Search
Close this search box.

ΔΗΣΥ για Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού: “Οφείλουμε να τιμoύμε τη θυσία των ηρωομαρτύρων μας”

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για τη μνήμη Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού 

Στις 11 Αυγούστου 1996, ο Τάσος Ισαάκ, μόλις 24 ετών, υπέστη έναν από τους πιο βάναυσους θανάτους στα χέρια των Γκρίζων Λύκων, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή. Λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Αυγούστου, ο Σολωμός Σολωμού, 26 ετών, έπεσε νεκρός από πυροβολισμό, στον ιστό της σημαίας. Οι άνανδρες δολοφονικές πράξεις έμειναν χαραγμένες στη συλλογική μας μνήμη ως σύμβολα και αυτά της τουρκικής βαρβαρότητας και της αδικίας που υπέστη ο κυπριακός λαός.

28 χρόνια μετά, οφείλουμε περισσότερο από ποτέ, να μην ξεχάσουμε. Οφείλουμε να τιμoύμε τη θυσία των ηρωομαρτύρων μας, διατηρώντας άσβεστη τη μνήμη τους και συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της πατρίδας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς μας. Η θυσία τους δεν ήταν μάταιη και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα θάρρους και αποφασιστικότητας για όλους μας.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα σταματήσουμε ν’ απαιτούμε την ενεργοποίηση των διεθνών ενταλμάτων σύλληψης και την παραπομπή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη. Η δικαίωση δεν μετριάζει την απώλεια, αλλά αποτελεί κάποιου είδους λύτρωση για τις οικογένειες των θυμάτων, την Αναστασία που δεν πρόλαβε καν να γνωρίσει τον πατέρα της, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία μας, που επιζητά την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων.

Δεν επιτρέπουμε στη λήθη να σκεπάσει τη μνήμη τους. Συνεχίζουμε ακούραστα τον αγώνα για δικαίωση, ελευθερία και αξιοπρέπεια, μέχρι να αποδοθεί η δικαιοσύνη που τόσο καιρό αναμένουν οι δικοί τους άνθρωποι και όλοι εμείς. Η μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού θα ζει μέσα από τον αγώνα μας. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!