Η Λάρνακα στάθηκε στο πλευρό της Παλαιστίνης και φώναξε για ειρήνη (video με τις ομιλίες)

SkalaTimes

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρνακα, μπροστά από το λιμάνι της πόλης, εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη Παλαιστίνη.

Η ομάδα United for Palestine, παράρτημα Λάρνακας, διοργάνωσε την εκδήλωση.



Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ και Βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Κουκουμάς και η Μέλανη Στέλιου, μέλος της Κοινωνικής Συμμαχίας και γνωστή ακτιβίστρια.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές η ΓΓ Γραμματέας της ΠΟΓΟ κ. Σκεύη Κουκουμά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άθως Καζαντζής και Ανδρέας Καυκαλιάς καθώς και πλήθος κόσμου.

Όλοι ένωσαν τις φωνές τους και φώναξαν για ειρήνη στη Παλαιστίνη και τόνισαν μέσα από τα συνθήματα τους πως η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη πρέπει επιτέλους να σταματήσει να στηρίζει έμμεσα τον αιματοβαμμένο πόλεμο του Νετανιάχου.


Στην ομιλία του ο κ. Κουκουμάς είπε πως “η Παλαιστίνη έχει πλέον θέσει ολόκληρη την ανθρωπότητα και όλους μας – κυβερνήσεις, κράτη, πολίτες, κόμματα, μέσα ενημέρωσης- αντιμέτωπους με τη συνείδηση μας, με τις αξίες και την αξιοπρέπεια μας. Και αυτό αφορά και την χώρα μας.
 Μπορεί άραγε να είναι η «σωστή πλευρά της Ιστορίας» ο Νετανιάχου και η
σφηκοφωλιά των φασιστών που κυβερνούν το Ισραήλ;
 Μπορεί να είναι σωστή, η πλευρά που δολοφόνησε 16 χιλιάδες παιδιά;
 Μπορεί η ημικατεχόμενη Κύπρος να έφτασε να θεωρεί σωστή πλευρά την κατοχική δύναμη και όχι τον λαό που διεκδικεί την ελευθερία του;
 Μπορεί η κυβέρνηση να μην αντιλαμβάνεται ότι όταν σήμερα συγκαλύπτει δια της σιωπής τις βαρβαρότητες του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, αύριο θα βρούμε κλειστές πόρτες όταν θα ζητούμε υποστήριξη απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας στην Κύπρο.
Τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και η πλειοψηφία των κομμάτων χαριεντίζονταν επειδή συρρέουν στο νησί μας αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις και μάλιστα ανακοινώθηκε και άσκηση Κύπρου-Ηνωμένων Πολιτειών.
Ισχυρίζονταν ότι το αμερικάνικο πολεμικό αεροπλανοφόρο που ήρθε στο νησί μας ήταν εδώ αποκλειστικά για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Βέβαια, όλος ο πλανήτης γνωρίζει εδώ και δεκαετίες τι εστί ανθρωπιστικές επιχειρήσεις των αμερικάνικων ενόπλων δυνάμεων. Και για κακή τους τύχης δεν μπορούν να κοροϊδεύουν κανένα για το τι ρόλο έχουν αυτές οι δυνάμεις εδώ αφού ο Λευκός Οίκος επαναλαμβάνει καθημερινά ότι οι αυξημένες αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή είναι εδώ για να υπερασπιστούν το Ισραήλ. Αφού ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ έγραφε πρόσφατα ότι «τους τελευταίους οκτώ μήνες, οι ΗΠΑ έμαθαν για τη στρατηγική αξία
της Κύπρου για στρατιωτικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις». Όχι μόνο ανθρωπιστικές, λοιπόν. Και αφού τον περασμένο Ιούλη ο ίδιος Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί αναβαθμίζεται για να εξυπηρετεί «φιλικά» κράτη για ανθρωπιστικές ή για οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες. Ας μας πουν λοιπόν ποιες είναι οι «άλλες δραστηριότητες»;”

Στη δική της ομιλία η Μέλανη Στέλιου ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στη στάση του ΠτΔ Νίκου Χριστοδουλίδη αλλά και της ΠτΒ και Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου “Έχω μια ερώτηση για τον κ. Χριστοδουλίδη και την κ. Δημητρίου. Ποιους εννοούν συμμάχους; Τους Αμερικανούς που στήριξαν την Χούντα Αθηνών για να έρθουν να μοιράσουν το νησί μας; Τους Βρετανούς ή την διεθνή κοινότητα που παρακολουθούσε τι γινόταν στην Κϋπρο χωρίς να κάνουν κάτι επειδή δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους; Όπως κάνουν τώρα με τη Γάζα. Τι εννοεί η Αννίτα Δημητρίου όταν λέει “ο δυτικός μας προσαναταλισμός”; Υπονοεί ότι η Δύση είναι καλύτερη από τη Μέση Ανατολή; Ότι η Δύση είναι “ο καλός” και η Μέση Ανατολή “ο κακός”; Αυτό είναι σίγουρα ρατσιστικό σχόλιο. Έχω νέα για σας κ. Δημητρίου, καμία χώρα στη Μέση Ανατολή δεν έχει εισβάλει σε χώρα της Δύσης στην σύγχρονη ιστορία! Σε αντίθεση με τη Δύση και την Ευρώπη που έχουν εισβάλει”.


Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία έξω από το λιμάνι.





Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας για την παραμονή ασυνόδευτων ανηλίκων στη Στέγη Ηλικιωμένων Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Πρόχειρη και απαράδεκτη διαχείριση από το κράτος η μεταφορά ανήλικων σε χώρους που διαμένουν ενήλικες. Τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένης πολιτικής για ασυνόδευτους

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «ZORBA»

ΧΟΡΟΣ Παρασκευή 20 – Κυριακή 22                     ΛΑΡΝΑΚΑ 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «ZORBA» Μαθήματα και εργαστήρια χορού, διαγωνισμός χορού, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις Πληροφορίες: cypruszorbafestival.com ΜΟΥΣΙΚΗ & ΧΟΡΟΣ Παρασκευή 20 

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην εκδήλωση της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή υπό τον τίτλο «Η γη μου εσύ, ανάσα μου και αέρας…»

Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που συμμετέχω, μαζί με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας, στην αποψινή εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης για 50

error: Content is protected !!