Search
Close this search box.

Μιχάλης Γιακουμή Βουλευτής ΔΗΠΑ Αμμοχώστου: “Καλώ την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να διασφαλίσουμε ότι η τουριστική μας βιομηχανία δεν θα πληγεί περαιτέρω από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των κατεχομένων περιοχών”

Τοποθέτηση του Βουλευτή Μιχάλη Γιακουμή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Τουρισμού μετά και από την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την οργάνωση ταξιδιών από και προς τις κατεχόμενες περιοχές.


Σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Τουρισμού, εξετάσαμε με σοβαρότητα το ζήτημα της οργάνωσης ταξιδιών από και προς τις κατεχόμενες περιοχές, ένα ζήτημα που αγγίζει την καρδιά του εθνικού μας αγώνα αλλά και της οικονομικής επιβίωσης της τουριστικής μας βιομηχανίας.

Δεν είναι μυστικό ότι οι επιχειρήσεις στις κατεχόμενες περιοχές λειτουργούν υπό καθεστώς που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και αποφεύγουν τις υποχρεώσεις που ισχύουν για τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό δημιουργεί έναν αθέμιτο ανταγωνισμό που πλήττει άμεσα την τουριστική βιομηχανία μας, έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας μας.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προστατεύσει τις νόμιμες επιχειρήσεις μας, οι οποίες εργάζονται σκληρά, καταβάλλοντας φόρους και ακολουθώντας τους νόμους της Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, όπου οι τουριστικές επιχειρήσεις στις ελεύθερες περιοχές βλέπουν τους πελάτες τους να κατευθύνονται προς τα κατεχόμενα λόγω χαμηλότερων τιμών που προκύπτουν από μη δίκαιες συνθήκες ανταγωνισμού.

Πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα μέτωπα. Χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών σχετικά με τη διαφήμιση και την προώθηση των κατεχόμενων περιοχών ως τουριστικού προορισμού. Παράλληλα, πρέπει να αυξηθεί η ενημέρωση των ξένων τουριστικών πρακτόρων και εταιρειών για τις παράνομες δραστηριότητες στα κατεχόμενα.

Δεν είναι μόνο θέμα οικονομικό, είναι θέμα αρχής και δικαιοσύνης. Η τουριστική βιομηχανία της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να λειτουργεί σε ένα περιβάλλον ισότιμο και δίκαιο. Η πολιτεία έχει την ευθύνη να προστατεύσει την κυριαρχία μας, την οικονομία μας και το δίκαιο ανταγωνισμό.

Καλώ, λοιπόν, την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να διασφαλίσουμε ότι η τουριστική μας βιομηχανία δεν θα πληγεί περαιτέρω από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των κατεχομένων περιοχών. Είναι καιρός να δράσουμε αποφασιστικά και με σθένος.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!