Search
Close this search box.

Με επιτυχία στέφθηκε η ψεσινή εκδήλωση στη Λάρνακα / Γιώργος Κωνσταντίνου Πρόεδρος Νέας Σαλαμίνας: «Η Νέα Σαλαμίνα αποτελεί το φωτεινό φάρο επιστροφής στην Αμμόχωστο»

Με επιτυχία στέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής η εκδήλωση της Νέας Σαλαμίνας «ΜΝΗΜΕΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ», που έγινε στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αμμοχώστου Νίκος Γεωργίου, Γιώργος Κουκουμάς, Νίκος Κέττηρος, ο βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτιδης, ο Δήμαρχος Λάρνακας και Δήμαρχος Αραδίππου, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Αντιδημάρχοι, Επαρχιακοί Γραμματείς Κομμάτων, ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων, Προέδροι Σωματείων, πρώην προέδροι, Νέας Σαλαμίνας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και Αμμοχώστου, πολιτικά πρόσωπα, καλλιτέχνες, άνθρωποι από όλες τις κομματικές παρατάξεις αλλά και ποδοσφαιρικές ομάδες, αφού αρκετοί ήταν και οι Ανορθωσιάτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση μνήμης, τιμής, αγώνα και ελπίδας, συμπεριλάμβανε έκθεση φωτογραφίας από διάφορα μέρη της Αμμοχώστου, ποίηση, αναφορά σε ήρωες της Νέας Σαλαμίνας, βιντεάκια και φυσικά μια μεγάλη συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, την Γλυκερία, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Παναγιώτη Πετράκη, τον Μάριο Δημητρίου, τη Δαλιδά και την Κατερίνα Παράσχου.
Την απαγγελία ποιημάτων ανέλαβε ο Γιάννης Αντωνίου.



Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας Γιώργος Κωνσταντίνου είπε πως “διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο Βαρώσι. Ο τίτλος της εκδήλωσης μας “μνήμες Αμμοχώστου, 50 χρόνια νοσταλγίας”, θα μας θυμίσει και θα μας υπενθυμίσει ότι η Αμμόχωστος είναι και θα παραμείνει ο φάρος της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες. Ξεχωριστό καλοσώρισμα απευθύνω σε όλους τους φίλους της Νέας Σαλαμίνας που απάντησαν παρόν στο σημερινό προσκλητήριο μνήμης και τιμής στην Αμμόχωστο. Η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου από την ημέρα της ίδρυσης της το 1948 έχει να παρουσιάσει ένα ένδοξο παρελθόν και μέλλον με πολύπλευρες δράσεις στην κοινωνία του τόπου μας. Ιδιαίτερα μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974, το πραξικόπημα και τη βάρβαρη τούρκικη εισβολή, το Σωματείο μας πρωτοστάτησε στους αγώνες του λαού μας για επιστροφή. Η Νέα Σαλαμίνα αποτελεί το φωτεινό φάρο επιστροφής στην Αμμόχωστο. Γι αυτό, με αυτή την εξαιρετική εκδήλωση, θα θυμίσουμε και θα υπενθυμίσουμε ότι τον αγώνα αυτό θα τον συνεχίσουμε ακατάπαυστα μέχρι την ημέρα της δικαίωσης”.

Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου:



Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου Μνήμες Αμμοχώστου είπε “με αυτή την ονομασία η αποψινή εκδήλωση θα μας πάρει για ακόμη μια φορά πίσω στην αγαπημένη μας πόλη. Πενήντα χρόνια νοσταλγίας, πενήντα χρόνια πίκρας, που ο πόθος της επιστροφής ούτε ικανοποιείται, ούτε σβήνει. Όπως δεν σβήνουν και οι μνήμες της Αμμοχώστου. Πώς να σβήσουν άλλωστε; Γιατί αυτό που χάσαμε και που μας υπόσχονται για πενήντα χρόνια, δεν είναι μόνο τα σπίτια μας. Δεν μας έκλεψαν μόνο τις αυλές που κάναμε τα πρώτα μας βήματα και τις γειτονιές που πρωτοπαίξαμε ποδόσφαιρο, τα μέρη που κάναμε τους πρώτους φίλους, τα πρώτα αθώα φλερτ. Το πιο πολύτιμο αγαθό που μας στέρησαν ήταν το μέλλον μας!”.

