Search
Close this search box.

Ο Πάβελ Ντούροφ λύνει τη σιωπή του: Λάθος η σύλληψή μου, το Telegram δεν είναι παράδεισος της αναρχίας

«Εάν μια χώρα είναι δυσαρεστημένη με μια υπηρεσία διαδικτύου, η καθιερωμένη πρακτική είναι να ξεκινά μια νομική διαδικασία εναντίον της υπηρεσίας» τόνισε ο δισεκατομμυριούχος

«Λάθος» χαρακτήρισε τη σύλληψή του από τις γαλλικές Αρχές ο Πάβελ Ντούροφ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κράτησή του τον περασμένο μήνα.

Ο ιδρυτής της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο οποίος τελεί υπό έρευνα στη Γαλλία, δήλωσε ότι οι Αρχές θα έπρεπε να είχαν προσεγγίσει την εταιρεία του διατυπώνοντας τις καταγγελίες εις βάρος του αντί να τον συλλάβουν.

Σε εκτενή ανάρτηση που δημοσίευσε στο κανάλι του στην πλατφόρμα νωρίς την Παρασκευή, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι το app του είναι «παράδεισος αναρχίας». Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η έρευνα σχετικά με το Telegram τον εξέπληξε, καθώς οι γαλλικές αρχές είχαν πρόσβαση σε μια τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών που είχε βοηθήσει ο ίδιος να δημιουργηθεί και μπορούσαν να επικοινωνήσουν ανά πάσα στιγμή με τον εκπρόσωπο του Telegram στην ΕΕ.

«Εάν μια χώρα είναι δυσαρεστημένη με μια υπηρεσία διαδικτύου, η καθιερωμένη πρακτική είναι να ξεκινά μια νομική διαδικασία εναντίον της υπηρεσίας», τόνισε στην ανάρτησή του. «Το να χρησιμοποιεί κανείς νόμους από την προ smartphone εποχή για να κατηγορήσει έναν διευθύνων σύμβουλο για εγκλήματα που διαπράττονται από τρίτους στην πλατφόρμα που διαχειρίζεται είναι μια λανθασμένη προσέγγιση».

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το Telegram δεν είναι τέλειο, αλλά απέρριχε τους ισχυρισμούς ορισμένων ΜΜΕ ότι πρόκειται για «παράδεισο αναρχίας». «Διαγράφουμε εκατομμύρια επιβλαβείς αναρτήσεις και κανάλια κάθε μέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ντούροφ συνελήφθη στις 28 Αυγούστου στη Γαλλία. Έπειτα από τέσσερις ημέρες κράτησης ο δισεκατομμυριούχος αφέθηκε ελεύθερος από τις γαλλικές αρχές υπό αυστηρό δικαστικό έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα και του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!