Search
Close this search box.

Νίκος Μπογιόπουλος: «Πίσω από τις φλόγες του “επιτελικού κράτους” τους, με τα καμένα σπίτια και τις κατεστραμμένες ζωές, βρίσκονται οι τραγικές ελλείψεις…»


Σημερινή ανάρτηση του γνωστού Έλληνα δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Μπογιόπουλου:

Από το Βαρνάνα και την Λίμνη του Μαραθώνα στον Αγιο Στέφανο, κι από τον Διόνυσο μέχρι την Πεντέλη, κι από Νέα Μάκρη μέχρι Γραμματικό και Καλλιτεχνούπολη!
Πίσω από τις φλόγες του “επιτελικού κράτους” τους, με τα καμένα σπίτια και τις κατεστραμμένες ζωές, βρίσκονται οι τραγικές ελλείψεις (του ηρωικού) προσωπικού στην Πυροσβεστική, οι αδιάβατοι δασικοί δρόμοι, οι ακαθάριστοι χώροι που λειτουργούν ως «καύσιμη ύλη», η ανύπαρκτη αντιπυρική προστασία και η μόνιμη αθλιότητα.
Η αθλιότητα ενός πάντα σε «ετοιμότητα κρατικού μηχανισμού» – όταν πρόκειται να κάνει υποκλοπές, ή να φορολεηλατήσει, ή να καταστείλει διεκδικήσεις – που μετατρέπεται σε στάχτη όταν ο λαός καίγεται ή πνίγεται.


Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!