Search
Close this search box.

Φλωρεντία Παντελίδου, Σχολή Χορού “On your Feet” στη Λάρνακα: «Συνεχίζουμε τη τρίτη μας χρονιά ακόμη πιο δυναμικά με την ίδια πάντα αγάπη, πάθος, σοβαρότητα και επαγγελματισμό»

Η Σχολή Χορού “On Your Feet” στη Λάρνακα συνεχίζει για τρίτη χρονιά την πετυχήμένη πορεία της στη τέχνη του χορού και η ιδιοκτήτρια Φλωρεντία Παντελίδου μιλά στο SkalaTimes, λίγες εβδομάδες πριν τη έναρξη της νέας χρονιάς, αλλά και λίγες ημέρες πριν την “Ημέρα Γνωριμίας” της Σχολής.

SkalaTimes

Φλωρεντία τελείωσε η δεύτερη χρονιά για τη σχολή χορού On Your Feet, θέλω να μου πεις πως ήταν για εσάς η χρονιά που πέρασε
Ηταν μια πολύ σημαντική χρονιά, ήταν η δεύτερη χρονιά λειτουργίας της σχολής μας, ήταν μια όμορφη και εποικοδομητική χρονιά η οποία έκλεισε πολύ όμορφα. Η σχολή μας κατά τη δεύτερη αυτή χρονιά μεγάλωσε σε μαθητές αλλά και σε διδακτικό προσωπικό, αφού αυξήθηκαν οι δασκάλες της σχολής μας. Φέραμε ταλαντούχους συναδέλφους οι οποίοι ανέλαβαν κάποια συγκεκριμένα είδη χορού και συνεχίζουμε τη τρίτη μας χρονιά ακόμη πιο δυναμικά με την ίδια πάντα αγάπη, πάθος, σοβαρότητα και επαγγελματισμό!

Με ποια είδη χορού συνεχίζετε;
Μπαλέτο, το οποίο πλέον θα έχουμε το αγγλικό σύστημα BBO. Κάτι καινούριο για τη σχολή μας και νομίζω θα είμαστε η μοναδική σχολή που το διδάσκει στη Λάρνακα. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί είναι ένα σύστημα που το μελετήσαμε πριν το φέρουμε, τόσο εγώ όσο και η δασκάλα της σχολής Δέσποινα Ευθυμίου η οποία θα το διδάσκει. Ένα ιδιαίτερα σύστημα , ξεχωριστό.

Ποια άλλα είδη χορού διδάσκονται στη σχολή;
Σύγχρονος χορός, jazz, modern jazz, latin, hip hop, batchata salsa (για ζευγάρια και για ladies style) και φυσικά συνεχίζουμε και με το wedding dance για ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν.

Μίλησε μας λίγο για το wedding dance 
Είναι ένα είδος που το κάνω με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό, ξεχωρίζει η σχολή μας σε αυτό το κομμάτι κι αυτό φαίνεται από την προτίμηση του κόσμου, από το αποτέλεσμα που κάνει το γάμο του ζευγαριού ακόμη πιο μοναδικό και φυσικά από τα σχόλια του κόσμου που παίρνουμε. Τα μαθήματα γίνονται σε ζευγάρια που θα παντρευτούν, μαζί διαλέγουμε τη χορογραφία που τους ταιριάζει. Με ενδιαφέρει να απολαμβάνουν τις πρόβες και να έχουν ένα αποτέλεσμα το οποίο πάνω από όλα θα το χαρούν. Θέλουμε να βγουν ωραίες φωτογραφίες και βίντεο να είναι ενθουσιασμένοι κι αυτοί και οι καλεσμένοι τους, με το αποτέλεσμα. 
Λόγω της επιτυχίας που έχουμε σε αυτό το κομμάτι αναγκαστήκαμε κάποια ζευγάρια να μην μπορούμε να τα δεχτούμε διότι ήρθαν κοντά μας ένα μήνα πριν το γάμο και ήμασταν ήδη γεμάτοι. Άρα, παράκληση μου είναι, όσοι θέλουν να έρθουν κοντά μας για τη χορογραφία του γάμου τους θα πρέπει να κλείσουν τη θέση τους για μαθήματα τουλάχιστον 3-4 μήνες πριν από το γάμο.

