Search
Close this search box.

Αντώνης Κανάκης: «Από τύχη ζούμε ή από προσωπική αντίληψη επιβίωσης ενάντια στις θανάσιμες παγίδες του Ελληνικού κράτους»


Η σημερινή ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη μπορεί να χαρακτηριστεί «συγκλονιστική», αλλά σε μία κοινωνία που οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους, εμείς θα πούμε απλώς «τραγικά αληθινή ανάρτηση». Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτηση του πάντα αγαπημένου μας Αντώνη Κανάκη, ενός ανθρώπου που εμείς εδώ στο skalatimes αγαπάμε ιδιαίτερα, εδώ και χρόνια!

Η ανάρτηση του κ. Κανάκη:

Αυτό το κράτος, διαχρονικά, εμείς οι Έλληνες πολίτες συνηθίζουμε να το αποκαλούμε «μπουρδέλο».
Κάθε φορά που ακούω αυτόν τον χαρακτηρισμό σκέφτομαι πόσο άδικος είναι για όλα τα μπουρδέλα ανά τον κόσμο, που κανένα από αυτά δεν έχει τέτοια εγκληματικά ανεύθυνη λειτουργία.
Αυτό που επίσης λέμε οι Έλληνες πολίτες και δυστυχώς αποδεικνύεται συνεχώς απολύτως εύστοχο, είναι το: «από τύχη ζούμε».
Ναι, από τύχη ζούμε ή από προσωπική αντίληψη επιβίωσης ενάντια στις θανάσιμες παγίδες του Ελληνικού κράτους.
Και άντε εμείς οι ενήλικες…
Τα παιδιά μας;
Τα παιδιά μας που πεθαίνουν έτσι απλά σε κατασκηνώσεις ή σε λούνα παρκ που δεν είχε ελέγξει κανείς.
Ζούμε στο κράτος που παιδιά «θυσιάζονται» για να γίνουν εκ των υστέρων δρόμοι, τρένα, έλεγχοι κτλ.
Το κράτος του «εκ των υστέρων».
Που όλα τα κάνει εκ των υστέρων και ποτέ εκ των προτέρων.
Και μάλιστα εκ των υστέρων για τα μάτια του κόσμου, όσο διαρκεί η δημοσιότητα του εκάστοτε θανατηφόρου γεγονότος.
Αποκορύφωμα όλων αυτών, η απόλυτη ατιμωρησία των «υπεύθυνων» και των πολιτικών προϊσταμένων τους, η οποία είναι ίσως το μοναδικό σημείο στο οποίο το Ελληνικό κράτος παρουσιάζει εντυπωσιακή συνέπεια.
Για να δούμε, στην κατασκήνωση θα τιμωρηθούν μόνο οι ιδιοκτήτες και οι ομαδάρχες ή και οι κρατικοί «υπεύθυνοι» και προϊστάμενοί τους που δεν έκαναν εγκαίρως τους ελέγχους;
Στο λούνα παρκ το ίδιο;
Η λέξη «ανυπόφορο» δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε νέες λέξεις.
Ούτε να σκεφτώ μπορώ τη θέση των γονιών. Παγώνει το αίμα μου.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!