Search
Close this search box.

Πανσέληνος Αυγούστου 2024: Τι θα δούμε απόψε στο “φεγγάρι του Οξύρυγχου”

πανσέληνος του Αυγούστου για το 2024 ολοκληρώνεται απόψε 19 Αυγούστου και έχει ονομαστεί το “φεγγάρι του Οξύρυγχου”.
Η Λάρνακα μπορεί να το απολαύσει με ποίηση στο ΑΙΘΡΙΟΝ (περισσοτερα εδώ) ή κάπου παραθαλάσσια πάνω σε παραλίες.

Μετά τη δύση του ηλίου, στρέφοντας το βλέμμα προς τα νοτιοανατολικά, θα διακρίνουμε στον ουρανό την ανατολή του φεγγαριού .

Σύμφωνα με τη NASA, το φεγγάρι του Αυγούστου φαίνεται πλήρες ήδη από το Σάββατο.

Η πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται και “Φεγγάρι του Οξύρυγχου” λόγω των ιθαγενών της Αμερικής οι οποίοι τέτοια μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι – γνωστό και ως μουρούνα.

Το φεγγάρι του Αυγούστου -όπως κάθε χρόνο- χαρίζει μαγευτικές εικόνες. Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ανά την Ελλάδα προετοιμάζουν εκδηλώσεις για εκείνη την βραδιά.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδίως τον Αύγουστο, η σελήνη φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι τους υπόλοιπους μήνες. Πολλές φορές παίρνει μια πιο βαθιά και κόκκινη απόχρωση.

Το επερχόμενο φεγγάρι χαρακτηρίζεται ακόμα και ως “υπερπανσέληνος” και πρόκειται για την πρώτη από τις 4 διαδοχικές που θα σημειωθούν φέτος (Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος).

Κατά την υπερπανσέληνο, το φεγγάρι εμφανίζεται έως και 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο, συγκριτικά με μια απλή πανσέληνο.

Απόψε λοιπόν θα απολαύσουμε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο η οποία θα φτάσει στο… πικ η ώρα 21:25.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!