Ολόκληρη η ομιλία Δημάρχου Αμμοχώστου Σίμου Ιωάννου:

Σε συνέντευξη του ο Λύσανδρος Χατζηλάμπρου Γενικός Υπεύθυνος της εκδήλωσης ανέφερε: «Πιο σημαντικό είναι να τονίσουμε την θέληση που έχουμε σαν Αμμοχωστιανοί να επιστρέψουμε. Ναι Δεν Ξεχνούμε, αλλά αυτό δεν είναι για εμάς μόνο ένα σύνθημα. Πρέπει να διδάξουμε και να μεταφέρουμε μνήμες των όσων τραγικών έλαβαν χώρα με αποτέλεσμα την προσφυγιά. Όσοι κινούν τα νήματα, θέλουμε να γνωρίζουν ότι οι Αμμοχωστιανοί δεν εφησυχάζονται. Αντιλαμβανόμαστε ότι σαν Νεα Σαλαμίνα ρόλος του σωματείου είναι άλλος, θέλουμε όμως μέσα από την πολιτιστική του δράση, να κάνουμε γνωστό σε όσους αποφασίζουν ότι σαν Αμμοχωστιανοί, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν έχουμε συνηθίσει και ούτε έχουμε παραιτηθεί από το να θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στην πόλη μάνα που μας καθοδηγεί. Χωρίς αμφιβολία, οι δημοτικές κατοικίες, η Δημοτική αγορά, οι παραλίες της Πόλης μας, τα στάδια ΓΣΕ & Δημοτικό στάδιο, η ζωντάνια των Δημοκρατίας & Κέννετυ. Συμφωνούμε με τους στίχους του φίλου Γιάννη Αντωνίου, ότι όντως είναι «Παράξενο εκεί που δεν υπάρχει η ζωή, να υπάρχει τόση ομορφιά». Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωση μας να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές τον πόθο της επιστροφής για να δώσουμε ξανά ζωή στην τόσο όμορφη πόλη μάνα που μας γέννησε».

Η εκδήλωση τελείωσε με ένα όρθιο ακροατήριο να τραγουδά “Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ, χώμα που μ’ ανάστησες, Αμμόχωστος”!

Σε ανάρτηση του μετά την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας Γιώργος Κωνσταντίνου έγραψε:
«Η Νέα Σαλαμίνα αποτελεί το φωτεινό φάρο επιστροφής στην Αμμόχωστο. Για αυτό με αυτή την εξαιρετική εκδήλωση μας, θυμίσαμε και υπενθυμίσαμε ότι τον αγώνα αυτό θα τον συνεχίσουμε ακατάπαυστα μέχρι την ημέρα της δικαίωσης».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Απόψε στη Λάρνακα στο Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» μια ποιητική βραδιά από τον Πολιτιστικό Όμιλο ΑΡΤΙΟΝ / Είσοδος ελεύθερη

Ο Πολιτιστικός όμιλος Άρτιον Λάρνακας μας προσκαλεί όλους απόψε 18 Σεπτεμβρίου σε μια υπέροχη ποιητική βραδιά με τίτλο ”Ύμνος στο Φεγγάρι”, στις 19:30 στο Πάρκο

Ενδιαφέρεστε για να είστε εσείς ο ιδιοκτήτης καφετέριας εντός του Δημοτικού Πάρκου Σαλίνα στη Λάρνακα;

Διαγωνισμός  για την παραχώρηση άδειας χρήσης της οικοδομής που βρίσκεται εντός του Δημοτικού Πάρκου Salina Λάρνακας για τη λειτουργία Καφετέριας. – Διαγωνισμός Αρ. ΔΛ 17/2024

Ο Δήμος Λάρνακας δέχεται προτάσεις για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών παραστάσεων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα

Ο Δήμος Λάρνακας δέχεται προτάσεις για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών παραστάσεων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα, που διοργανώνει την περίοδο Οκτώβριο 2024 – Μάρτιο 2025. Οι

error: Content is protected !!