Search
Close this search box.

“ECO – Heroes” απότην Youth Dynamics

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H οργάνωση νεολαίας διοργανώνει το σχέδιο αλληλεγγύης  «ECO Heroes» που αποσκοπεί στην ανάπτυξη πράσινων δεξιοτήτων στους νέους, ώστε να αλλάξουν συνήθειες, να αγαπήσουν την φύση και να υιοθετήσουν ένα πιο οικολογικό τρόπο ζωής. 

Στο σχέδιο, που θα φιλοξενηθεί στον Αγρό μεταξύ 01-22 Σεπτεμβρίου 2024, θα συμμετέχουνo συνολικά 30 εθελοντές απο 10 χωρες.

To πρόγραμμα συνδυάζεται  με το Εθνικό  έτος Νεολαίας που έχει καθοριστεί το 2024. Βασικοί στόχοι του Έτους Νεολαίας είναι η προώθηση της ενεργού συμμετοχής των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η βελτίωση των πολιτικών που τους επηρεάζουν, η προώθηση της συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών, η ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων για διευκόλυνση της ένταξής τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών επιχειρηματικής πρωτοβουλίας των νέων, όπως επίσης και η ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων.

Η επίτευξη των στόχων προϋποθέτει ένα δομημένο σχέδιο δράσης, για τη διαμόρφωση του οποίου έχει οριστεί, ως συντονιστής, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

  Τo σχέδιο “ECO Heroes” περιλαμβάνει   βιωματικά εργαστήρια, διαλέξεις, ανοικτές συζητήσεις και παρουσιάσεις με στόχο της ενίσχυση των δεξιοτήτων και γνώσεων στους νέους. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων επικεντρώνεται επίσης στην ανάπτυξη πράσινων δεξιοτήτων, κριτικής σκέψης, καινοτόμων ιδεών, ομαδικού πνεύματός και καλλιέργεια της ενεργού πολιτότητας των νέων.

Μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, τα άτομα θα αναπτύξουν δεξιότητες, θα αποκτήσουν εμπειρίες, θα κοινωνικοποιηθούν, θα μάθουν να συνεργάζονται με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες, θα ενημερωθούν για ευρωπαϊκές ευκαιρίες και προγράμματα, και θα καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Οι ομάδες-στόχοι του σχεδίου περιλαμβάνουν νέους, μαθητές και φοιτητές, ακτιβιστές και περιβαλλοντιστές που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτοί οι συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν περισσότερο την οικολογική τους συνείδηση και να υιοθετήσουν συμπεριφορές φιλικές προς το περιβάλλον. Επιπλέον, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν νέοι που επιθυμούν να εμπλακούν ενεργά σε δραστηριότητες, εργαστήρια, συζητήσεις και παιχνίδια που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ανάληψη δράσης, ώστε να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής οικολογικά προσανατολισμένο.

Μέσα από παιχνίδια και στοχευμένες δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σ’ ένα διαπολιτισμικό περιβάλλον, να επικοινωνήσουν με συνομιλήκους τους, να εργαστούν σε ομάδες, να γνωρίσουν το πιστοποιητικό youthpass και να ασχοληθούν με τρόπους εμπλουτισμού του βιογραφικού τους και αναζήτησης εργασίας.

Το σχέδιο αλληλεγγύης «ECO Heroes» διοργανώνεται μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης που έχει ως στόχο την προώθηση της ενεργού πολιτότητας των νέων,  την βελτίωση της νεανικής  απασχολησιμότητας και την μείωση της ανεργίας  

Όλες οι δραστηριότητες και οι πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια του Έτους Νεολαίας, θα βρίσκονται σε εναρμόνιση με τους στόχους της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Νεολαία 2019-2027, η οποία επικεντρώνεται σε τρεις άξονες δράσης, γύρω από τις λέξεις ενεργοποίηση, σύνδεση, ενίσχυση. Στόχος όλης της Ευρώπης είναι η ενδυνάμωση των νέων, η προσωπική, η κοινωνική, η οικονομική και η επαγγελματική ανάπτυξή τους σε έναν πράσινο, ψηφιακό και συμπεριληπτικό κόσμο.–

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!