Search
Close this search box.

…νιώθεις ότι δεν σε εκτιμούν;

Αγαπημένε μου Συνοδοιπόρε, 

Καμιά φορά όταν νιώθεις ότι δεν σε εκτιμούν, εσύ μένεις. Και δίνεις την εντύπωση ότι θα είσαι εκεί για πάντα. Γι’ αυτό όταν τελικά φεύγεις, το σοκ τους είναι τεράστιο και σε ζητούν πίσω. Τότε όμως είναι πολύ αργά. 

Όταν τελικά φύγεις γιατί δεν αντέχεις άλλο, σε ζητούν πίσω ή το μετανιώνουν. Υπάρχει πάντα η περίπτωση ο εγωισμός τους να μην τους αφήσει να κάνουν τίποτα από αυτά. Σημασία έχει ότι εσύ πια έχεις φύγει. Για πάντα. 

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είσαι σε μια σχέση που δεν σε εκτιμούν. Δεν ισχύει μονάχα για τις συντροφικές και φιλικές σχέσεις μα και για τις συνεργατικές.

Πόσο να αντέξεις; Πόσο να προσπαθήσεις; Όσο πιστεύεις ότι αξίζει η προσπάθεια. Όσο έχεις αντοχές. Όσο οι προσπάθειές σου δεν έρχονται σε σύγκρουση με την αυτοεκτίμησή σου.

Σίγουρα απαιτείται μια ξεκάθαρη συζήτηση. Αν και εκεί το στυλάκι είναι «μα γιατί το λες αυτό; Εγώ μια χαρά σου φέρομαι» η έξοδος είναι μονόδρομος. Ακόμα κι αν πιστεύει η άλλη πλευρά ότι μια χαρά σου φέρεται στην παράλληλη πραγματικότητα που ζει, το ότι δεν αφουγκράζεται το δικό σου συναίσθημα είναι ενδεικτικό της παντελούς έλλειψης ενσυναίσθησης από την πλευρά της. Ή της απουσίας σύνδεσης μεταξύ σας.   

Δεν θα σου πω εγώ τι να κάνεις. Τέτοια διλήμματα έχω και εγώ συχνά. Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Ένα θα πω. Πόσο πιο απλά θα ήταν τα πράγματα αν εκφράζαμε ή δείχναμε την εκτίμησή μας σε εκείνους που εκτιμούμε και αν κλείναμε τον κύκλο της σχέσης με εκείνους που δεν εκτιμούμε. Το «κάτι ανάμεσα» είναι υποκριτικό. Τουλάχιστον. Και στενάχωρο.

Την αγάπη μου

Νικόλας

ΥΓ
Αγαπημένοι μου ετοιμαστείτε να αφουγκραστείτε το μέσα σας. Να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας και πραγματικά να στήσετε αυτί στην ψυχή μέσα από μια μοναδική εμπειρία ουσιαστικής ανάπτυξης και βαθιάς στοχοθεσίας στη μαγική Μάνη.

Retreat «Ο Χάρτης»  | 08 – 10 Νοεμβρίου 2024
Πληροφορίες – Κρατήσεις (περιορισμένες θέσεις) εδώ

Ένα εκπληκτικό Private & Premium ταξίδι με προορισμό τις πιο βαθιές μας επιθυμίες.
Workshops, εκπλήξεις, παιχνίδια, περιήγηση στη φύση, δημιουργικές εμπειρίες.

Κάποια όνειρα μπορεί να μην εξαρτώνται από εσάς, το ξέρω.
Οι παραλλαγές τους, όμως, εξαρτώνται μόνο από εσάς. Δώστε μου την ευκαιρία να σας εξηγήσω στο Retreat τι εννοώ! 

Πληροφορίες – Κρατήσεις (περιορισμένες θέσεις) εδώ

Ανυπομονώ
Σας περιμένω!
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ

Για να τα λέμε πιο συχνά, βρείτε με στο Instagram

Βρείτε όλα τα βιβλία μου ΕΔΩ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!