Search
Close this search box.

Μιχάλης Καλοπαίδης στο SkalaTimes για το πρόγραμμα «Open Cinema Workshops for Youth» που θα γίνει στη Λάρνακα: «Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την Κύπρο αφού είναι το μόνο δωρεάν εργαστήριο κινηματογράφου το οποίο παρέχει εκπαίδευση σε υψηλό – σχεδόν πανεπιστημιακό- επίπεδο»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Open Cinema Workshops for Youth» ξεκινά στη Λάρνακα στις 3
Οκτωβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της
μεγάλης οθόνης.


Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για παιδιά και νέους της επαρχίας Λάρνακας, διοργανώνει και φέτος το «Open Cinema Workshops for Youth» για παιδιά από 14 μέχρι 17 ετών.
Το εργαστήρι θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου με τις συναντήσεις να πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 17:00 μέχρι τις 19:00 στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για παιδιά και νέους στη Λάρνακα.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά από πρακτικά εργαστήρια δημιουργίας ταινιών με σκοπό την εκμάθηση της γλώσσας και της αισθητικής του κινηματογράφου.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές του κινηματογράφου, θα κατανοήσουν την 7 η τέχνη και θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία που θα τους επιτρέψει να ξεκινήσουν την δημιουργία δικών τους ταινιών σε μικρό χρονικό διάστημα, αναδεικνύοντας έτσι
ιστορίες μέσα από την κοινότητά τους.



Την γενική επιμέλεια και παρουσίαση των εργαστηρίων έχει αναλάβει ο έμπειρος και βραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός Μιχάλης Καλοπαίδης, ιδρυτής του Zedem Media (βραβευμένο Animation Studio στη Λάρνακα) και πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας- Αμμοχώστου.

Μιλώντας στο Skala Times, ο κ. Καλοπαίδης δήλωσε πως «τα εργαστήρια αφορούν εισαγωγικά
μαθήματα σε θέματα κινηματογράφου, βοηθώντας τους νέους να αποκτήσουν γνώσεις και να
διεισδύσουν κατευθείαν στα βαθιά στον συγκεκριμένο κλάδο. Μέσα από τα μαθήματα, οι νέοι θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε θέματα σκηνοθεσίας, μοντάζ, διεύθυνσης φωτογραφίας με σκοπό να ενδυναμώσουν τις δυνατότητες τους. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την Κύπρο αφού είναι το μόνο δωρεάν εργαστήριο κινηματογράφου το οποίο παρέχει εκπαίδευση σε υψηλό – σχεδόν πανεπιστημιακό- επίπεδο, καθώς και την ευκαιρία στους σπουδαστές να χειριστούν επαγγελματικό εξοπλισμό και εξειδικευμένα προγράμματα».
Παράλληλα, «οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον
κινηματογράφο, και αφού βρίσκονται σε ένα ηλικιακό φάσμα στο οποίο καλούνται να αποφασίσουν τον κλάδο σπουδών που θα ακολουθήσουν, θα μπορέσουν να κατασταλάξουν στον τομέα των σπουδών τους και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα βοηθήσουν την ένταξη τους σε υψηλού επιπέδου σχολές».
Αναλύοντας τους στόχους του εργαστηρίου, ο κ. Καλοπαίδης τόνισε πως «πέρα από την εξάσκηση, οι σπουδαστές θα καταπιαστούν με την ανάλυση ταινιών με σκοπό να γνωρίσουν τα διάφορα είδη του κινηματογράφου αλλά και να αναπτύξουν κριτική σκέψη, η οποία πρόκειται για μια αρετή που προάγεται μέσα από την σημαντική μορφή τέχνης του κινηματογράφου, πέρα από την ψυχαγωγία».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον πιο κάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRUO5TshrKVPfKVEz0Jv1v667dJsGspFURXz_bj9WB
8cJnAg/viewform

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!