Search
Close this search box.

Εναλλακτικό σχολείο για παραβατικούς μαθητές

Τον Οκτώβριο θα ανοίξει τις πύλες του το εναλλακτικό σχολείο, στο οποίο θα φοιτήσουν μαθητές με ακραίες παραβατικές συμπεριφορές.

Πρόκειται για δομή εναλλακτικής φοίτησης, που εδώ και καιρό σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας και η οποία θα λειτουργήσει αρχικά σε πιλοτική βάση στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, το πρόγραμμα αυτό επιδιώκει να δώσει διεξόδους και ευκαιρίες στα παιδιά, στα οποία «έχουμε εξαντλήσει όλες τις άλλες ευκαιρίες που τους δίνει το δημόσιο σχολείο», ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτό θα φοιτήσουν και θα στηριχθούν μαθητές με πολύ σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς (μαθητές που μεταβαίνουν στα σχολεία τους κρατώντας μαχαίρια κ.λπ.) και όχι μαθητές που χαρακτηρίζονται ως απείθαρχοι ή άτακτοι.

Οι μαθητές που θα ενταχθούν στην εν λόγω δομή θα διδάσκονται από εκπαιδευτικούς για να μην χάσουν την επαφή με το σχολείο, στο οποίο θα επανενταχθούν μέσα στο τετράμηνο. Ταυτόχρονα, όμως, θα παρακολουθούνται και θα στηρίζονται από ειδικούς, όπως κλινικούς ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, λογοθεραπευτές, αναλόγως με την περίπτωση του κάθε παιδιού. Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως για την ένταξη του κάθε παιδιού στη δομή αυτή, είναι απαραίτητη η συγκατάθεση του γονέα.

Όπως ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο της χθεσινής της παρουσίας στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής, την οποία ενημέρωσε για την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έχει εκπονηθεί ήδη το πλάνο για τη λειτουργία της δομής, έχει εξευρεθεί και συγκεκριμένος χώρος και το υπουργείο Παιδείας σύντομα θα επανέλθει στη Βουλή για την απαραίτητη ενημέρωση και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Η δράση όμως αυτή δεν είναι η μοναδική από πλευράς Υπουργείου για την αντιμετώπιση και διαχείριση της σχολικής βίας και παραβατικότητας, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς που αρχίζει σε μερικές μέρες.

Μερικά από αυτά τα μέτρα είναι: Η αύξηση της φρούρησης των σχολείων με την επέκταση και στα Γυμνάσια (τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν φρουρούς ασφαλείας), η αύξηση του φωτισμού τους, καθώς, επίσης και η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας σε αριθμό σχολείων σε πιλοτική βάση.

Εκτός όμως από το θέμα της σχολικής βίας και παραβατικότητας, ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα για το υπουργείο Παιδείας και τους άλλους φορείς είναι και το περιβόητο εγχείρημα της εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία. Όπως ανέφερε η Υπουργός, οι Σχολικές Εφορείες που είναι ο κύριος φορέας υλοποίησης του έργου αυτού προχωρούν με το πλάνο που έχει εκπονηθεί και τα πρώτα κλιματιστικά θα λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα, οι αρμόδιοι φορείς εισέρχονται στην επόμενη φάση του έργου για τα επόμενα 50 σχολεία.

Όπως απεκάλυψε χθες το philenews, στη Λευκωσία τα δέκα σχολεία που έχουν τώρα κλιματιστικά είναι τα εξής: Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, Γ΄ Δημοτικό Καϊμακλίου, Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου, Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου, Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς, Δημοτικό Κωνσταντινουπόλεως, Δημοτικό Λυκαβηττού, Δημοτικό Πεύκιου Γεωργιάδη, Λύκειο Παλλουριώτισσας και Στ΄ Δημοτικό Αγλαντζιάς (συνολικά τοποθετήθηκαν 346 νέα κλιματιστικά). Επίσης, κλιματιστικά τοποθετήθηκαν στα Δημοτικά σχολεία Αγίων Ομολογητών, Αγίας Μαρίνας και Χρυσελεούσας, τα οποία όμως προήλθαν από δωρεά εταιρείας.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ της Ευαγγελίας Σιζοπούλου στον “Φ”: https://www.philenews.com/kipros/koinonia/article/1502757/enallaktiko-scholio-gia-paravatikous-mathites/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!