Τι κερδίζουν τα παιδιά μέσα από το χορό; 
Τα παιδιά που ασχολούνται με τη τέχνη του χορού αποκτούν skills. Σωματικά και πνευματικά, τα έχουμε πει πολλές φορές τα οφέλη από το χορό. Η εισήγηση μου στους γονείς είναι να μελετήσουν τα οφέλη του χορού στο παιδί και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να ασχοληθούν με αυτό το είδος τέχνης. Κι αν τους αρέσει να συνεχίσουν, αν όχι, να ασχοληθούν με κάτι άλλο. Όλα τα είδη τέχνης έχουν θετικές επιπτώσεις στα παιδιά.
Για εμάς τα παιδιά είναι πολύ σημαντικά, το κάθε ένα ξεχωριστά. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο να μάθουν χορό, μας ενδιαφέρει πρωτίστως να περνούν καλά, να κερδίζουν εφόδια πνευματικά αλλά και να βελτιώνουν τη σωματική τους κατάσταση και φυσικά να αποκτούν πειθαρχία, αυτοπεποίθηση και να είναι πάνω από όλα χαρούμενα παιδιά. Για όλες τις δασκάλες της σχολής μας η ψυχολογία του παιδιού, είναι το Α και το Ω.

Μίλησε μας λίγο για τις δασκάλες της σχολής 
Με τη Στυλιάνα Μούσιτς συνεχίζουμε για τρίτη χρονιά, η Στυλιάνα διδάσκει το Hip Hop και modern jazz. 
H Δέσποινα Ευθυμίου θα διδάσκει το μπαλέτο και σύγχρονο, η Σταυρινή Αριστάρχου θα διδάσκει μπαλέτο. Είναι και οι τρεις πτυχιούχες, διπλωματούχες, ταλαντούχες, με εμπειρία και με πολλή αγάπη γι αυτό που κάνουν και νιώθω τυχερή που βρισκόμαστε όλες κάτω από την ίδια χορευτική στέγη του On your Feet. Είμαι βέβαιη πως την αγάπη μας για το χορό θα καταφέρουμε να τη μεταδώσουμε στα παιδιά της σχολής μας. Η οικογενεια του On Your Feet μεγαλώνει και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό.
Επίσης φέτος ετοιμάζουμε μια μεγάλη τελική γιορτή για το καλοκαίρι του 2025 και μαζί με τις δασκάλες της σχολής θα θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι πολύ μοναδικό.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει; 
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και επειδή θέλουμε να έχουμε περιορισμένο αριθμό μαθητών σε κάθε τάξη, για το καλό των παιδιών μας, προτρέπουμε τους γονείς να κάνουν τις εγγραφές τους έγκαιρα.
Επίσης στις 27 Αυγούστου θα έχουμε την ημέρα γνωριμίας με τη σχολή μας και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Για σένα τι σημαίνει να διδάσκεις; 
Το έχω ξαναπεί, για μένα η διδασκαλία είναι λειτούργημα, είναι χαρά, είναι ευτυχία, είναι κάτι σημαντικό.
Το να έχεις να κάνεις με τα παιδιά είναι κάτι ιερό. 
Διδασκαλία σημαίνει αγάπη προς το μαθητή και προς αυτό που κάνεις. Επιβάλλεται όμως και ο σωστός τρόπος για να μπορείς να μεταδίδεις τη γνώση και τον ενθουσιασμό στα παιδιά. Να μην θεωρούν πως είναι μάθημα, αλλά να νιώθουν πως είναι κάτι ευχάριστο μέσα από το οποίο μαθαίνουν.
Επίσης είναι κανόνας για μένα να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, δεν έχει σημασία η αποδοτικότητα του ενός με το άλλο, όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθηση σε όλα τα παιδιά και αυτά που “ξεχωρίζουν” και τα άλλα που είναι “πιο αδύνατα”, σε όλα δίνουμε την ίδια ευκαιρία.
Για μένα αυτό είναι ένας κανόνας τον οποίο ακολουθούν και οι δασκάλες της σχολής.
Ο στόχος είναι να δουλεύουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνονται ίδιες και ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, οι νοοτροπίες μιας πιο παλιάς εποχής “βάζω τα δυνατά παιδιά μπροστά” κτλ είναι ξεπερασμένες νοοτροπίες για μένα.

Το μήνυμα σου στους γονείς; 
Να αφήσουν τα παιδιά τους ελεύθερα να αποφασίσουν εκείνα το είδος χορού που τους αρέσει αλλά και γενικότερα να τα αφήσουν να ασχοληθούν με ότι τους αρέσει.
Επίσης θέλω να παροτρύνω τους γονείς να μελετήσουν τα οφέλη του χορού στα παιδιά.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!