγαπούν για το άπλετο ταλέντο του, για τη σοβαρότητα με την οποία επιλέγει τις δουλειές του, σε θέατρο και TV και προπάντων για το γεγονός ότι πάντα μας “απασχολεί” για τη δουλειά του και όχι για τα προσωπικά του.
Αν ηθοποιός σημαίνει φως, αυτό είναι κάτι που μας διδάσκει ο ταλαντούχος κύριος Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης.

Η είδηση για το νεο του θεατρικό έργο μας έχει ενθουσιάσει και σίγουρα θα αποτελεί ένα καλό λόγο για τους Κύπριους θεατρόφιλους να μεταβούν στην Αθήνα για ένα διήμερο.
Η συγκινητική κινηματογραφική ιστορία που χάρισε στον Μπρένταν Φρέιζερ το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου, για το ρόλο του αυτοκαταστροφικού, παχύσαρκου Τσάρλι που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την κόρη του, θα ανέβει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή.

Στο θέατρο Νέος Ακάδημος θα δούμε φέτος “το συγκινητικό, λυτρωτικό και βαθιά ανθρωποκεντρικό δράμα “Η φάλαινα”, η κινηματογραφική μεταφορά του οποίου από τον Ντάρεν Αρονόφσκι με πρωτότυπο τίτλο “The Whale” χάρισε στον Μπρένταν Φρέιζερ το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του Τσάρλι. Η Happy Productions εξασφάλισε τα δικαιώματα του θεατρικού έργου του Σάμιουελ Ντι Χάντερ κατ’ αποκλειστικότητα και έτσι τον Οκτώβριο αναμένουμε την πρώτη ελληνική θεατρική προσέγγιση με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη σε ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, μαζί με τους Ευσταθία Tσαπαρέλη, Γιώργο Μπένο, Ασημένια Βουλιώτη και Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου. Η θεατρική απόδοση είναι του Αντώνη Γαλέου“.

Το έργο, που γράφτηκε αρχικά το 2012 για το θέατρο και παρουσιάστηκε με επιτυχία στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, είναι μια ιστορία κάθαρσης, αυτογνωσίας και συγχώρεσης που περιγράφει το ταξίδι ενός ανθρώπου που βυθίζεται από το σκοτάδι προς το φως. 

📸 Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ο Τσάρλι, ένας αυτοκαταστροφικός, παχύσαρκος μέχρι νοσηρότητας, καθηγητής αγγλικών, που έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί και κάθε επιθυμία να συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή, “βουλιάζει” μέσα στον χρόνο περιμένοντας την λύτρωση από την ίδια τη ζωή. Παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με το ίδιο το παρελθόν του. 

Η “Φάλαινα” σε ωθεί να βρεις την ανθρωπιά σου σε χαρακτήρες που δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, που έχουν πλούσιο και περίπλοκο εσωτερικό κόσμο. Όλοι τους έχουν κάνει λάθη, αλλά μοιράζονται την επιθυμία να αγαπήσουν ακόμα και όταν οι άλλοι μοιάζουν ότι δεν μπορούν. Είναι μια ιστορία που θέτει το ουσιαστικό ερώτημα: μπορούμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον; Αυτό είναι σημαντικό σήμερα, ειδικά όταν οι άνθρωποι φαίνεται να στρέφονται μακριά από τον διπλανό τους. 

Το ρόλο του Τσάρλι ερμηνεύει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, την Λιζ, νοσηλεύτρια και φίλη του Τσάρλι η Ευσταθία Tσαπαρέλη, τον πάστορα Τόμας ο Γιώργος Μπένος, την κόρη του Τσάρλι, Έλι, η Ασημένια Βουλιώτη και την Μέρι, πρώην σύζυγο του Τσάρλι η Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου. 

Την μεταμόρφωση του Πυγμαλίων Δαδακαρίδη σε Τσάρλι, καθώς και όλα τα εφέ της παράστασης επιμελήθηκαν οι Αδελφοί Αλαχούζοι. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Θοδωρή Οικονόμου, τα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, τα κοστούμια του Άγη Παναγιώτου και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. 

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 16 Οκτωβρίου 2024. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!