Search
Close this search box.

Αστυνομία: Εφαρμογή μέτρων ή δεν θα ξεκινούν οι αγώνες – Τι αποφάσισε σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Έπιασαν τόπο οι θέσεις της Αστυνομίας ως προς την ασφάλεια των ποδοσφαιρικών αγώνων, με αποτέλεσμα σήμερα η ΚΟΠ να προχωρήσει στη διαφοροποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος καθορίζοντας ως ανώτατο όριο στην μετακίνηση φιλάθλων μεταξύ των ομάδων που οι αγώνες τους θεωρούνται υψηλού κινδύνου τους 800.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά την οποία κωδικοποιήθηκαν οι θέσεις της Αστυνομίας και επιβεβαιώθηκε ότι θα παραμείνουν αμετακίνητες.

Η στάση της Αστυνομίας έχει διαφοροποιηθεί μετά και από οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης Μάριου Χαρτσιώτη και με επιστολή της στις 2 Αυγούστου που αποκάλυψε το philenews, ζητεί την πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας χωρίς εκπτώσεις τόσο για την αδειοδότηση των σταδίων όσο και για τα μέτρα ασφάλειας.

Στην επιστολή της προς την Ομοσπονδία, η Αστυνομία ξεκαθαρίζει τη θέση της ότι ο υπεύθυνος αξιωματικός κάθε αγώνα θα αρνείται την αστυνόμευσή του, όταν δεν του παραδίδεται έγκαιρα το πιστοποιητικό ασφάλειας του γηπέδου ή αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι επιτηρητές, ανάλογα με την επικινδυνότητα του αγώνα.

Τονίζεται παράλληλα πως οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές των χώρων, από κοινού με τον υπεύθυνο ασφάλειας, πρέπει, πριν τη διεξαγωγή του αγώνα να εκδίδουν και να παραδίδουν στον Αρχηγό Αστυνομίας το προβλεπόμενο στο εδάφιο πιστοποιητικό ασφάλειας. Η Αστυνομία σημειώνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, αθλητικός χώρος που δεν καλύπτεται από τα πιστοποιητικά ασφάλειας δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή αγώνα.

Αναφορικά με τους επιτηρητές η Αστυνομία ζητεί ο αριθμός τους να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε αγώνα. Όπως αναφέρει, οι επιτηρητές που απαιτούνται αποφασίζεται σε σύσκεψη τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και σε περίπτωση όπου διαπιστωθεί ότι δεν παρέχονται αποτελεσματικές υπηρεσίες ασφάλειας, ο διαιτητής σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο ασφάλειας μπορεί να μην διεξάγει τον αγώνα, αφού ληφθούν σοβαρά υπόψη οι απόψεις της Αστυνομίας.

Στη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου και άλλοι λειτουργοί, ο Αρχηγός ενημέρωσε τον Υπουργό για την πρακτική εφαρμογής των μέτρων, όπως αυτά αναφέρονται, στην επιστολή που προαναφέραμε.

Η Αστυνομία δηλώνει την ετοιμότητα της και αναμένει ότι και οι υπεύθυνοι φορείς, θα επιδείξουν την κατάλληλη σοβαρότητα και ανάληψη των ευθυνών τους, ώστε να έχουμε επιτέλους ένα ασφαλές πρωτάθλημα.

10 ομάδες υψηλού κινδύνου

Στον κατάλογο με τις 10 ομάδες υψηλού κινδύνου της ΚΟΠ περιλαμβάνονται: ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, ΑΕΛ, Απόλλων, Άρης, Ανόρθωση, ΑΕΚ, Πάφος FC, Ομόνοια 29Μ και Νέα Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, για τους μεταξύ τους αγώνες, η φιλοξενούμενη ομάδα θα μπορεί να μεταφέρει στο στάδιο μέχρι 800 φιλάθλους, εκτός εάν ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος του 10% της χωρητικότητας του σταδίου και σε τέτοια περίπτωση θα εφαρμόζεται το 10%.

Σε όλους τους άλλους αγώνες θα εφαρμόζεται η υφιστάμενη Προκήρυξη Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας 2024 – 2025 και θα μπορούν οι ομάδες να μεταφέρουν φιλάθλους όπως προβλέπεται στην Προκήρυξη.

Είχε προηγηθεί η διακοπή της προπώλησης των εισιτηρίων της Ανόρθωσης μετά που η Αστυνομία προειδοποίησε ότι επιμένει στη θέση της για εφαρμογή της προκήρυξης.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!