Search
Close this search box.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο άντρας που πιστεύει στο Θεό, στην ειρήνη και που στέκεται σαν ήρωας απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων

Ο Τζόκοβιτς “τόλμησε” να πει δημόσια “Αυτός είναι ο Θεός μου και Θεός μας, εκεί χρωστάμε ό,τι είμαστε και ό,τι μας χαρίζεται σε τούτη τη ζωή”

Ο Τζόκοβιτς πήγε στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι χωρίς να έχει κατακτήσει φέτος κάποιο τρόπαιο, αλλά και με το βαρύ 0-3 με το οποίο είχε ηττηθεί στο πρόσφατο Wimbledon από τον Κάρλος Αλκαράθ. Φαίνεται όμως πως ζήτησε ένα θαύμα από το Θεό του και το θαύμα έγινε!
Πήρε το χρυσό μετάλλιο!

Της Γιώτας Δημητρίου

Απέναντι από τη “νέα τάξη πραγμάτων”, ένας όμορφος άντρας, αθλητής, χρυσός ολυμπιονίκης τώρα πια, στάθηκε στο ύψος που απαιτεί το βάθρο των ηρώων, (ναι χωρίς καμία υπερβολή) και “τόλμησε” να τραβήξει ένα άλλο δρόμο, το δρόμο που δεν είναι “της μόδας”, αλλά απαιτεί κότσια για να τον ακολουθεί κανείς.
Από την άρνηση του στα εμβόλια του κορωνοϊου, μέχρι τη δημόσια ομολογία του για την πίστη του στο Θεό και την επιθυμία του για ειρήνη, ο Τζόκοβιτς είναι κάτι περισσότερο από πρωταθλητής.

Σε ένα κόσμο, σε ένα πλανήτη, που ξοδεύονται δισεκατομμύρια για να διαφημιστεί η “νέα τάξη πραγμάτων”, αυτός ο πραγματικά όμορφος άντρας, πρωταθλητής, δεν ξεχωρίζει μόνο στον αθλητισμό αλλά και στον πνευματικό αγώνα που γίνεται καθημερινά σε αυτό το κόσμο. Και βγαίνει νικητής. Εκτός και εντός γηπέδων.

Με τη ρακέτα και το σταυρό του μας δείχνει πως υπάρχει κι άλλος δρόμος από αυτός που κάποιοι επιδιώκουν να μας “προσηλυτίσουν”.

Το αγόρι που μεγάλωσε κάτω από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία, το αγόρι που δεν είχε τα πιο εύκολα παιδικά χρόνια, κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στις 3 Ιουνίου κατά την διάρκεια του Roland Garros, αμέσως μετά τον αγώνα με τον Φρανσίσκο Τσερούντο, το δεξί του πόδι είχε πάθει ζημιά. Την επομένη ημέρα, η μαγνητική έδειξε ρήξη μηνίσκου και ο Τζόκοβιτς αποχώρησε από το τουρνουά προκειμένου να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 του μήνα. Στα 37 του χρόνια δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν ότι «έληξε» η καριέρα του.
Κάτι που πολλοί το πίστεψαν και όταν κατά τη περίοδο του κορωνοϊου αρνήθηκε να εμβολιαστεί με κίνδυνο να χάσει το Wimbledon, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Φαίνεται όμως πως “ο Θεός του Τζόκοβιτς” είχε άλλα σχέδια διαφορετικά από αυτά των ιατρών.
Ο Τζόκοβιτς εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και αφού κέρδισε όσους βρέθηκαν μπροστά του, στις 4 Αυγούστου συνάντησε και πάλι τον Αλκαράθ στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο.
Νίκησε με 2-0 σετ τον Αλκαράθ και κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τζόκοβιτς, με τη ρακέτα και το σταυρό του, μας έδειξε πως τα θαύματα γίνονται! Ίσως λίγο περισσότερο σε αυτούς που τα πιστεύουν με τη καρδιά τους!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!