Search
Close this search box.

Παναγία Παραμυθία στη Δρομολαξιά


Πώς επιβεβαιώθηκε το θέλημα της Παναγίας Παραμυθίας να κτιστεί παρεκκλήσι προς τιμή Της!

Γράφει ο πρωτοπρεσβύτερος, π. Πέτρος Πέτρου:

…Ήταν Κυριακή και λειτουργούσα στην μεγάλη εκκλησία του χωριού [Δρομολαξιά επαρχίας Λάρνακος], στον Τίμιο Πρόδρομο.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, αφού μοίρασα το αντίδωρο, με πλησιάζει ένας νέος και με ρωτά εάν κτίζουμε εκκλησία προς τιμήν της Παναγίας της Παραμυθίας. Του λέω:
– Ναι παιδί μου.

Και μου αναφέρει:
– Ήρθα να κάνω κάποια δωρεά, ενώ κρατούσε στα χέρια του χρήματα.

Τον ρώτησα ποιος τον έστειλε, από πού το έμαθε και αμέσως βούρκωσαν τα μάτια του και μου λέει:
– Πάτερ ήμουν στο Άγιον Όρος, στην Μονή Βατοπαιδίου και ενώ παρακολουθούσα την θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Παραμυθίας άκουσα μία γλυκιά γυναικεία φωνή να μου λέει:

«Όταν επιστρέψεις στην Κύπρο, να πας στην Δρομολαξιά και να κάνεις δωρεά για το εκκλησάκι μου που κτίζεται».

Έτσι, με αυτήν την θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου προς τον νεαρό, καταλάβαμε ότι ήταν όντως θέλημα της Παναγίας μας να κτισθεί το παρεκκλήσιο αυτό.

Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Πέτρου,
εφημέριος Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δρομολαξιάς

Από την έκδοση «Θαύματα Παναγίας Παραμυθίας και Παναγίας Παντανάσσης», της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!