Search
Close this search box.

Πέθανε ο θρύλος Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών – Η ανακοίνωση της οικογένειας του

Έφυγε από την ζωή ο Αλέν Ντελόν, σύμφωνα με τη Libération, σε ηλικία 88 ετών.

Ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός, Αλέν Ντελόν, γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1935, πέθανε στις 18 Αυγούστου σε ηλικία 88 ετών. Τον θάνατό του ανακοίνωσαν τα τρία παιδιά του  με δελτίο Τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο .

«Ο Alain Fabien, η Anouchka, ο Anthony και (ο σκύλος του) Loubo, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένειά του σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους».

Μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του γαλλικού κινηματογράφου

Ο Αλέν Ντελόν, ένας άντρας που συνώνυμος με την κομψότητα, το μυστήριο και το πάθος, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στον κόσμο του κινηματογράφου. Με την ακαταμάχητη γοητεία του και την εκφραστική του παρουσία, κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της γενιάς του και να κερδίσει την καρδιά εκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο.

Τα πρώτα χρόνια και η άνοδος στη φήμη

Γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1935 στο Sceaux της Γαλλίας, ο Ντελόν είχε μια ταραχώδη παιδική ηλικία. Μετά από μια σειρά από οικοτροφεία και μια σύντομη θητεία στο Γαλλικό Ναυτικό, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει ηθοποιός.

Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο έγινε το 1957 με την ταινία “Quand l’homme aime une femme”. Ωστόσο, η μεγάλη του αναγνωρισιμότητα ήρθε με τις συνεργασίες του με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο Λουκίνο Βισκόντι (“Ροκό και τα αδέρφια του”) και ο Ζαν-Πιερ Μελβίλ (“Ο Σαμουράι”). Οι ταινίες αυτές τον καθιέρωσαν ως έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του και τον έκαναν διεθνή σταρ.

Η προσωπική ζωή του Delon δεν έμεινε μακριά από τις στήλες των εφημερίδων, καθώς η ανάμειξή του στην υπόθεση Markovic και αργότερα οι διαμάχες μεταξύ των παιδιών του για την κληρονομιά, δημιούργησαν σκιές στην εικόνα του. Στο τέλος της ζωής του, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διαμάχης που σχετίζεται με την κηδεμονία του και την παρουσία της συντρόφου του, Hiromi Rollin.

Ένας αληθινός καλλιτέχνης

Ο Ντελόν δεν ήταν απλά ένας όμορφος άντρας. Ήταν ένας αληθινός καλλιτέχνης που μπορούσε να ερμηνεύσει με εξαιρετική ακρίβεια μια μεγάλη γκάμα ρόλων. Από σκληρούς κακοποιούς μέχρι ρομαντικούς ήρωες, ο Ντελόν αποδείκνυε συνεχώς το ταλέντο του και την ευελιξία του.

Μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες ταινίες του:

  • Ροκό και τα αδέρφια του (1960): Μια ιστορία για πάθος, εκδίκηση και οικογενειακές συγκρούσεις.
  • Ο Σαμουράι (1967): Ένας κλασικός νουάρ που θεωρείται από πολλούς ως η κορυφαία ταινία του Ντελόν.
  • Borsalino (1970): Μια ιστορία φιλίας και προδοσίας σε ένα γκάνγκστερ περιβάλλον.
  • Mr. Klein (1976): Ένα ψυχολογικό θρίλερ που εξερευνά τα σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος.

Η πολυτάραχη προσωπική ζωή του Αλέν Ντελόν

Η προσωπική ζωή του Αλέν Ντελόν ήταν εξίσου συναρπαστική και πολυσυζητημένη όσο και η καριέρα του. Ο γάλλος σταρ ήταν γνωστός για τις πολλές και παθιασμένες σχέσεις του με γυναίκες, οι οποίες συχνά αποτελούσαν αντικείμενο ενδιαφέροντος των μέσων ενημέρωσης.

Ένας άντρας πολλών γυναικών

  • Ρόμι Σνάιντερ: Η πιο διάσημη σχέση του Ντελόν ήταν αναμφίβως αυτή με τη Γερμανίδα ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ. Το ζευγάρι ήταν αρραβωνιασμένο και η σχέση τους ήταν έντονη και παθιασμένη, αλλά τελικά χωρίσαν. Ο θάνατος του γιου τους, David, από ατύχημα, σημάδεψε ανεξίτηλα και τους δύο.
  • Μιρέιγ Νταρκ: Μετά τη Ρόμι Σνάιντερ, ο Ντελόν είχε μια μακροχρόνια σχέση με τη Γαλλίδα ηθοποιό Μιρέιγ Νταρκ. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για δεκαπέντε χρόνια και παρά τον χωρισμό τους, διατήρησαν καλές σχέσεις.
  • Άλλες σχέσεις: Ο Ντελόν είχε πολλές άλλες σχέσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης του με τη Ναταλί Μπαρτελεμί, με την οποία απέκτησε τον γιο του Άντονι, και της σχέσης του με τη μούσα του Άντι Γουόρχολ, Nico, με την οποία απέκτησε έναν γιο εκτός γάμου.

Ένας πατέρας με προβληματικές σχέσεις με τα παιδιά του

Παρά το γεγονός ότι είχε πολλά παιδιά, οι σχέσεις του Ντελόν με αυτά ήταν συχνά προβληματικές. Ο γιος του Άντονι έχει εκφράσει δημόσια την απογοήτευσή του για τον πατέρα του, ενώ και άλλα παιδιά του έχουν μιλήσει για την απόσταση που υπήρχε μεταξύ τους.

Η προσωπική ζωή του Delon δεν έμεινε μακριά από τις στήλες των εφημερίδων, καθώς η ανάμειξή του στην υπόθεση Markovic και αργότερα οι διαμάχες μεταξύ των παιδιών του για την κληρονομιά, δημιούργησαν σκιές στην εικόνα του.

Ένας άντρας με έντονη προσωπικότητα

Η προσωπική ζωή του Αλέν Ντελόν ήταν γεμάτη αντιφάσεις. Ήταν ένας άντρας που αγαπούσε τις γυναίκες και τις περιπέτειες, αλλά ταυτόχρονα ήταν και ένας άντρας που είχε ανάγκη από μοναξιά και ηρεμία. Η έντονη προσωπικότητά του και το ατίθασο πνεύμα του τον έκαναν έναν συναρπαστικό αλλά και δύσκολο άνθρωπο.

Ένας μύθος

Ο Αλέν Ντελόν ήταν πολύ περισσότερο από ένας ηθοποιός. Ήταν ένα σύμβολο, ένας μύθος. Η ακαταμάχητη γοητεία του, το στυλ του και η σκοτεινή του πλευρά τον έκαναν έναν από τους πιο συναρπαστικούς άντρες της εποχής του.

Ακόμη και τα τελευταία χρόνια της ζωής του, μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Ντελόν παρέμενε ένας από τους πιο αγαπημένους και αναγνωρίσιμους ηθοποιούς στον κόσμο. Η κληρονομιά του είναι αδιαμφισβήτητη και οι ταινίες του συνεχίζουν να εμπνέουν και να συναρπάζουν γενιές θεατών.

Ο Αλέν Ντελόν ήταν και θα παραμείνει για πάντα ένας θρύλος του κινηματογράφου.

Πηγή: dinfo.gr

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!