Σαν σήμερα είχε γεννηθεί ο Kobe Bryant ο αστέρας του NBA

Ο Kobe Bean Bryant γεννήθηκε σαν σήμερα, 23 Αυγούστου, το 1978 και πέθανε στις 26 Ιανουαρίου 2020. Ήταν Αμερικανός διεθνής επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής και ένας από τους πιο διακεκριμένους παίχτες στην ιστορία του ΝΒΑ.

Αγωνίστηκε στην θέση του σούτινγκ γκαρντ για την ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς του NBA σε όλη την καριέρα του και θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος.

Lakers at Wizards 12/3/14

Το ύψος του ήταν 1,98 και το βάρος του 98 κιλά.

Ο Kobe Bryant επιλέχθηκε απευθείας από το λύκειο στο NBA από τους Σάρλοτ Χόρνετς το 1996 και αμέσως έγινε ανταλλαγή στους Λος Άντζελες Λέικερς, όπου πέρασε ολόκληρη την 20ετή καριέρα του.
Ήταν γνωστός για την εντυπωσιακή του ικανότητα στο σκοράρισμα, την αμυντική του προσήλωση και την αδιάκοπη εργατικότητά του.
Στην καριέρα του κατάφερε να κερδίσει πολλόυς ατομικούς και ομαδικούς τίτλους. Οι σημαντικότεροι από αυτούς ήταν τα 5 πρωταθλήματα NBA αλλά και τα 2 χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ.

Η τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει ο Kobe Bryant

Ο Kobe Bryant έχασε τραγικά τη ζωή του στις 26 Ιανουαρίου 2020 σε δυστύχημα με ελικόπτερο στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια,μαζί με την κόρη του Τζιάνα και επτά άλλους.
Ο θάνατος του προκάλεσε παγκόσμια θλίψη και τιμήθηκε από εκατομμύρια θαυμαστές και συναδέλφους.
Η κληρονομιά του Kobe Bryant παραμένει ζωντανή μέσω των επιτευγμάτων του,της επιρροής του στο άθλημα και της αφοσίωσής του στην κοινωνία.

Αναμφίβολα, θα μείνει στη μνήμη ως ένας από τους μεγαλύτερους καλαθοσφαιριστές όλων των εποχών.

Thank you Black Mamba for all the great moments you have offered us!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας για την παραμονή ασυνόδευτων ανηλίκων στη Στέγη Ηλικιωμένων Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Πρόχειρη και απαράδεκτη διαχείριση από το κράτος η μεταφορά ανήλικων σε χώρους που διαμένουν ενήλικες. Τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένης πολιτικής για ασυνόδευτους

error: Content is protected !!