Search
Close this search box.

Επειδή η προπαγάνδα καλά κρατεί στα ΜΚΔ, εδώ οι επίσημες απαντήσεις του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών, για την “σφαγή των δέντρων” στο Παττίχειο Λάρνακας

Της Γιώτας Δημητρίου
Δημοσιογράφος-Αρχισυντάκτρια SkalaTimes
Πρώην Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας
Νυν εκπρόσωπος Τύπου Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας

Είναι γεγονός πως η παραπληροφόρηση, η προπαγάνδα και πολλές φορές τα ψέματα, δεν ευδοκιμούν μόνο σε ΜΜΕ αλλά, (ακόμη περισσότερο και μάλιστα χωρίς την έγνοια του λιβέλου), στα ΜΚΔ.

Το θέμα της “σφαγής του πρασίνου και των δέντρων” στο Παττίχειο, ένα θέμα που μια παρεά ατόμων (10; 20; δεν έχει σημασία) το έχει αναγάγει ως μείζων θέμα της Λάρνακας, προβληματίζει αρκετό κόσμο ο οποιος επικοινωνεί με το SkalaTimes, (προφανώς γνωρίζοντας τις περιβαλλοντικές μας ευασθησίες, αλλά προπάντων τη δράση μας τα τελευταία 12 χρόνια) και ζητά στοιχεία για το θέμα αυτό.

Τα στοιχεία, τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα τα δίνει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών, της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο είναι το πιο αρμόδιο από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ για να δώσει απαντήσεις.

Η συμπολίτισσα μας κυρία Γ.Ε.Κ απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών όπου κατήγγειλε “Έγκλημα στον Υγροβιότοπο Αλυκής -Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας”.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών της απάντησε την 1η Αυγούστου:
Αναφέρομαι στην σχετική με το πιο πάνω θέμα επιστολή σας ημερομηνίας 4/7/2024 και σας πλροφορών ότι μετά από επιτόπια εξέταση στο χώρο του Παττιχείου Πάρκου και σε άλλες περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή στις οποίες κάνατε αναφορά στην επιστολή σας, δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παραβίαση του περι Δασών Νόμου. Σημειώνεται ότι, ο περί Δασών Νόμος ρυθμίζει μεν τη διαδικασία υλοτομίας δέντρων εκτός των Κρατικών Δασών, αλλά άδεια υλοτομίας/μεταφύτευσης/διάνοιξης αυλακίου απαιτείται μόνο για συγκεκριμένα είδη με κύριο κριτήριο την έμφλοια διάμετρο του κορμού των δέντρων σε ύψος εκατόν τριάντα εκατοστομέτρων πάνω από το έδαφος.

2. Σας ενημερώνω επίσης ότι στις περιπτώσεις ήδη αδειοδοτημένων έργων από τις αρμόδιες αρχές, το Τμήμα Δασών λαμβάνει πάντα υπόψη τους όρους της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής αδειοδότησης. Σημειώνεται ότι ο χώρος του Παττιχείου Πάρκου είναι Κρατική Δασική Γη εκμισθωμένη στο Δήμο Λάρνακας από το 1986 για τους σκοπούς δημιουργίας Πάρκου και ότι το Τμήμα Δασών συγκατατέθηκε στην χορήγηση Άδειας Οικοδομής κατόπιν της εξασφάλισης από τον Δήμο Λάρνακας της περιβαλλοντικής έγκρισης από την Αρμόδια Περιβαλλοντική Αρχή.



Παρόμοια απαντητική επιστολή απέστειλε, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών, στις 31 Ιουλίου 2024 και στον Επαρχιακό Γραμματεά Λάρνακας Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, την οποία το SkalaTimes παραθέτει αυτούσια πιο κάτω.
Η επιστολή των Οικολόγων στο Τμήμα Περιβάλλοντος είχε τίτλο “Σφαγή δέντρων στα έργα αναδιαμόρφωσης στο Παττίχειο”

Στην απαντητική επιστολή του το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών τονίζει: “Το Τμήμα Δασών συγκατατέθηκε στη χορήγηση Άδειας Οικοδομής κατόπιν της εξασφάλισης από τον Δήμο Λάρνακας της Περιβαλλοντικής Έγκρισης από την Αρμόδια Περιβαλλοντική Αρχή”.

Αν κάποιοι θεωρούν πως γνωρίζουν καλύτερα τα ζητήματα περιβάλλοντος και δασών από το ίδιο Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών, τότε να ζητήσουν την κατάργηση του Υπουργείου και να αποφασίζουν αυτοί για ζητήματα περιβάλλοντος της χώρας μας.

Και επιτέλους, οι περιβαλλοντικές μας ευαισθησίες ας μετουσιωθούν σε έργα! Σε δεντροφυτεύσεις, διοργανώσεις για καθαρισμούς σε πάρκα, δάση, παραλίες και όχι σε προπαγάνδες και μισές αλήθειες σε ΜΚΔ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!