Search
Close this search box.

Επιστολή Βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη προς Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας για ασυνόδευτους / Η δεύτερη επιστολή που πάει στην Υφυπουργό από Βουλευτή της πόλης

Μετά την επιστολή που απέστειλε ο Βουλευτής Λάρνακας (ΕΛΑΜ) κ. Ιωάννου, στην Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αρχηγό Αστυνομίας, για το θέμα των ασυνόδευτων μεταναστών στη Στέγη Ηλικιωμένων “Άγιος Γεώργιος” στη Λάρνακα, επιστολή απέστειλε σήμερα και ο Βουλευτής Λάρνακας, ΔΗΚΟ, κ. Ορφανίδης, μετά και από τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν οι ασυνόδευτοι το Σάββατο 31 Αυγούστου, θέμα το οποίο δημοσίευσε χθες το SkalaTimes (εδώ)

Πιο κάτω η επιστολή του κ. Ορφανίδη στην Υφυπουργό.
Ο κ. Ορφανίδης εκφράζει την έντονη ανησυχία του, “να μη έχουμε στο τέλος και τραγικό αποτέλεσμα και να θρηνήσουμε θύματα” και τονιζει πως “Θεωρώ αδιανόητο σ’ ένα χώρο όπου χρησιμοποιείται ως στέγη ηλικιωμένων να διαμένουν άλλα άτομα, τα οποία, κάποια από αυτά έχουν βεβαρημένο ιστορικό. Παρακαλώ όπως άμεσα λειτουργήσετε για τη μετακίνηση αυτών για να επαναφερθεί η ομολατότητα στο χώρο και η ασφάλεια και με ενημερώσετε για το αποτέλεσμα των ενεργειών σας”.

Η επιστολή του κ. Ορφανίδη

Κυρία Μαριλένα Ευαγγέλου
Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας
Κύριο Στέλιο Παπαθεοδώρου
Αρχηγό Αστυνομίας

Θέμα: Βανδαλισμοί στη στέγη ηλικιωμένων από ασυνόδευτους μετανάστες στη Λάρνακα

Αγαπητοί,
Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων του Υφυπουργείου
Πρόνοιας, της Αστυνομίας Κύπρου και άλλων τμημάτων, όπου εξετάστηκε το μεγάλο πρόβλημα
που παρουσιάζεται με την παραβατικότητα των ασυνόδευτων μεταναστών που φιλοξενούνται στη Στέγη Ηλικιωμένων Λάρνακας «Άγιος Γεώργιος».
Λήφθηκαν αποφάσεις όπως η διασπορά των ατόμων αυτών και ήδη μετακινήθηκαν τέσσερις από τους είκοσι που φιλοξενούνται στη Στέγη.
Το περασμένο Σάββατο δυστυχώς, έγιναν επεισόδια και βανδαλισμοί και το κλίμα που επικρατεί
στο χώρο είναι η ανασφάλεια των ηλικιωμένων και των εργαζομένων στη Στέγη και με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας επισημάνω την έντονη ανησυχία μου να μη έχουμε στο τέλος και τραγικό αποτέλεσμα και να θρηνήσουμε θύματα.
Θεωρώ αδιανόητο σ’ ένα χώρο όπου χρησιμοποιείται ως στέγη ηλικιωμένων να διαμένουν άλλα
άτομα, τα οποία, κάποια από αυτά έχουν βεβαρημένο ιστορικό.
Παρακαλώ όπως άμεσα λειτουργήσετε για τη μετακίνηση αυτών για να επαναφερθεί η
ομολατότητα στο χώρο και η ασφάλεια και με ενημερώσετε για το αποτέλεσμα των ενεργειών σας.

Φωτογραφία από τους Βανδαλισμούς του Σαββάτου (31/8/24)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!