Search
Close this search box.

Επιτακτική Ανάγκη για Βελτίωση της Συνδεσιμότητας της Ορεινής Λάρνακας

Αντιδράσεις ΕΤΑΠ Λ/κας, ΕΒΕΛ και Δήμου Λευκάρων

Στα πλαίσια συνάντησης αντιπροσωπείας της ΕΤΑΠ Λάρνακας και του ΕΒΕ Λάρνακας με τον
Δήμαρχο Λευκάρων κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους και τον Αντιδήμαρχο κ. Ευθύμιο Στρούθο
συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη των
Λευκάρων.

Ένα από τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν και η έλλειψη συνδεσιμότητας των Λευκάρων και γενικότερα της ορεινής Λάρνακας με το κέντρο της πόλης και την τουριστική
περιοχή, μέσω αστικών συγκοινωνιών.

Οι δύο Φορείς και η Τοπική Αρχή εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την πρόσφατη
αρνητική απάντηση που έλαβαν από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, καθώς και προηγουμένως από την αστική εταιρεία μεταφορών Larnaca Public Transport. Δυστυχώς, το εν λόγω Υπουργείο δεν κατάφερε να δώσει λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα, επικαλούμενο την έλλειψη διαθέσιμων πόρων, όπως οδηγών και λεωφορείων.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σε ορισμένες διαδρομές παρατηρείται το φαινόμενο τα λεωφορεία να κυκλοφορούν σχεδόν άδεια, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν διαδρομές με αυξημένη ζήτηση που παραμένουν ανεπαρκώς εξυπηρετούμενες. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα χωριά της ορεινής Λάρνακας με δημόσιες συγκοινωνίες, στερώντας τόσο από τους τουρίστες όσο και από τους ντόπιους την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας. Υπενθυμίζεται ότι τα Λεύκαρα έχουν βραβευθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού σαν μια από τις ωραιότερες κωμοπόλεις του κόσμου.

Η σημερινή κατάσταση, με τα υπάρχοντα δρομολόγια λεωφορείων να καθιστούν πρακτικά αδύνατη τη μετάβαση των επισκεπτών από την πόλη και την τουριστική ζώνη της Λάρνακας στην ορεινή περιοχή, είναι απαράδεκτη. Οι συχνές αλλαγές λεωφορείων και τα μη εξυπηρετικά ωράρια αποθαρρύνουν παντελώς την επίσκεψη και μειώνουν την τουριστική κίνηση προς την ενδοχώρα.

Το Υπουργείο Μεταφορών οφείλει να αναγνωρίσει τη σημασία της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας καθότι η ανάπτυξη της υπαίθρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βελτίωση των μεταφορών, που δεν ωφελούν μόνο τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες. Τούτο αποτελεί το ελάχιστο που μπορεί το Υπουργείο να πράξει για στήριξη των ορεινών περιοχών της Λάρνακας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!